İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Buram buram Türkiye kokuyor

atalay22

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Arkadaşlar ben Avusturya'dan katılıyorum buraya girince nedense buram buram Türkiye kokuyor herkes memleketinden bir hava üflesin bakim :D Şu anda memleketinizde durum ne hava nasıl

UnPoo

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
2
kardeşim yerinden bile kıpırdama burada acaip ekonomik bozukluğu var :D dert rüzgarları var sen orada kal iyisimi :D

gifted

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Ne kadar kriz,dert,tasa olsada, Türkiyem başka hiç bir memlekete benzemez.Ne havası,ne suyu,ne insanı...

ceycey45

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
buraların da havası kacıyor artık
insan gecim sıkıntısından başka bi şey düşünemiyor ki
hangimiz adam akıllı türkiyedeki güzel yerleri gezdi
şahsen bengezmedım

Hobichat

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Bende gezmedim. Fakat Türkiyeyi kötüleminizide anlamadım veyahutda hoşnutsuzluğunuzu diyim.. Bu ülke bizim ve sizin, begenmeyen çeksin gitsin kardeşim. :) Yok kriz var bilmenne var. Siz halen anlayamadınızmı hayatta hiçbir şey istediginiz gibi olmaz. ABD ye de gitseniz canadayada gitseniz ordada sizi hoşunuza gitmeyen bir şey bulucaktır illaki.Hem bu topraklarda binlerce insan şehit olmuş sizler rahat ve müsterih yaşayasınız diye nedir bu isyanınız kardeşlerim. :) Hayatın anlamı gezip tozmaksa biz maf olduk desene.

Atatürk, Mersin'e yaptığı seyahatlerden birinde, şehirde gördüğü büyük binaları işaret ederek sormuş :

- Bu köşk kimin?
- kirkor'un...
- ya şu koca bina ?
- Yargo'nun
- ya şu?
- Salomon'un...

Atatürk biraz sinirlenerek sormuş :
- Onlar bu binaları yaparken ya siz nerede idiniz?

Toplananların arkalarından bir köylünün sesi duyulur :
- Biz mi nerede idik ?
Biz Yemen'de, Tuna boylarında, Balkanlarda Arnavutluk dağlarında, Kafkaslarda, Çanakkale'de, Sakarya'da savaşıyorduk paşam...

Atatürk bu hatırasını naklederken :
- hayatımda cevap veremediğim yegane insan bu ak sakallı ihtiyar olmuştur, der dururdu...
Bizler bu ulkeyi böle savaşarak aldık. Bu ak sakallı ihtiyar sizin bu laflarınızı duysa inanın çok üzülürdü.Yine Milliyetçi duygularım kabardı.

Darkart

0
İyinet Üyesi
Reaction score
54
yok be dostum o kadar duygusal bakma olaya...
diğer milletlerde savaştı yıllarca hatta rusya II. dünya savaşında 20milyondan fazla şehit verdi ama bir çok konuda bizden ilerideler ;)
O zaman şartlarına göre söylenmesi gereken bir cümle olduğuna inandığım söze kendimizi çok kaptırmışız..
Türk insanı çalışkandır...
Öylemiyiz gerçekten, ben inanmıyorum :D

X

Xman

Misafir
Ankara'da hava rüzgarlı :D ankaraspor-galatasaray maçından geliyorum ayazda donduk :D bi gol bile göremedik :D:D

Ozcan

0
İyinet Üyesi
Reaction score
59
yok be dostum o kadar duygusal bakma olaya...
diğer milletlerde savaştı yıllarca hatta rusya II. dünya savaşında 20milyondan fazla şehit verdi ama bir çok konuda bizden ilerideler ;)
O zaman şartlarına göre söylenmesi gereken bir cümle olduğuna inandığım söze kendimizi çok kaptırmışız..
Türk insanı çalışkandır...
Öylemiyiz gerçekten, ben inanmıyorum :D

bizde yürekli insan fazla yok adamlar her türlü madeni çıkarta biliyor istediği gibi bizim ise sondaj vurmak için bile belediyeden izin alıp gidip bilmem nerde onaylatmamız gerekiyor işte aradaki fark bu :) birde düşünün maden kuyusu kazmak için tüm dünya ülkelerinden imzalı belge lazım.

Hastaneye gidersin zaten yürüyecek halin olmaz adam senden sevk kağıdı sigorta prim göstergesi sağlık karnesi kimlik kartı fotokopisi bilmemne harcı vs. vs. bir sürü ıvır zıvır ister :) kim dayansın buna bu yüzden 50 den sonra yaşıyan pek insan yok bizde, onun için nufüsümuzda genç.

bi dükkan açmaya kalkarsın, binanın krokisini ister binanın bilmemnesi çıkmışmı der, kira kontratı , en dakdik şey için bile 3-5 tane izin belgesi sabıka kaydı , kıl-tüy beyannemesi vs vs adam sermayenin yarısını zaten açmaya çalışırken harcar.

Bir şey üretip icat edersin gelir yakalar devlet araştırma ve çalışma belgeni gösterder icat yapmışsın ruhsatın nerdeder havayla giden araç bile yapsan iyi b*k yapmışın deyip kırık atarlar :D belgelerin eksik diye.

Ya bunları niye yazıyorum ki en basit örnek işte senin ordan girdiğin sitelerin yarıdan çoğuna biz burdan giremiyoruz daha ne olsun :D

11 ytl lik telefon faturasının 10 ytl si
10 ytl lik su fatursaının 6 ytl si
32 ytl lik elektirk faturasının 15 ytl si.
100 ytl lik benzinin 75 YTL si.
29 ytl lik adsl in 10 ytl sini vergi vermek baya zoruna gidiyor insanın.

Hobichat

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Siz Türk görmemişsiniz. Aselsana gidinde Türk müdendis görün ne diyim :)) Teknolojimizide bence hafife almışsınız. Teknolojomiz şuan askeri bakımdan dunyada 8 ci sırada. Bunun nedenleri ise tabiki siyaset bundan 50 yıl önce %100 Türk yapımı araba (Devrim) Ve roket dahi yapmışlar.Ama medyamız sagolsun onuda bozmuşlar. Ben legalpara ediyorum Türk gençlerinin önünü açsınlar UÇANN DAİRE BİLE YAPARIZZZZZZZ :) Yani arkadaşlar Türkiyede bazı şeyler yolunda gitmeyebilir. Bunun önünüde siyaset açıyor. Siyasetcileri iyi seçmek gerekiyor.

biRtuRk

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Bahsi geçen kriz sadece ülkemizde değil tüm dünya ülkeleri için geçerli. bende belirli aralıklarla yurt dışında bulundum. Özellikle kuzey ırakta 14 ay kalınca anladım o zaman vatanın değerini.

Türk olmaktan ve Türkiye'de olmaktan mutluyum.

Darkart

0
İyinet Üyesi
Reaction score
54
Zaten vergiler saçmalık ötesi bir durumda...
İthal içkilerde %800 civarı yerli içkilerdede %275 civarı bir vergi alınıyor. Mantığa bak yaa...İçkiye karşı olan var içende var. Ama şu bir gerçekki Türkiye'de yüzbinlerce kişi evine ekmeğini bu yolla götürüyor. Bar, otel, disco, meyhane, ocakbaşı, birahane vs.vs. bir sürü adam var ve hiçte azınlık değiller. Ama keyfi tüketim ya vur beline hesabı...
Sonra kayıt dışı ekonomi diyorlar. Adam 10 liraya aldığını 70-80 e satarsa kayıt dışı olacak tabi ne beklenirki ?

wesc

1
İyinet Üyesi
Reaction score
12
Eğitim, teknoloji, ekonomi... Bunların hepsi dışında; Türk milletinin samimiyeti başka hiçbir yerde yok!

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.