İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Boy Uzatma Taktikleri (Yorumlarınız benim için çok önemli)

paylasim

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Arkadaşlar Yaş: 19 Boy:1.68. boy uzatmak için neler yapmalıyız? Bir arkadaşım 1 hafta önce kimi tabanlığı aldı? 1 hafta olduğu için Daha uzama görülmedi. Kimi tabanlık kullanmış olan var mı?Ben de kimi tabanlık almayı düşünüyorum. Kimi tabanlığını alsam faydasını görür müyüm? Daha önceden kullanmış olanlar yorumlarını esirmesin. kimi tabanlığı dışında bildiğiniz yöntemler var mı? en az 4-5 cm uzatan yöntemler olsun. çünkü 2-3 cm uzasam bile uzatığımı farketmem :D

Bütün kemikler aynı oranta uzasın. bacaklar, bel kollar. plates yap bel kemiğin açılsın gibi şeyler yazmayın. platesi bırakıncada eski haline geri döner yine.

Mantıklı yorumlar istiyorum. ergen ergen yorumlar yazmayın. Herkesin bildiği gibi 20 yaşında sonra uzamk çok zor hatta 20yaşından sonra kemikler kapandığı için boy uzamıyor.

NOT: Alttakilere benzeyen yorumlar istemiyorum

-bol bol süt basketbol oyna, gertirme hareketleri yap
-internetteki ürünleri satanlar üçkağıtçı kullanmadım ama biliyorum (nerden biliyosa :D)
-bol uzaması genetiktir anne +bana + 10 cm (benim arkadaşlardan anne 1,60+ baba 1,75. arkadaş 1,85 bunun genetiğiyle mi oynamışlar peki)
-kimi tabanlığı yapanlar önce kendileri uzatsın. hepsi fare gibi dolanıyor. (Adamlar 40 yaşın üstü zaten 40 yaşın üstü için işe yaramıyor.)

Yorumlarınızı esirmeyin....

daniel1336

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
100
Benim bir arkadaşım 20 yaşından sonra yaklaşık 10cm uzadı, üniversiteye başlarken benden kısaydı, ama 5 yılın sonunda tepeden bakıyordu bana. Velasıl kelam, yaşın geç değil, boyun uzar daha.

Tavsiye istememişsin ama süt gerçekten önemli kemik gelişimi için. Benim ev arkadaşımda günde 1lt süt içiyordu, bir miktar faydasınıda gördü. (ama sen içme o kadar, başka rahatsızlıklar yapıyor sonra :) )

Ekleme: Hidayet Türkoğlu'da NBA'e gittikten sonra 7cm uzadı. Bu yaştan sonra uzamazsın diyenlere kulak asmayın.

supheli

0
İyinet Üyesi
Reaction score
5
Benimde bu konuda problemim var bende merakla yorumlarınızı beklemekteyim.

paylasim

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Benim bir arkadaşım 20 yaşından sonra yaklaşık 10cm uzadı, üniversiteye başlarken benden kısaydı, ama 5 yılın sonunda tepeden bakıyordu bana. Velasıl kelam, yaşın geç değil, boyun uzar daha.

Tavsiye istememişsin ama süt gerçekten önemli kemik gelişimi için. Benim ev arkadaşımda günde 1lt süt içiyordu, bir miktar faydasınıda gördü. (ama sen içme o kadar, başka rahatsızlıklar yapıyor sonra :) )

yorumunuz için teşekkürler. boyunuz kaç cm di. kaç cm oldu. Üniversiteye başladıktan sonra herhangi bir spor aktivitesine katıldınız mı? Yada üniversite hayatı hareketlimi geçti? Yoksa üniversitede işletme falan gibi bi bölüm mü okuyosunuz?

daniel1336

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
100
Benim boyum 1.78 civarıydı 18 yaşımdayken, ondan sonrada 1.82 civarı oldum.

Yazımda bir arkadaşımdan bahsettim. Ben makine mühendisiyim, hareketli geçmedi diyebilirim o yüzden, daha çok pc başı. Ansys, solid works, catia, autocad vs.

Arkadaşımda üniversitede 5 yıl beraber olduğumuz samimi arkadaşım, herhangi bir spor yaptığını sanmıyorum. Oda 1.75 falan olsa, üni sonunda 1.82 den fazlaydı kesinlikle.

Herkes 11-18 yaşında boy atıyor diye birşey yok yani, bazıları daha geç başlıyor ve daha geç sona eriyor boy uzaması.

paylasim

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Benim boyum 1.78 civarıydı 18 yaşımdayken, ondan sonrada 1.82 civarı oldum.

Yazımda bir arkadaşımdan bahsettim. Ben makine mühendisiyim, hareketli geçmedi diyebilirim o yüzden, daha çok pc başı.

Arkadaşımda üniversitede 5 yıl beraber olduğumuz samimi arkadaşım, herhangi bir spor yaptığını sanmıyorum. Oda 1.75 falan olsa, üni sonunda 1.82 den fazlaydı kesinlikle.

Herkes 11-18 yaşında boy atıyor diye birşey yok yani, bazıları daha geç başlıyor ve daha geç sona eriyor boy uzaması.

Arkadaşınız nasıldı. Lütfen aşağıdakine benzer şekilde doldurun. (Çok şey soruyorum biliyorum, ama benim için çok önemli.)

Sporla arası - iyi top oynardı, kötü top oynardı ama her hafta oynardı, ayda yılda 1 kere top oynardı, top oynazmazdı. (toptan kastım futbol, basketbol vs.)

Psikolojisi -Sessiz-sakin, yaramaz, çok konuşkan, hareketli, kavgacı .. biriydi

Aktiviteleri - evden okula - okuldan eve giden biriydi. Sürekli dışarda takılırdı eve girmezdi. Sürekli kızlarla gezerdi. Sürekli erkeklerde gezerdi. kimseyle gezmezdi tek takılırdı.

Kilosu -Şişman, zayıf, normal birisiydi

Giyim tarzı - spor ayakkabı giyer, kundura giyer, konvers giyer. sportif takılır, klasik takılır.

Yemekle arası - ev yemekleri severdi - sürekli fast food, döner vs yerdi. - çok yemek yerdi - biraz istahsızdı - yemek seçerdi- yemek seçmezdi ne bulursa yerdi.

İçeceklerle arası - çay sever, kola sever, süt sever, içki- sigara sever, vs.

Uyku düzeni - 10 da yatar 6 da kalkar- 12 de yatar 8 de kalkar - 2 de yatar 12 de kalkar dı.

daniel1336

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
100
Ben bunları desem bunlara göre mi davrancan biraderim ya :)

Normal kilosu vardı, zayıf sayılır, kundura giyiyodu eleman. Daha detaylı bilemicem valla.

paylasim

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Ben bunları desem bunlara göre mi davrancan biraderim ya :)

Normal kilosu vardı, zayıf sayılır, kundura giyiyodu eleman. Daha detaylı bilemicem valla.

çok açıklayıcı olmuş. hocam davranışlarından yaşam sitilini öğrenicem. Ona göre davranıcam. hareketli biriyse ondan uzamıştır belki boyu.

daniel1336

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
100
Biraderim yıllar önceki bir olaydan bahsediyorum ben, ama madem senin için önemli, hafızamı zorlayıp elimden geldiğince yanıtlamaya çalışacağım:

Sporla arası - Sporla arası yoktu. Yürüyüş sadece.

Psikolojisi - konuşkan, genelde güler yüzlü, iyiniyetli bir arkadaştı.

Aktiviteleri - evden okula - okuldan eve giden biriydi. Genelde cemaatten arkadaşları ile birlikteydi. Namazında niyazındaydı.

Kilosu - hafif kiloluydu, zaman içinde kilo verdi ama boy uzama ile beraber.

Giyim tarzı - kundura giyer, sürekli.

Yemekle arası - ev yemekleri yerdi, fast foodla pek arası yoktu.

İçeceklerle arası - içki sigara içmez kesinlikle

Uyku düzeni - Gerçekten bilmiyorum

Horoz

0
İyinet Üyesi
Reaction score
7
@daniel1336;

Arkadaşın nereliydi? Hangi ilde okudunuz? Toprağı yaramıştır belki. Bende 26 yaşında 1.70 boyundayım, böyle kalmak istemiyorum.

daniel1336

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
100
Arkadaş Malatya'lı, biz İskenderun'da okuduk.

Arkadaşlar bir örnek olarak verdim boy uzuyor biraz daha, 18 yaşında durmuyor diye. Başka şehirde okusak yine uzuyacaktı herhalde arkadaş, mesele bazılarının ergenlige daha geç girmesi ve daha ileri yaşta bu çağın sonlanması ile ilgiliydi, boy uzama sürüyor diye.

Hidayet Türkoğlu nba'de 7 cm daha uzadı ama onunki nasıl bir teknik yada müdahaleydi bilemiyorum.

Ping

iyinet
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
21
Günlük 150 eller yukarıya kalkmış vaziyette zıplama.
Günlük 20 - 30 - 40 - 50 .. barfix
Günlük 20 - 30 - 40 - 50 .. mekik ve şınav.

paylasim

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Biraderim yıllar önceki bir olaydan bahsediyorum ben, ama madem senin için önemli, hafızamı zorlayıp elimden geldiğince yanıtlamaya çalışacağım:

Sporla arası - Sporla arası yoktu. Yürüyüş sadece.

Psikolojisi - konuşkan, genelde güler yüzlü, iyiniyetli bir arkadaştı.

Aktiviteleri - evden okula - okuldan eve giden biriydi. Genelde cemaatten arkadaşları ile birlikteydi. Namazında niyazındaydı.

Kilosu - hafif kiloluydu, zaman içinde kilo verdi ama boy uzama ile beraber.

Giyim tarzı - kundura giyer, sürekli.

Yemekle arası - ev yemekleri yerdi, fast foodla pek arası yoktu.

İçeceklerle arası - içki sigara içmez kesinlikle

Uyku düzeni - Gerçekten bilmiyorum

hocam yorumunuz benim için önemliydi. Çok teşekkür ederim.

luklesin

0
İyinet Üyesi
Reaction score
5
Arkadaslar, hangi doktora sorarsaniz sorun, size elma toplama hareketinin sizi uzatacagini soyler, yani yukariya dogru uzanma, o yuzden basketciler, voleybolcular ve yuzuculer uzundur, yukari dogru (yuzme de yatay oldugunuz icin ileri dogru) uzanmaya calismak insani gercekten uzatiyor.

Darkart

0
İyinet Üyesi
Reaction score
56
Kaç yaşındayım hala günde bir litreye yakın süt içerim, haftada 2 kilodan aşağı yoğurt tüketmem, 22 yaşına kadar prof. futbol oynadım. 3 büyüklerin alt yapısında paf a kadar hergün idman yaptım. Bu dediklerimi 9 yaşından itibaren hep yaptım boyum 1.78 :)...
Ancak uykum çok düzensizdi, hala da öyle. Hatta artık dahada düzensiz. Ben bunları yaparak 1.78 de kaldıysam asıl önemli olan uyku olsa gerek ;).

mustix68

0
İyinet Üyesi
Reaction score
14
bi ara eczanelerde boy ignesi denilen bişey satılmaktaydı 3 er ay arayla vuruldugunda cidden ise yaramaktaydı... (öyle hatırlıyorum) bi araştırın derim

daniel1336

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
100
Ekleme:

Alakası varmı veya bilimsel bir yaklaşımı var mı bilmiyorum, annem ben küçükken, ayağını uzatta yat, boyun uzun olsun derdi. Yani bacaklarını dizine çekip yatmak yerine, uzatacaksın ayaklarını ve öyle uyuyacaksın.

Darkart uyku düzeninde bahsedince hatırladım, bununda etkisi olabilir belki.

H

halilarici

Misafir
5.sınıfda 1.50 ydim 6 -7 de fırladım 1.78 in üstündeyimŞuan8 .sınıfım.

paylasim

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
bi ara eczanelerde boy ignesi denilen bişey satılmaktaydı 3 er ay arayla vuruldugunda cidden ise yaramaktaydı... (öyle hatırlıyorum) bi araştırın derim

hocam o dediğiniz iğneyi bende biliyorum. Onu da araştırdım o iğne % 90 kısırlı yapıyormuş. Ve 30-35 yaşlarına gelince kalp damar hastalıkları ortaya çıkıyormuş.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.