Bu Nixon Necidir?

zahir

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
http://www.nixcon.com.tr/ Bi inceleyin Datacenter Tr de ve fiyatlar yurt dışı fiyatlardan bile ucuz ?
bu mümkün olabilirmi sizce? Yani nekadar dayanabilir bunlar sizce?
.com.tr olduğuna göre firma bunlar naylon firmamı yoksa tüzel kişiliği olan gerçekten kaliteli ve güvenilir bir firmamı sizce??

Sonuçları merak ediyorum şimdiden :)

zahir

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
iyi değil eğer dediğin doğru ise kısa bir hesap ile görelim durumu,
800 makine min 600 dolardan hesaplarsak makine başı maliyeti : 480000 Dolar kurulum maliyeti eder adamlara :)
1 gb metro ethernet bağlantı aaşğı yukarı 50 milyar /AY

Sence nekadar mantıklı bir yatırım ?

Angelo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
111
Bir bilgim yok da backbone grafiklerine, proses, memory kullanimi gostererek cahilliklerini mi ortaya koyuyorlar, sizi mi cahil yerine koyuyorlar?

zahir

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
zahir' Alıntı:
iyi değil eğer dediğin doğru ise kısa bir hesap ile görelim durumu,
800 makine min 600 dolardan hesaplarsak makine başı maliyeti : 480000 Dolar kurulum maliyeti eder adamlara :)
1 gb metro ethernet bağlantı aaşğı yukarı 50 milyar /AY

Sence nekadar mantıklı bir yatırım ?

Ayrıca birşey daha var,
60 tane server barındıran türkiyenin önde gelen sunucularından birisi 4 tane teknik destek elemanı ve 4-5 tane satış temsilcisi ve muhasebe vs elemanı çalıştırarak az çok idare eder durumda bir teknik destek sağlayabiliyor iken 800 sunucu için nekadar kişi çalıştırılması gerektiği * sıradan kişilerin olmaması gerekecektir buradaki kişiler min 1000 ytl/ay da bunların maliyeti katarsanız sanırım 110 milyar vs çerez niyetine olacaktır :)

EBilisim

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Arkadaşlar Çok Tartışıldı Bu Datacenter Türkiyedemi Değilmi Diye !! Kesinlikle Türkiyede !

http://www.e-bilisim.org

web sitesi altından tam 4 tane dedicated var nixconda. 3 tane 2mbit e-bilisim.org a ait olan makinada 5mbit bağlantım var.

Gece Yarısıda Olsa Attığım Ticketlara Anında Yanıt Alıyorum.
Hizmetlerinden Gayet Memnunum.

Aşağıdaki Konuya Bakaabilirsiniz.

http://forum.iyinet.com/showthread.php?t=27080

GNeRaL

0
İyinet Üyesi
Reaction score
16
Herşey iyi hoş da, hoşuma gitmeyen şu yanları var (Bunlar harici, diğerleri hoşuma gidiyor elbet!);

- Ellerinde olmadan, sadece o an bilgilendirmek için ve müşteriye tarih vermemezlik yapmamak için tarih veriyorlar.. (Misal; NxIF durumu.. Yeni sunucuların gelme durumu..)

- Ticket sisteminde az üstlerine gidilse cevap verilmemezlik başlıyor. (Örneğini bizzat yaşadım)

- Ödeme konusunda, hiç olmazsa VPS ödeme konusunda fazla hassas değiller. (Sistemleri tam olarak oturmadığından, yeni yeni oturmaya başladığından olabilir.. Misal bir yakın arkadaşımın 2 ad. VPS'si hala orada ve sadece iki aylık ücretini ödemiş, şu an üçüncü ayda sanırım: kesinlikle ispiyon değil! :))

Bunun haricinde diğer datacenterlardan aşağı kalır bir yanı yok.. (gibi) ..

S

sinangunay

Misafir
zahir' Alıntı:
800 sunucu için nekadar kişi çalıştırılması gerektiği * sıradan kişilerin olmaması

Kaç kişi çalıştığını bilmem ama Serdar bey benim bugüne dek gördüğüm sistem adminlerinin en iyisi :) Anlamadığı tek olay mod_scoreboard kurmak. :)

Geçmiş zamanlarda kendileriyle çalışma imkanımız olmuştu oyun sunucularımızı temin etmiştik.

İyi çalışmalar

L

LNWServers

Misafir
Bizimde oyun sunucuları için kullandıgımız yer NX, Serdar bey benim temsilcim anında istedigimiz zaman yardım alabiliyoruz, bence iyiler.

R

RevenuE

Misafir
Nixcon'un sattığı dedicated'lar türkiyede değil.
tracert larda TR cıkıyor evet ama bunun yolu var ve oldukca iyi kullanmışlar.

Türkiyede oldugunu iddia eden varsa
neden 1000 gb band içeren dedicated 100$ da 160 gb co-location aylık 130$ ?

cemadak

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
62.68.195.78:27015
62.68.195.79:27015

oyunserver cs serverları pingleyebilirsiniz türkiyede degilse bu sunucular gideilm bizde bu pingi veren yerlerden alalm :)

R

RevenuE

Misafir
bencede öyle yapın gidin bu pingi veren yerlerden yapın nixcon dan öğrenip

atay

0
İyinet Üyesi
Reaction score
37
Türkiye'de olmasına rağmen bw konusunda çok cömertler. 3 gündür makinem orada, yeni taşıdım. Şu anda bi problem yaşamadım. Tavsiye ederim.

L

LNWServers

Misafir
Anladığım kadarı ile arkadaş CS sunucusu girip ordaki pinglere bakın diyor.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5