İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Bu kadar sacma bir olayi ben bu forumda gördüm. Tesekkürler!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

sivrisinek

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
Bir kisi gelmis. Foruma bugün üye olmus

Foruma üye olus amaci sadece bir olayi cözmek ve cikip gitmek.

Simdi olay bir nick sorunsali ile basliyor. Bir nick var webkarizma bu nicki kullanan bir arkadas internette dolandiricilik yapiyor. Sonra webkarizma nicki üzerine bende dolandirildigim icin sevdigim saydigim(di) arkadslarimin oldugu bildigim yere uyari amacli daha fazla kisi dolandirilmasin diye konu aciyorum.

Konunun linki

Silinmeden önce ki konunun aynisi

Ben konu aciyorum ama özellikle dolandiricinin nicki iyinet üye adi webkarizma felan diye konu acmiyorum. Kisi internette kullandigi isimler ve nickler arasinda webkarizma nicki varmista vs vs.

Sonra bir eleman webkarizma nickini kullanmaya basliyor yada kullaniyordu sonra bu konuyu görüyor ve iyinete diyor ki benim adima dolandiricilik konusu acilmis ve silin lütfen. Iyinet yönetimide tabiki konu acan kisiyi takmiyor sormuyor dahi burasi benim arkadas sen kimsin ( userim ben benim gibiler burada yazdikca bu forum ayakta durdu zamaninda bu forum ilk forumken arada farketilmiyorduk bile sonra buradan kovulan 2 3 kisinin yaptigi islerin sonucu burayi nasil sarstiysa biz gene hemen kacip gitmedik gene buralarda takildik.)

Böyle sormadan etmeden konu silmesi beni gercekten üzdü ne yani bir eleman gelecek diyecekki xxx benim üye adim sil.

O zaman söyle bir mantik var o adamin istegi üzerine silindi ise benim istegim üzerine bütün konular silinecek. Burada her üye esit ise haksizlik yok ise bütün konulara özel nickte acarim ben sorun degil.

Nick nedir insanin takma adi bunu tescil ettirmemis bir adam yani bu benim babamin mali degilki isteyen istedigi gibi kullaniyor herkes kafasina göre aciyor.

yani tescilli olmayan bir nick üzerine adam benim zarar ettigim ve özenerek actigim konuyu sildiriyor. Burada üyelere hicmi birsey sorulmuyor.
Burada olay konu degil olay iyinet.com yaptigin haksizliktir. üyeye hic bir sey sormadan bizi disarda burakip arastirmadan islem yapmasidir.

Siz böyle yaptikta ben bugün giderim baskasi gelir fakat son 2 3 sene icinde cekilen SIKINTILARI ben bu forumda hergün okuyan birisiyim hemen 2 gün biraz artis oldu diye piyangoyu bulup ailesini tanimayan insanlar gibi oluyorsunuz.

Olayi yazmamdaki sebeb sacmaligi belirtmem bir insani nicki yazilmis nick bu herkes ayni nicki kullanabilir. ISIM SOYISIM de degil. Öyle olsa dahi gene sacma ;

Cünkü Türkiyede 2 milyon yilmaz soyisimli insan varsa 500 bintanede ali isimli insan olunca.

Türkiyede 500 bin " ali yilmaz " isimli insan oluyor. Böylece aradaki birtane " ali yilmaz " dolandiricilik yapinca bütün " ali yilmazlar " dolandirici sayilmaz.

Yada 1 tane " ali yilmaz " profesör olunca buradaki bütün "ali yilmaz" lar ayni akila sahip sayilmaz.

Böylece bunlari ayirt etmek icin , baba adi , anne adi , tc kimlik no , adres , telefon , resim , msn , email veya daha farkli bilgileri ben konuda paylasmama ragmen hic bir yöneticinin beni hesaba takmayip konuyu silmesi beni cok üzdü.

Olayin benim bir konu acmam , b nin bir konu acmasi , c nin bir konu acmasi ile cözülmeden bir mantik cercevesinde cözülmesini isterim..

Benim bu forumda olmam yada olmamam cok önemli degil ama buradaki bütün üyeler esit olmali esit ve üyelerin hakki olan bir forum olmali yani hersey yönetimin kontrol etmeden 1 üyeyi mutlu edecegim derken diger üyeleri üzmeden islemlerin hallolmasi amac bu. Yoksa burdaki iyinetteki konu silinmis coktaaa önemli degil benim icin ben 10 tane yerde kendi sitelerimde acarim. Olay iyinetin nasil yönetildigidir.

Yanlis yönetimler yüzünden zaten son 2 3 seneyi zor gecirmistik. Artik böyle olmasin isterim.Sinir olarak yazdigim mesajlar icin cok fazla oldu isem özür dilerim iyi günler.

E

Ephitet

Misafir
Şimdi olayı özetleyecek olursak, sizin açtığınız konu bugün mü silindi? Anladığım kadarıyla @webkarizma nickine sahip olan birisi tarafından dolandırıldınız buraya gelip konu açtınız, http://forum.iyinet.com/members/webkarizma.html bu üyemiz gelip şikayetçi oldu ve konu silindi?

Biraz daha kısa ve tam olarak neden şikayetçi olduğunuzu iletirseniz ilgileneceğim.

sivrisinek

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
Şimdi olayı özetleyecek olursak, sizin açtığınız konu bugün mü silindi? Anladığım kadarıyla @webkarizma nickine sahip olan birisi tarafından dolandırıldınız buraya gelip konu açtınız, http://forum.iyinet.com/members/webkarizma.html bu üyemiz gelip şikayetçi oldu ve konu silindi?

Biraz daha kısa ve tam olarak neden şikayetçi olduğunuzu iletirseniz ilgileneceğim.

Silinmeden önceki konunun aynisi

Bir dolandirici var dolandiricinin adi sukru bilal kiristi ve internette webkarizma nickini kullaniyor.

Sonra ahmet mehmet adli bir kisi geliyor diyor ki webkarizma nicki benim konuyu silin. Eger konuda isim ve soyisim verilmeseydi evet onun derdik ama yok öyle birsey yönetim sormadan hemen daha 1 gün önce üye olan adamin istegini yerine getiriyor.

üye olan kisinin amaci sadece nicki sildirmek bu dahi iyi birsey degil. Yani konuyla alakasiz birisi geliyor konuyu sahipleniyor sonuc bu.

E

Ephitet

Misafir
Mevcut konunuzu tekrar açtım, bu tip durumlar ile karşılaştığınızda konuyu özel mesaj olarak iletebilirsiniz yönetici arkadaşlara. Ara sıra böyle karışıklık olması normal, sonuçta yöneticilerde insan.

webkarizma nickli arkadaş konu ile ilgili bir şikayette bulunacaksa yine yöneticilere iletebilir.

CyberTurk

0
İyinet Üyesi
Reaction score
4
konunun ne olduğu önemli değil ama "Bu kadar sacma bir olayi ben bu forumda gördüm. Tesekkürler!" başlıklı bir konu açmakta gerçekten ilginç.

T

trgy

Misafir
Konuyu tamamen silmedim incelemek üzere sildim yani konuyu istediğimiz zaman geri alabiliyorduk. Bilerek kaldırdım. Çünkü eğer suçladığınız kişi suçsuz ise ve biz onu google'da kötü bir kişi olarak tanıtırsak burada suçlu duruma biz düşmüş oluyoruz. Üye bize herhangi bir suç duyurusunda bulunduğunda ise ceza almamız muhtemel.

Şimdi inceliyorum konuları.

edit:

Suç tamamen benim yanlış anlamamdan kaynaklı özür dilerim. Konu geri getirildi.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.