ezbere konuştuğum yok, senin gibi olan forumda yok sanırım veya çok çok az...Ezbere değilmiş demek. Ancak bir kaç istisnai durumu genelmiş gibi yansıtmak abes olmuyormu. Emin ol 40-50 bini adsenseden kazanan kişi sayısının en az 100 katıdır doktorluk yada avukatlıktan bu parayı kazanan. Mesela bu kadar parayı adsenseden kazanan bir tek kişi bile bilmiyorum ama doktor yada avukat olarak kazanan bi ton adam biliyorum. Zaten bu parayı adsenseden kazanan kişileride herkesin biliyor olması bu işin olağandışı oldugunu kanıtlamazmı bize? Kaç kişi var adsense ile arabasını alan? Forumda kaç kişi bu işten kendine araba alabildi? Bi araba 10000 ytl...Kaç kişide var? Mühendislik ise mesleki birikimin önemli oldugu bir sektör. Makine mühendisi olan çok arkadaşım var ve 2 senede ancak fabrikadaki ustalarını yakalayabildiler. Gemi mühendisi olan bir arkadaşım okul sonunda önce webmasterlığa özendi sonrada hala işlettiği kuruyemişçinin başında duruyor. Diplomalarını çokta mühim olmadığını kendileride beyan ediyorlar zaten.
Kısacası yapılan her ne iş olursa olsun birikim olmadan hiç bir başarı olmaz. Ve işini iyi yapan birininde adsense ve web teknolojilerini öğrenecek zamanı olmaz. Keşke sende 4x2 yıl yerine 2 diploma alacağına bu işe baştan girmiş olsaydın boşuna zaman kaybetmezdin ...Eğer 2 yıllıkları bitirdiysende zaten mühendis olmuş olmuyosun ve web teknolojilerine girmek iyi bir seçim olmuş
1-Yok iki yıllık bitirince müh. olunmuyor bunlar 4 yıllık.
2-Zaten müh liğe başladığım yıl web e de girdim.Yani onda da 5-6 yıllık olduk.
Güzel kardeşim yoruların için teşekkür ederim.Amacım tartışmak değil kendi işime gelen gelmeyen fikirlerinizi almak bu manada senin fikirlerin işime gelenlerden bir manada daha kıymetli.
Müh.liklerimi yapmayı çok istiyorum ancak biryerlede birilerinin yanına girerek değil.Kendi işimi kurarak. Bilirsin bu iş küçük imalathane de olsa çok para gerektiriyor.O yüzden 3-4 yıldır çalışan ve 2.versiyonunu yaptığım barkodlu satış programından başlayarak şuan biitirmek üzere olduğum ayniyat programını satarak kendime bir sermaye yapmayı planlıyorum.
Son olarak şunu söyleyeyim bugün yeni dünya zenginleri internet yazılım vs yani bilişim zenginleri bu yüzden bu sektörde var olmak istiyorum.Tabii ki bunu başarmak çok zor ama kendi mesleklerimde dünya çapında bu denli bir başarı yakalamaktan daha kolay.Bu yüzden bilişimde karar kıldık.
Değerli görüşlerine teşekkür ederim.