sohbet odaları

Bu nasıl yapılıyor?

zbahadir

Müptela
Bilgiler
Reaksiyon
0
Şube
Trabzon
213 Aydır Üye
Diyelim ki Google arama motorundan "python homepage" diye arattık ve gelen listenin en başında python site linki ve altında şöyle birşey çıktı :

Home page for Python, an interpreted, interactive, object-oriented, extensible programming language. It provides an extraordinary combination of clarity and ...
www.python.org/ - 29 Nisan 2007 - Benzer sayfalar

Download - www.python.org/download/
Documentation - www.python.org/doc/
Getting Started - www.python.org/about/gettingstarted/
2.3.6 - www.python.org/download/releases/2.3.6/
Buradaki Download ve Documentation linkleri alt alta çıkıyor, bunun yapılmasının bir yöntami var mıdır? Nasıl yapılıyor bilen var mı acaba?

Cagatay

Müptela
Bilgiler
Reaksiyon
0
214 Aydır Üye
sanırım bunu uzun süre aktif olan ve kaliteli ziyaretci dedigimiz hep girilen globalleşmiş sitelere uyguluyor. ben öyle biliyorum :p

visitistanbul

Müptela
Bilgiler
Reaksiyon
9
Şube
Bebek
205 Aydır Üye
Google ın yüksek hitli çok ziyaret edilen sitelere verdiği bir avantaj

Çok araştırdım

zbahadir

Müptela
Bilgiler
Reaksiyon
0
Şube
Trabzon
213 Aydır Üye
Tahmin ettiğim gibi, bir kaç yerde gördüm hep kaliteli siteler.
Teşekkürler bilgiler için.

CMYLMZ

Müptela
Bilgiler
Reaksiyon
0
Şube
Forumdan ayrıld
205 Aydır Üye
başka bir bakış açısı da şu
eğer sitenizi hazırladıktan sonra sitemap ile
site.com/
site.com/download/
site.com/upload/
türünde yeni XML ler yaratarak google'a söylerseniz bunu yapabiliyor
(yabancı bir forumda okumuştum)

osahin

Müptela
Bilgiler
Reaksiyon
34
Şube
kalbinizden :p
207 Aydır Üye
Yok CMYLMZ ben çok denedim, tek başarılı olduğum sonuç şu oldu diyelimki bonibon içeriğinde bir siteniz var, size dış bağlantılardan sürekli olarak bonibon diye bağlantı veriliyor siteniz bonibon kelimesinde en iyi içeriğe sahip olduğunu düşündükten sonra google için 2. bir adım daha var, siten.com/bonibon_sekeri.html adresine yine dış bağlantılarda bonibon şekeri diye bağlantı verilirse sizinde o sayfaya kendi siteniz içerisinde verdiğiniz değer bu ise bunu yapıyor... Yoksa 1 sene uğraştım sitemapıyla bilmem nesiyle olmadı :p

CMYLMZ

Müptela
Bilgiler
Reaksiyon
0
Şube
Forumdan ayrıld
205 Aydır Üye
Yok CMYLMZ ben çok denedim, tek başarılı olduğum sonuç şu oldu diyelimki bonibon içeriğinde bir siteniz var, size dış bağlantılardan sürekli olarak bonibon diye bağlantı veriliyor siteniz bonibon kelimesinde en iyi içeriğe sahip olduğunu düşündükten sonra google için 2. bir adım daha var, siten.com/bonibon_sekeri.html adresine yine dış bağlantılarda bonibon şekeri diye bağlantı verilirse sizinde o sayfaya kendi siteniz içerisinde verdiğiniz değer bu ise bunu yapıyor... Yoksa 1 sene uğraştım sitemapıyla bilmem nesiyle olmadı :p
Walla şöle bişi denemiştik
örnek site: domain.com
buna subdomain eklemek yerine alt klasörde yeterince içerik olan bi klasör açtık
domain.com/icerik
ve bunların sitemap'lerini ayrı ayrı tanımladık
bir süre iki klasör olarak gösterdi.
ama biz ilgi göstermeyince çabuk sildi.

osahin

Müptela
Bilgiler
Reaksiyon
34
Şube
207 Aydır Üye
Bende denedim onu çok ama hiç başarılı olamadım demekki başka birşeyler var bilmediğimiz çok merak edilen bir konu bu:p

CMYLMZ

Müptela
Bilgiler
Reaksiyon
0
Şube
Forumdan ayrıld
205 Aydır Üye
Aslında bir site kurup üstünde denemek lazım
genelde de article siteleri bu konuda iyi oluyorlar
bakalım yapabilecekmiyiz

osahin

Müptela
Bilgiler
Reaksiyon
34
Şube
207 Aydır Üye
pigeon hani senin beğendiğin bi sitem vardı ya o alanının en iyi sitesi senelerdirde 1. sıraada :p ama öle bişi yok hiç:p

tiva

Müptela
Bilgiler
Reaksiyon
4
244 Aydır Üye
Bence kendi başına pr değeri olan klasör veya url için bunu yapıyor.

[SIZE=-1]www.taklaciguvercin.com PR 3[/SIZE]
[SIZE=-1]www.taklaciguvercin.com/kisa.htm PR 2

python örneğinde de aynı, python.com PR 9 dur
alt dizinler 8 veya 7[/SIZE]

Cagatay

Müptela
Bilgiler
Reaksiyon
0
214 Aydır Üye
kısacası etiket yapıyor google sevdigi sitemizi :p

ploop

Müptela
Bilgiler
Reaksiyon
0
Şube
karavan
231 Aydır Üye
bir arama, bir sonucu kesin olarak tanımlıyorsa ve site belli bir ziyaretçi kitlesine sahipse bu olay oluyor. örneğin 2323ysaa.com diye site açın, bir kaç ay düzenli ziyaretçi kitlesine sahip olun, ardından 2323ysaa olarak arattığınızda bunun olacağını görebilirsiniz.

Ke[R]eM

Profesyonel
Bilgiler
Reaksiyon
0
202 Aydır Üye
Bu sayede, kaliteli ve büyük sitelerin alt sayfalarına da çabuk ulaşım imkanı sağlamış oluyor Google. Siteye girip, oradan ilgili bölümün linkine tıklamak zorunda bırakmıyor kullanıcıyı. Hatta o alt sayfalar/bölümler, başlı başına bir site olmuş durumdalar bence. ;)

• Yararlı
Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur. iyinet.com sayfalarında yer alan yazı, görsel ve linklerle ilgili hukuki şikayetleriniz için Buradan iletişime geçmeniz durumunda, ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 7 gün içerisinde iyinet yönetimince tarafınıza dönüş sağlanacaktır.