İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

bu nasıl?

favorites

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
Intel Celeron 1.7Ghz 400Mhz Bus - No Setup
Memory: 1 GB DDR System Memory
Storage: DUAL 80GB 7200RPM IDE Hard Disk
Transfer:1200 GB per month Premium Bandwidth
Fully Managed Level 1 - Level 3
Free Domain reseller, whois will show your name!
IP Addresses: 4 :: Fantastico V2
$0.00 Setup Fee $130.00 Monthly

ilk kez celeron deneyeceğim server olarak?Celeron nasıl, gidermi dedicated icin?

IndexServers

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Cevap

Eğer sadece tek sitelerin içinse uygun ama yok host işi yapacaksan ilerde sorun yaşabilirsin.
Yanlız 130$ pahalı.

mk++

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
sana bısey soyleyımmı ben celeronu evıme sokmak bırak sunucuya alayım bence yazıktır ona aylık 130 basın agarır....

okan23

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Fully Managed Level 1 - Level 3
burayı kaçırıyorsunuz 130 dolara managed sunucu çok iyi bir fiyat

favorites

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
hayır host işi yapmıyorum. kendi sitelerimiz için bakıyorum
okan23 ün dediği gibi " full managed" olduğu için ilgimi çekti. server management olayını bilmediğim için dikkat çektim bu servera
130 $ a 20 dolar panel ücreti ekleniyor.
normal bu makinada 512 ram vardı. 512 daha eklettirdim. bu fiyat çıktı : Recurring monthly fees: $180

http://www.hostdime.com/

yani aylık 180 $ olacak..

uygunmu sizce?işimi görürmü? ( portal siteler olacak - çok yoğun siteler- mysql kullanan )

bir soru daha sorsam madem konu açıldı : şu an mevcut serverda Plesk kullanıyoruz. transfer edersek CPANEL'e, account ve dataları sorunsuz aktarma işlemi olurmu?

okan23

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
orda windows sunucum vardı managed olarak çok ilgilendiklerini söyleyemem benim sana tavsiyem layered dan yada başka bir eyrden ucuz bir sistem toplat yönetimini buraya yaptır aylık 30 dolar http://www.platinumservermanagement.com/
yada çok önemli siteler var diyorsan rackspace den al http://www.rackspace.com/index.php
sunucuları ev1 serversta bulunuyor yönetimli sunucu satıyorlar direk alabiliceğin satış scripti bulunmuyor live chatte özelliklerini belirtip onlardan fiyat alıcaksın 400 dolardan aşağı sistemleri yok ama güvenlik olarak belirli bir kaliteleri var tam adını şimdi hatırlamıyorumda abd de geçerli olan bir seviye bütün sunucuları o seviyeye getiriyorlar

favorites

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
aslında söylediğin mantıklı. platinumservermanagement.com sitesini inceliyorum şu an. aylık 30 $ a serverı kontrol edebiliyorlar ( deneyen varsa öneri almak isterim ) herkese güven olmuyor biliyorsunuz...

okan23

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
dedicatenow win e managed veriyor ben 2 ay ordan hixzmet aldım platinium da iyi sayılır herşeyi otomatiğe bağlamışlar bir script çalıştırıyorlar orda yazan herşeyi oto kurup ayarlıyor tabi çok toleranslı bir krulum olmuyor ama sorun oldumuda ilgileniyorlar 30 dolara daha iyisini bulamazsın öyle söliyim sana aylık olarak

favorites

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
dedicatednow.com a yazdım. Linux teknik desteğe bakan biri cevap yazdı. pazartesi online olacakmış windows destek ekibi..full managed destek verdiklerini sanmıyorum ama yine sorun dediler.
birde diğerine yazayım şimdi.

okan23

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
dedicatenow yani managed hizmet veriyorda şunu kurun dersen kuruypor ama ekstra bir şey yapmıyorlar güvenlik vs. optimizasyon adına eğer linux için düşünüyorsa platininumservermanagement ı düşünü aylık olarak bakmak istiyorsan

favorites

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
platininumservermanagement ile simdi konustum. sadece linux hizmeti veriyoruz dediler..
ya ne zor seymis windows server managemnt bulmak..
Turkiyeden bir firmadan hizmet aliyorduk 3 aydir iyiydi ama son 1 haftadir perisan etti bizi...ismini aciklamiyorum su an..pazartesi kadar sorunlara mudahale etmezlerse malesef burada aciklayacagim detaylari..
hem para ode, hem hizmet alma, hem telefonlar suratina kapansin..boyle sey olurmu hic..

favorites

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
dedicatednow mail yazmis :

biz sizin istediğiniz şekilde " full managed " hizmeti vermiyoruz diyor..sadece serverı kurup, ayar yapıyoruz ve teslime diyoruz..ayrıca şu anki mevcut serverınızdan yapılacak veri transferi için % 100 garanti veremeyiz. kayıplardan sorumlu değiliz..diyorlar...

IndexServers

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Cevap

dedicatednow.com kurulumu ve gerekli tüm ayarları yapar ama sonradan destek istediğinde geri çevirmiyorlar ellerinden geleni müşteriye yardım ediyorlar.şuanda bizim 4 serverımız orda 1 windows 3 linux server. ayrıca onların türkiye satışısıyız.

favorites

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
bende onu yazdım zaten kendilerine..sonuçta başka bir işlem istemeyeceğiz..
şu an mevcut serverdaki siteleri ve verileri sorunsuz aktarmak istiyoruz o kadar..
Mysql leri biz kuramayız siz kurarsınız dediler. ona eyvallah. zaten biz kuracağız. onda problem yok..bakalım son kez mail yazdım.

bu arada surpasshosting.com u da çok övüyorlar..orayada bakıyorum..

Makinan mı var derdin var..vallahi billahi ya..daral geldi artık...

R

-ReYesKaNe-

Misafir
türk firmalarla görüştün mü hiç arkadaşım ? yani onlardan full managed windows veren yok mu...

favorites

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
ya zaten ızdırabım" türk firmalardan " :)

adını şu an yazmayacağım..pazartesine kadar " son kez " bekliyorum..
kanser etti bizi...telefonu suratımıza kapatıyor..ne mail..ne telefon..perişan ettiler bizi. hadi bizim siteler bir yana, kurumsal onlarca site var serverda..
sorma başımıza gelenleri...birde server parasının yanında + teknik destek parası ödüyoruz ve + yedekleme parası...geçen hafta bir sitemizde problem oldu.." yedek aldınızmı " diyorum " aa pardon unutmuşuz " demezlermi..
ya inan kanser eder adamı bunlar..hadi neyse sağlık olsun dedik..kurumsal site değildi zaten..ne yani adamı öldürelim mi. sesimizi çıkarmadık..
bugün 7. güne giriyoruz serverda problem var..ne bakan var ne cevap yazan...........

ama pazartesine kadar cevap gelmezse mahkemeye veriyoruz..elimizde 2 fatura var...

favorites

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
şeytan diyor kur küçük çapta bir datacenter..bas yatırımı..al yanına 3-4 teknik eleman..kendi serverını kendin yönet..böyle şey olurmu ya..hem para ver hem hizmet alma..

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.