İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

bu seferde memory low

the_exclusive

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Slms..
Bilgisayarımda memory yetersizliği sorunu yaşıyorum..windows xp kullanıyorum ve 256 mg ram mevcut...Bazı oyunları
çalıştırdığımda oyun açılmıyor ve memory hatası veriyor.çıldıracam walla...ne yapmalıyım acaba?
birde alakası varmı bilmiyorum ama küçük bir dos oyunu çalıştırdığımda oyun başlamıyor.
sadece dos penceresi çıkıyor ve donup kalıyor.ctrl+alt+del yaptığımda ise cpu usage
bölesinin yanında %100 yazdığını görüyorum neden acaba?

baldor

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
selam

hangi oyunları çalıştırmadığını yazarsan belki bi yardımımız dokunur. dos oyununun çalışmamasının bir tek sebebi olur, oyunun komutlarını işletim sistemi desteklemiyordur. bazen bu tanınmayan komutlar xp de sonu gelmeyen problemlere sebep olur. xp nin bi özelliği kilitlenmeleri kendisinin çözebilmesi, sonu gelmeyen problemleri çözmeye çalışırken cpu %100 kullanılır. kısaca, sen o oyunu oynama.

bu arada, ben şu ana kadar 4 ayrı xp professional sürümü ile karşılaştım. birinde çalışan başka birinde çalışmıyo. sendeki sürüm kim bilir ne???

hadi kolay gelsin

E

Ergin2

Misafir
Oynamaya çalıştığın oyunun sistem gereksinimlerini kontrol ettin mi? Ram olarak senin sahip olduğun normalde yeterli olmalı ama ram hatası alman biraz garip gibi. Programlarda da aynı sorunu yaşıyor musun? Ram'inin bir bölgesinde sorun olabilir. Tabii bu bir varsayım..

Sen oynamaya çalıştığın oyunun sistem gereksinimlerini kontrol et. Ayrıca şu dos oyunu için XP'de yamalar olduğunu hatırlıyorum. Oyun oynamadığım için ayrıntılarını bilemem ama yamayı kurduktan sonra oynayabilirsin sanırım. Dos oyunun için uyumluluktan Win 98/Me seçerek tekrar çalıştırmayı deneyebilirsin..

kolay gelsin..

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.