İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Bu siteyle nereye kadar giderim

sadace

0
İyinet Üyesi
Katılım
27 Mayıs 2011
Mesajlar
662
Reaction score
5
Merhaba arkadaşlar.Kafamda bir .wordpress.com site alıp projemi hayata geçirmek var.Eğer işler iyi giderse .coma geçicem.Şimdi sizlere sorum olacak.

1- Googlede yükselirken google .com .wordpress ayrımı yapıyormu ?
2- Uzunca ve özgün makaleler yazsam ve orta düzey bir seo yapsam googlede nerelere gelebilirim.
3- Rakibi olacağım siteler gerçekten dişli ve 1-2 senelik siteler.Ancak onların dezavantajı forum olmaları ve özgün yazmamaları.Onları sollayabilirmiyim ?


Şimdiden teşekkür ederim.
 

kaptan

0
İyinet Üyesi
Katılım
9 Şubat 2011
Mesajlar
330
Reaction score
3
Google wordpress çok seviyor ama ücretsiz alan adı pek sevmior.

Bu arada .wordpress sitelerin indexlenme hızı haber sitelerinde bile yoktur baya hızlı indexlenior site.
 

kuzgun

İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Katılım
19 Temmuz 2008
Mesajlar
12,395
Reaction score
254
emeklerini .com bir siteye harcamalısın bence
uzun makaleler yazmana gerek yok
özgün olsun 2 cümle olsun.
 

xgitarx

0
İyinet Üyesi
Katılım
25 Mayıs 2010
Mesajlar
1,354
Reaction score
23
işin henüz başında olmanız bir avantaj, bende depresan'a katılıyorum, direk alan adı alarak işe başlamalısın, öncelikle google adwords'den de yararlanarak arama hacmi yüksek-orta düzeyde ve o alanda rekabet edebileceğin domain almanı tavsiye ederim. eif'in bu yazısını da okuman faydalı olur.
 

gerard

0
İyinet Üyesi
Katılım
2 Nisan 2011
Mesajlar
407
Reaction score
3
Konum
http://hatunbudur.com
herşey özgün olsun düşüncesi bence saçmalık, gün geliyorki özgün özgün diye diye yazamaz bir hal alıyorsunuz, ya sitenize günlük 1 veya bilemedin 2 arası konu girip bu işi cidden bir profesyonellikle yapacaksınız, yada olmadı arasıra bi yerlerden fikir/düşünce/yazı çalıp kendi halinizde yazıcaksınız.

rakibin olan siteleri ile yarışman zaten zaman içerisinde kendiliginden oluşacak bir olay, bunun için aceleci davranıp baklink kasmanı hiç ama hiç önermem.Dogal olarak zaten bir farkın olursa gogıl seni baş tacı edicektir.yada alaşagı :)

.com almak tabikidide iyi birşey ama anahtar kelimende .com almakta Harika birşey, ayrıca .wordpress alıpta bu işte başarılı olan siteler elbetteki vardır.ama yorucu olabilir .wordpress uzantı

Burdaki en önemli konu SEO benimde 3 aylık bir webmaster (webmaster denilebilirse) deneyimim var ve hala bir çok seyi bilmemekle birlikte ;

a) bu sitedeki Eif 'in tüm yazılarını okumanı öneririm
b) seo hocasının blogundaki yazıları okumanı ve sadece fikir cimnastigi açısından ne kadar faydalı oldugunu görmeni isterim
c) r10 dan gerekli gördügün yerleri takip etmeni öneririm.
d) kesinlikle ama kesinlikle bu işi bilen bir webmaster arkadaşın olmasını öneririm.bu seodanda gogıldanda iyinettende r10dan da çok daha önemli birşey.

Zaten sölediklerimi yaptıgınızda ilk ay iyinetten cıkamıcaksınız bu arada ilk ve ikinci ay haril harıl sitenize konu giriceksiniz.üçüncü ay r10 u öyle yada böyle takip etmeye başlıcaksınız,son olarakta kafanız seo konusuna harıl harıl çalışmaya başlıcak ve sorular sorma ihtiyacınız için yukarıdaki maddeleri yapmış olmak durumunda kalıcaksınız.


tabiki,yazdıklarım yeni başlayan benim gibi arkadaşlar içindi.zaten bir birikiminiz varsa siz en iyisini yapıcaksınızdır...


kolay gelsin.
 

daniel1336

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Katılım
27 Ağustos 2010
Mesajlar
3,114
Reaction score
100
Konum
Kocaeli
.wordpresin pek çok özelliği sınırlı, tavsiye etmem.

Son zamanlarda hiç .wordpres siteye girdiğimi hatırlamıyorum bile.
 

akbas

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Katılım
30 Ocak 2010
Mesajlar
59
Reaction score
0
Benzersiz yazıdan önce bence sitenin alt yapısı sağlam oluşturulmalı. Çünkü wp olan blogumda yazdığım yazıyı index aldıktan birkaç saat sonra bir foruma ekliyorum. O forum benim aramalarımın üzerinde çıkıyor.

Bu da bilindiği gibi yazının benzersizliğinden öte alt yapının sağlam oluşturulması gerekliliğini gösteriyor. Alt yapın sağlamsa kopya yazı ile üste çıkıp hit alabiliyorsun.
 

Nightwall

0
İyinet Üyesi
Katılım
3 Ekim 2011
Mesajlar
332
Reaction score
23
Google ücretsiz blogları önemsemiyor pek. wordpress.com ile iyi yerlere gelsen bile birşeyin reklamını yaptığında farkedilirse kapatılıyor. Amacın ticariyse direk ücretli sitelerle başla işe.
 

daniel1336

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Katılım
27 Ağustos 2010
Mesajlar
3,114
Reaction score
100
Konum
Kocaeli
Alt yapı derken, o forumun pr yada trustrankı fazladır. Yoksa üstte çıkmanız gerekir.

Ama iyi yapılmış seo ile, alıntı yağtığınız sitenin üstünde çıkabilirsiniz.
 

sadace

0
İyinet Üyesi
Katılım
27 Mayıs 2011
Mesajlar
662
Reaction score
5
Teşekkür ederim arkadaşlar bu önerilerden sonra .com almaya kesinlikle karar verdim.Ancak biraz zamanı var şu seo konusunu vb şeyleri biraz daha çözdükten sonra sitemi açabilirim.Cevap veren tüm arkadaşlara teşekkürler.
 

mustix68

0
İyinet Üyesi
Katılım
5 Mart 2011
Mesajlar
1,003
Reaction score
14
Konum
artık burada deil
Bende .com almanı tavsiye ederim ben bloggerle işe başladım rakibim olan wp yi geçtim... ama sitem halen bloggger ve aldıgım hit 6k :D sorun var site adresi degistiremiyorum ben .com alıp bloggere baslamıs olsaydım daha güzel olurdu :) wp ye gecmek istemiyorum ama .com yani bi domain daha güzel oluyor.. bence
 

EnkaZ

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Katılım
10 Ocak 2008
Mesajlar
2,417
Reaction score
47
Konum
World Wide Web / BATMAN
Eğer bir şeyler yapmak istiyorsan .com alan adı alıp onunla çalış. Siteyi açmaktaki amacın nedir bilmiyorum ama sana .wordpress.com hakkında bir şeyler anlatıyım sen karar verirsin. Eğer sen gidip .wordpress.com alan adı ve free hostin alıp siteyi kurarsan o siteye seo yapamazsın. Şayet .wordpress.com sınırlı özellikler sunuyor. Seo yapayım dersende yapacağın .wordpress.com'un sunduğu özelliklerden faydanalabilirsin sadece. Ve sen daha seo yapmadan bile .wordpress.com'un alt yapısını kullandığın için siten o alt yapıyı kullanıp iyi yerde olacaktır googlede. Yalnız .wordpress.com siteni kapatma yetkisine sahiptir vs. çoğaltılabilir şeyler vardır. Eğer gerçekten bir emek vereceksen, ki diyorsun ki çok geniş yazılar yazacağım o zaman kendine bir .com bir domain ve hosting al herşey sana ait olsun. Başarıda başarısızlıkta senin olsun. Hem bunu yaparak kendini geliştirirsin hemde bir dahaki projende yapacağın hatalara düşmezsin.
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst