İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Bu scripte fiyat biçer misiniz?

THR

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
www.oyunturk.uni.cc scripti kendim yazdım. Çok pro bir programcı değilim belirteyim.

Scriptin özelliklerine gelince.

Sınırsız kategori ekleme
Oyun ekleme
Oyun upload
Oyunların resimlerini upload edebilme
Oyunları tam ekran oynatabilme
Kırık oyun bildirisi
Tavsiye
Rasgele oyun
Üyelik sistemi
Oyunlara yorum
Oyun oylama
Oyun açılmadan önce sizin belirlediğiniz kadar reklam süresi
Case sistemi var. Yani sadece index.php nin tasarımını değiştirerek her yeri değiştirebilirsiniz.

Admin Paneli
Admin paneli linki ve demosu veremiyorum ancak özellikerini belirteyim
Editörlere ayrı erişimli sayfalar(Oyun Ekleme Yorum Onaylama)
Admine ayrı erişim (Üyeleri görme, ip ban vs.)
Kategori Ekleme
Oyun Ekleme
UPLOAD özellikleri
Basit istatistikler(Oyun sayısı, yorum sayısı vs)
Üye düzenleme

Sizce ne kadar eder? Piyasada yeni olduğum için pek fiyat bilmiyorum

YhuY

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
hemen 30 ytl veririm ilgileniyosan özel msj at.

sertac82

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Evet çok az. Ama malesef çok fazla seçenek var piyasa da. O yüzden emeğinin karşılığını alabileceğini düşünmüyorum. Sıfırdan oyun scripti yazmanın da bir anlamı yok bu açıdan bakınca.

THR

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
sertac hakılsın bende kendimi geliştirmek için yazmıştım sadece fiyatını merak ettim... peki ne scripti yazsam ki:D

D

Dejin

Misafir
maglesef oyle...
yani aslinda prof. kodlama ve normal kodlamalar arasinda fiyat farkinin cok buyuk olmasi gerek.
demek istedigim zaten bazi kisiler gelip bana soyle bir script lazim yazar misin?
yazabiliriz sorun degil
ucret?
xxx $
ben bu script i 50 ytl ye bile yaptiririm...
50 ye degil bedava netten bile bulabilirsin birseyler...
fakat ne kadar prof. olur tartisilir.
Fakat prof. olmasa bile 60 ytl cok ucuz bir fiyat. Prof. olmayan biri bunun icin fazla vakit harcar. 1 - 2 hafta kadar. Bu durumda bunun en alt ucreti 150 - 200 ytl olmasi gerek.
Prof. biri yaziyorsa en alt ucreti 400 - 450 $ olmali. Daha guvenilir daha prof. bir kodlama yuzunden.
Maglesef cok cok alt fiyatlara cekilmisler.

THR

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
harbi ya bi araçtırma yaptım oyun sitsi scriptleri $25-$30 dolar en babası $30 dolar gördüklerimin ki benimki kadar iyi değil gördüğüm en iyisi:D

THR

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
bu arada turkoyun scriptini inceledimde benimkinden tek + sı seoya uygun olması seninkinin

sertac82

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Bence scriptin profesyonelliğiyle pek ilgisi yok. Scripti satmak için yapan adam talebe göre arzın fiyatını söyleyecek. Yani Oyun scriptleri elbet ucuz olacak. Çünkü hem çok satılıyor hemde rekabet fazla hemde kodlaması kısmen daha kolay.

Senin yazdığın scriptin ederi ancak şu şekilde fazla olur;
Sadece 1 site kullanır eşi benzeri olmazsa
Tüm isteklere cevap verebilirse
Ve tabi birebir o özellikleri taşıyan scripte ihtiyacı olan kişi bulunursa

SeVeRaL

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
5-6 siteye oyun scripti yaptım. En pahalısını 75 YTL'ye satabildim. Bu işler böyle ne yazık ki piyasamızda.

THR

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
mesaj alınmıştır. ama şimdi ben bu konuda kendimi geliştirip 4-5 sene sonra ekmek yiyebilir miyim. Daha yaşım genç 4-5 sene daha rahar yazarım. ama bu seneler sonunda bu işten ekmek yiyebilecek kıvama gelebilir miyim?

Başka vasıfım yok napıyım:D tek vasıfım pc ve internet...

sertac82

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Tabiki gelebilirsin. Ama tek yönlü olma bence. Entellektüel ol, her şeyden az da olsa anla. Grafik yönüne de eğilmeni öneririm.

1 ana branşın yanında yardımcı branşların olması güzeldir.
4-5 sene oldukça uzun bir zaman. Ah ulen gençlik :D Ahhhh

THR

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
mesajın düzenle butonu aktif değil nedense?

Son yazdıklarımı yazıyım.

[]Rotator: Bu sayede hitlistlerde vs üst sıralara çıkmanız çok kolaylaşıyor.
[]Üye puanlama sistemi(Bazı kategorilere erişmek için puan toplaması gerekiyor. Mesela +18 oyunlar kategorisi için 5 yorum yapmalı, 10 oyun oynamalı vs.)

Devamı geliyor...

Caesar

0
İyinet Üyesi
Reaction score
7
Şöyle yapabilirsin aslında:

Script satışı 30$
Unique satış 250$

Yani 30$ a scripti dağıtırsın 250$ ada sadece 1 kişiye satar bir daha kimseye satmazsın.

Bu arada şunu belirtiyim türklere yönelik değilde dünya çapında olacak ve genellikle yabancılara hitap edecek sourgeforge.net tarzında script sergileme satış alanında çok kapsamlı bir site yapmaktayım. Ayrıca türkiyede 2. olarak zend optimizasyon şifreleme lisansını aliyorum bu sitede scriptlerini satmak amaçlı yayınlayabileceksiniz ayrıca 10$ gibi bir fiyata zend ile scriptlerinizi şifreleyebileceksiniz. O şekilde satışa sunabileceksiniz (alan kişinin edit yapamaması ve dağıtamaması için).

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.