İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Bu kategoriye Google +1 Konusu Açılması Yasaklanmıştır.

T

trgy

Misafir
Bu kategori dayanışma kategorisi olmaya başladı. Bugün itibariyle bu kategoriye +1 konusu açmak yasaktır. Nedenini ise açıklayayım.

+1 sadece kişisel aramalara göre düzenlenmiş bir olaydır. Nasıl facebook üzerinde beğen butonu varsa bu +1 de Google'ın beğen butonudur. Daha net açıklamak gerekirse.

Herhangi bir siteye girin ve o sitede index almış bir konuyu google üzerinde aratın. diyelim ki 9. sırada.

Şimdi tekrar aynı siteye giriyoruz ve o arattığımız konudaki +1 butonuna tıklıyoruz. Daha sonra ise o konuyu google üzerinde tekrar aratıyoruz ve o konu 9. sırada iken 1. sırada gözüküyor. Yani siz şahsi olarak o konuyu kendinize 1. göstermiş oluyorsunuz.

Şu ana kadar Google'ın +1 konusunda genel sıralamaları etkilediği hakkında açıklama yok olacağını da sanmıyorum. Umarım açık bir yazı olmuştur.

Çok dayanışma yapmak isteyen arkadaşlar http://forum.iyinet.com/google/ kategorisine açabilirler.

ErdeM

0
Onaylı Üye
Reaction score
32
Genel sıralamayı etkiliyor dahi olsa bu tür konuların açılıp dayanışma olması etik olmaz.

T

trgy

Misafir
"Click +1 to publicly give something your stamp of approval. Your +1's can help friends, contacts, and others on the web find the best stuff when they search."

Google'ın böyle bir açıklaması bulunmakta. Google+ sosyal ağındaki arkadaşlarınıza, çevrenize ve sizin profilinizi görenlere yardım edersiniz diyor.

Mehmet5

0
İyinet Üyesi
Reaction score
7
Yerinde bir karar verildiğini düşünüyorum. Bilgilendirme için teşekkürler.

Shu

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
24
Yasaklanması iyi oldu sürekli aynı konuları üstte görmekten bıktım. Başka konuları göremiyoruz :)

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.