İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Chmod Sorunu

Kaiser_Dealxa

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
cpanelden chmod ayarını yapmak için dosya izinlerini değiştiriyorum, fakat chmod ayarları değiştirdikten hemen sonra eski haline geliyor :confused: dosyada sorun var desem 4 dosya var, 4'ü de aynı sistem. fakat ikisini yapabildim ikisini yapamadım :confused: sorun hakkında bilgisi olan var mı?

iyinet

Root
Admin
Hosting Firması
Reaction score
73
Normal sartlarda chmod komutu ile dosya izinleri degistirildikten sonra kendi kendine degismez.
Neden degistigini yada hangi programin tekrar degistirdigini bulursaniz, o programin ayarinda degisiklik yapabilirsiniz.

Kaiser_Dealxa

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
programla değişiklik yapmıyorum, yalnız az önce aldığım hata;

/home/xxxxxx/public_html/yyyyyyy/abcdefg.gz chmod failed: Operation not permitted in /home/xxxxxxx/public_html/yyyyyyy/

iznim yok diyor, hostum yetkimle oynamış sanırım :mad:

Kaiser_Dealxa

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
ilk zamanlarda chmod ayarlarını yapabiliyordum, 15 günde bir de kontrol ederdim ftp dosyalarımı, bugün bunu görünce şaşırdım, önceden de chmod izinleri değişmiş fakat kendim ayarlamıştım. chmod izni nasıl değişir ki kendiliğinden :confused:

iyinet

Root
Admin
Hosting Firması
Reaction score
73
ilk zamanlarda chmod ayarlarını yapabiliyordum, 15 günde bir de kontrol ederdim ftp dosyalarımı, bugün bunu görünce şaşırdım, önceden de chmod izinleri değişmiş fakat kendim ayarlamıştım. chmod izni nasıl değişir ki kendiliğinden :confused:

Yukarıda açıklamaya çalıştım sanırım anlamadınız: chmod izni kendiliğinden değişmez.

Kaiser_Dealxa

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
peki neden değiştiğini nasıl bulabilirim? bir program kullanmıyorum sadece cpanel file manager dan yapıyorum bu değişikliği, chmod'un önceden ne zaman ve neden değiştirildiğinide bilmiyorum.

iyinet

Root
Admin
Hosting Firması
Reaction score
73
Önce hosting aldığın yer ile bağlantı kurmanı öneririm.

beceriksiz_acemi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
18
Bence sorun izinlerinde, hosting firman chmod ayarlarını değişmene izin vermemiş, yada vermiş ama sonradan kaldırmış.İlk iş olarak onlarla temas kurmalısın bence.

Kaiser_Dealxa

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Bence sorun izinlerinde, hosting firman chmod ayarlarını değişmene izin vermemiş, yada vermiş ama sonradan kaldırmış.İlk iş olarak onlarla temas kurmalısın bence.

hosting firması ftp sürekli güncellendiği için eski ayarlarına dönüyor gibi bir açıklama yaptı :confused: ama sorunum halledildi hosting firma tarafınca.

beceriksiz_acemi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
18
hosting firması ftp sürekli güncellendiği için eski ayarlarına dönüyor gibi bir açıklama yaptı :confused: ama sorunum halledildi hosting firma tarafınca.

sorununu çözmüşlerde , eksik bilgi vermişler sanki :) ben pek anlamam gerçi ama güncellenme dedikleri napıyorlar her dakka yedekmi atıyorlar, neyse sorun çözüldüyse geçmiş olsun :)

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.