http://www.carpw.com/ford+cars/
şu örnekteki, sol menü blogunda ford logosunun altındaki google reklamları yasakmı arkadaşlar ?
----
Sanırım biraz sert tavır takındım özür dilerim öncelikle.Herkes site yaparken, belli yerinden başlar.Kimisi önce metatagları yapar, kimi kodlar sonra metatag yapar.Herkes farklı yöntemler kullanırlar.BEnim fikrimce, gösterilen ilk örnek tamamen serbesttir.Google asla şunu demiyor; çok tıklatma çok kazanma yada sitenden illada farklı olacak demiyor.. Resimli reklam yayınlaması konusunda bir tek şey istiyor.Adam kare google reklamını alıyor, yanına 4 tanede ufacık resim koyup bunu içerikmiş gibi kullanıcıya satmaya çalışıyor..Oysaki verilen örneğe dikkatle bakarsak aslında eminim sizlerde serbest diyeceksiniz.Çünkü ters mantıkla gitmek olayı çözüyor..
Resim 1 deki gibi olsaydı site içeriğine sakıncası yokdu.Çünkü aralarında mesafe vardı.Kullanıcı yanılmazdı diyorsunuz.Ama şöyle düşünün.Kullanıcıya zaten reklamları, sitenin bir içeriği gibi göstermemiz sağlayan google o kadar şey yapıyorki.. Arka fona uydurma, renk değiştirme v.s. Google diyorki, hile yapma, zorla tıklatma, aşırı yükleme nasıl yaparsan yap..
Bence reklam kurallara uygun.Çok güzel şekilde, adscilerin en çok kazandırır dediği yöntem olan, ortalama küçük boy sayfa yapmış.Sayfanın sol ve sağ sütunlarına içerik eklemiş.eklenen içeriğin yanına bilerek resim koymamış.O sitenin tasarımıdır... Googleninde izin verdiği reklam boyutunu tam ortaya yerleştirmiş. Diyeceksinzki, google için yapmamışmı ? Evet belkide onun için yapmış.Ama tutupda sadece google reklamlarının yanına resim koymamış ve tamamen güzel içerik oluşturmuş.Bence serbesttir.
TAbi kimse denemesin.Ben bu şekilde yıllardır kullanıyorum.Çok banlandım demişdim ve onu alıp daha laf demem demişsiniz ama o cümlenin başı çok önemli.Ben hilede yapdım bugüne kadar ve hile yapdığımda hep banlandım.Resim yüzünden hiç banlanmadım.