İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Cekilen Veriler

ReGuaL

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Merhaba arkadaslar , php ye yeni basladimda. Mysql den cektigim verilere nasil link verip ayri bir sayfada gösterebilirim acaba ?

Simdiden tesekkürler.

ploop

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Soruyu açabilmen mümkün mü? Mysql'den hangi veriyi çekiyorsun da ayrı sayfada göstermeyi istiyorsun anlamadım :eek:

ReGuaL

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Mesala x veritabanindaki x tablonun x ine yaziyi yükledik bir sekilde, o yaziyi bir sayfa ya kisitli bir bicimde, örnegin; 20 karakter siniri ile baslik olarak yayinlayip, Diger sayfada göstermesini saglamak istiyorum ama beceremiyorum :eek:

ploop

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Diyelim ki "makaleler" diye bir veritabanı olusturdun. Burada "makale" diye bir tablo açtın. Bu tabloya da makaleid,makaleadi,makaleicerigi,makaleokunma satırlarını ekledin. 1. id'ye sahip makalenin bilgilerini çekmek için:

PHP:
<?
require_once "mysqlbaglantidosyasi.php";
$id = $_GET["id"];
$veritopla=mysql_query("select * from makale where makaleid='$id'");
$c=mysql_fetch_array($veritopla);
?>

Karısmasın diye ayrı yazıyorum. Yukarıdaki kodlardan sonra verileri yazdırma islemi var. Benim bildiğim kadarıyla 2 yol var.
1) Yazdırmak istediğin veriyi $c[makaleadi] seklinde yazdırırsın.
2) Ilk olarak $makaleadi = $c[makaleadi]; yazarsın, daha sonra veriyi göstermek istediğin yerde $makaleadi yazarsın..

Bu verileri aldıktan sonra gerisi kolay zaten, PHP'de takla bile attırırsın bu verilere. Fakat dikkat etmen gereken nokta, eğer MYSQL'de olabilecek bir komutla hallolacaksa islem, bosuna PHP koduyla yorma sistemi. Senin istediğin bilgilere göre:
- Ilk 20 karakter için: substr($makaleadi,0,20);
- Makale görünecekse, verilerin cafcaflı çıkması için nl2br kullanabilirsin..

Yani:
PHP:
<?
require_once "mysqlbaglantidosyasi.php";
$id = $_GET["id"];
$veritopla=mysql_query("select * from makale where makaleid='$id'");
$c=mysql_fetch_array($veritopla);
$hop= substr($c[makaleadi],0,20);
echo $hop;
?>

Not: Güvenlik fonksiyonu eklemen gerekir yukarıdaki kodlara. (Örneğin sadece numerik verileri kabul edebilirsin vs)

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.