İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

border px cinsinden boyut hesaplaması.

web.doktor

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Arkadaşlar bir div oluşturdum diyelim ve ona border-style=1px değeri atadım divin yüksekliği 25px border ile bu 27 px mi oluyor.yoksa iç bölümmü daralıyor

Darkart

0
İyinet Üyesi
Reaction score
56
dışa doğru genişler...yani etki alan yüksekliğin 27px olur
ancak border-bottom-width, border-top-width gibi değerlerle alt ve üstün değerlerini ayrı ayrı verebilirsin.

web.doktor

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
dışa doğru genişler...yani etki alan yüksekliğin 27px olur
ancak border-bottom-width, border-top-width gibi değerlerle alt ve üstün değerlerini ayrı ayrı verebilirsin.

Teşekkürler. Tasarımda sürekli hata oluyordu, acaba dedim bu px değerleri içerimi genişliyor.

muratmoon

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
eski browserlarda farklı sanırım, eski browserlarda sorun yaşıyorsan o yüzdendir

web.doktor

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
eski browserlarda farklı sanırım, eski browserlarda sorun yaşıyorsan o yüzdendir
3 farklı browser kullanıyorum. Firefox ,ie 7 ve ie 6 bir bakıma can çekişiyorum üçü için uyum sağlamak için.

şu browserlar arası yaşadığımız sorun zaten bizi mahvediyor

Malesef w3 kurallarına ie uymadıkça daha çok sorun yaşarız.

Darkart

0
İyinet Üyesi
Reaction score
56
tam bende onu diicektim :)
doğru doctype kullandıgınız sürece hemen hemen hiç sorun yaşamassınız. aksi halde basit bir div ölçüsü bile size sorun yaşatacaktır.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.