İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Cep telefonunda #154 dolandırıcılığı !

AlemTurk

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
Kendisini emniyet görevlisi olarak tanıtan ve cep telefonu sahibine ismi ile hitap eden dolandırıcılar, "hakkınızda küfürlü mesajdan dolayı şikayet var" deyip # 154'ün tuşlanmasını istiyor. Bu tuşlama ile uluslararası görüşmeye açılan telefondan birçok ülke aranınca telefon sahibine 2-3 bin YTL'lik fatura geliyor. Aranan numara kendilerinde kayıtlı olmasına rağmen bir netice alamayan mağdur vatandaşlar, hat sahibi hakkında suç duyurusunda bulunmak için savcılığın yolunu tutuyor.

Bu arada, mağdurların operatörden kendi numaralarının uluslararası dolaşıma kapatılması için işlem yaptırmaları gerekiyor. Savcılıklara ise bu konuda her gün ciddi miktarlarda müracaatta bulunulduğu öğrenildi.

Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, cep telefonundan arayan dolandırıcıların inandırıcı olmak için her yolu denediğini belirterek, "Sahte polis memuru sicil no, şube ve isim söylüyor. Telefon sahibi hakkında şikayet olduğunu iddia ederek kare 154'ün tuşlanmasını istiyorlar. Dolandırıcılar bu sırada cep telefonunu uluslar arası dolaşıma açarak, hattı kendi telefonlarından kullanıma alıyorlar. Böylece kendi numaralarından uluslararası görüşme yapma imkanına kavuşuyorlar. Ay sonunda ise # 154'ü tuşlayanlara 2-3 bin YTL gibi kabarık bir fatura geliyor" dedi.

Haber3

Darkart

0
İyinet Üyesi
Reaction score
56
haber3 te cozuttu artık galiba...emniyet görevlileri kimmiş? İsim falan hiç bişi yok atıp tutuyolar boşuna...hayır bunun olabilmesi için sim kartının onda kopyası olması gerekli, eğer kopyası varsa zaten beni neden arasın kendi yapar :D
ben isteyene veriyim telefon numaramı üstüne #154 te yapıcam bakalım ne olacak

gifted

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
haber3 te cozuttu artık galiba...emniyet görevlileri kimmiş? İsim falan hiç bişi yok atıp tutuyolar boşuna...hayır bunun olabilmesi için sim kartının onda kopyası olması gerekli, eğer kopyası varsa zaten beni neden arasın kendi yapar :D
ben isteyene veriyim telefon numaramı üstüne #154 te yapıcam bakalım ne olacak

Haber3 ile alakası yok haber doğru bir haber birçok kişinin başına geldi.Tabi ki emniyet görevlisi değiller ama öyleymiş gibi tanıtıyorlar kendilerini arkadaşlar her ne olursa olsun telefonda her hangi bir kodlama işlemi istediklerinde yapmayın.

tetal

1
İyinet Üyesi
Reaction score
20
154 ünde kodlayınca siz yurtdışını aramadıkça fatura gelmez.
bazı cahiller yurtdışını aramıştır faturayı ödememek için saçma bir savunma geliştirmişler :/

Darkart

0
İyinet Üyesi
Reaction score
56
Haber3 ile alakası yok haber doğru bir haber birçok kişinin başına geldi.Tabi ki emniyet görevlisi değiller ama öyleymiş gibi tanıtıyorlar kendilerini arkadaşlar her ne olursa olsun telefonda her hangi bir kodlama işlemi istediklerinde yapmayın.

Aman dostum inanmayın böyle şeylere yaa...nasıl bir mantık olabilirki bu?
Adam seni arıyor bi kere...Yani şebeke çıkışını o yapıyor, sana çağrı atsa sen arasan sonra tamam ona sözüm yok. Çünkü bu sefer çıkışı sen yapıyosun oda gelen sinyali yönlendirebilir belki (bilmiyorum ama mantıklı geliyor)...Ama yukarıda bahsi geçen tamamen asparagas...
Ha şöylede bişi olabilir...
Ben ararım adamı, mesajlara girip
0535 249 xx xx 50 yaz 2277 ye yolla
derim...yaparsa allah razı olsun :D

visitistanbul

0
İyinet Üyesi
Reaction score
10
Ya bunlar milleti salak mı sanıyor afedersiniz... Ne alaka ya 154# ile yurt dışı .. Benim telefonum yurtdışına açık ve konuştuğum kadarı ile geliyor .. Asparagas yalan haber de son boyut HABER 3 :D Hay allahım ya

ByRON

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
Evet bu sekilde dolancırılar var hatla daha da abartıp ( basıma geldi ) ben komutan bilmem kim siz telefonda askerlere küfür ettiniz eger dava acılacaktır konusma ucreti için 250 kontor yollayın davayıda affedebilirim gibisinden dava ac dedim ettiysem cıkar ortalıga sonra savcılıga gittik ve sikayetci olduk adamları arıyolardı zaten ...

sepulchral

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
Ya bunlar milleti salak mı sanıyor afedersiniz... Ne alaka ya 154# ile yurt dışı .. Benim telefonum yurtdışına açık ve konuştuğum kadarı ile geliyor .. Asparagas yalan haber de son boyut HABER 3 :D Hay allahım ya

Galiba. Bu kodu yazınca konuştugun kişiye yetki veriyorsun o istedigini arıyabiliyor. O arayıncada yurt dışını arıyor olabilitesi var :)

deathpan1

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
arkadaşlar. olay son kısmı hariç aynen başıma geldi.sabahın çok erken vaktinde arayan hırsız hattımdan albayın karısına küfürlü mesaj atıldığını falan söyledi. buna inandırmak için baya konuştu fakat ben daha önce böyle bir haberi okuduğum için inanmadım kapattım telefonu. sonra tekrar aradı ve terbiyesizce konuşmaya başladı. bende savcılığa numarayı vermeyi düşündüm ama yoğunluk nedeniyle yapamadım. çok şükür para kaybetmedim ama bu adamlar usta ve her an birilerini kandırabilriler. dikkatli olun

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.