Benim gibi aramızda C Programlama gören kişiler veya merak eden arkadaşlarımız olabilir. Bu yüzden elimden geldiği kadar C Programlama dilinde örneklerle karşınızda olmaya çalışacam 
Derleyici olarak Dev-C++ öneriyorum. Download link için tıklayınız. Ek olarak dosyalara ulaşabilmeniz için dosyaları rarlayıp, foruma ekledim.
Kodların açıklamalarını örneklerde ("//" sonra yazılar) görebilirsiniz..
#include <stdio.h> //Standart giriş çıkış(printf,scanf gibi) başlık dosyasını
//programa dahil et gibi bir anlam taşır.
void main() // Basit örneklerde fonksiyonumuzu bu şekilde atıyacağız.
{
printf("Hello World"); //printf komutu tırnak içerisine yazdıklarımızı ekrana yazar.
getch(); // Bu yazılmadığı takdirde programımız belli bir süre açık kalır ve kapanır.
// getch(); ise klavyeden bir tuşa basılana kadar programın açık kalmasını sağlar
}
#include<stdio.h> // stdio.h kütüphanesinden klavye ve ekran ile ilgili komutlar bulunur.
/*
main() kısmı aslında bir komut tanımıdır. Program çalıştırıldığında
bu komut otomatik olarak çağırılır.
*/
void main()
// main()'in tanımı küme parantezi ile başlar ve biter
{
int a,b; //a,b tamsayıları olsun
printf("1. Sayiyi gir:");
scanf("%d",&a); // %d değişkenimiz (a) integer olduğundan dolayı yazdık, her bir değişkenin kendine ait "%" vardır.
printf("2. Sayiyi gir:");
scanf("%d",&b); //a,b değerlerini klavyeden girdik
scanf("iki sayının toplamı");
printf("%d+%d=%d",a,b,a+b); // Klavyeden girdiğimiz her iki sayı ve toplamını ekrana yazdırıyoruz.
getch(); // klavyeden bir tuşa basıldığı zaman consol kapanır.
}
Derleyici olarak Dev-C++ öneriyorum. Download link için tıklayınız. Ek olarak dosyalara ulaşabilmeniz için dosyaları rarlayıp, foruma ekledim.
Kodların açıklamalarını örneklerde ("//" sonra yazılar) görebilirsiniz..
- Ekrana "Hello World" Yazısı yazan Program
//programa dahil et gibi bir anlam taşır.
void main() // Basit örneklerde fonksiyonumuzu bu şekilde atıyacağız.
{
printf("Hello World"); //printf komutu tırnak içerisine yazdıklarımızı ekrana yazar.
getch(); // Bu yazılmadığı takdirde programımız belli bir süre açık kalır ve kapanır.
// getch(); ise klavyeden bir tuşa basılana kadar programın açık kalmasını sağlar
}
- İki sayinin toplamını ekrana yazan program
/*
main() kısmı aslında bir komut tanımıdır. Program çalıştırıldığında
bu komut otomatik olarak çağırılır.
*/
void main()
// main()'in tanımı küme parantezi ile başlar ve biter
{
int a,b; //a,b tamsayıları olsun
printf("1. Sayiyi gir:");
scanf("%d",&a); // %d değişkenimiz (a) integer olduğundan dolayı yazdık, her bir değişkenin kendine ait "%" vardır.
printf("2. Sayiyi gir:");
scanf("%d",&b); //a,b değerlerini klavyeden girdik
scanf("iki sayının toplamı");
printf("%d+%d=%d",a,b,a+b); // Klavyeden girdiğimiz her iki sayı ve toplamını ekrana yazdırıyoruz.
getch(); // klavyeden bir tuşa basıldığı zaman consol kapanır.
}