Neden panelden ismini değişerek yapmayı düşünmüyorsunuz ?
Örneğin
www.iyinet.com adresli sitenizi
www.iyinet.com.tr adresine taşıcaksınız...
Panelden domain adınızı direk
www.iyinet.com.tr yaparak scriptinizde gerekli ayarlamaları yaptıktan sonra tekrardan panelinize girerek aynı host a
www.iyinet.com isimli bi domain açın... Ve ikinci mesajda arkadasın vermiş oldugu htaccess dosyasını yeni açmıs oldugun
www.iyinet.com isimli domain içine atın... Eğerki
www.iyinet.com adresini çağırdıgınızda direk
www.iyinet.com.tr isimli adresiniz açıyor ise herşeyi sorunsuzca yaptınız demektir.. Google konusunda gelince aynı şartlarda 7-8 tane değişiklik yaptım... Google sadece %5 yada en fazla %10 kayıplarla geçiştirdi... Direk yeni adresi gördüğünden doalyıda eski sitenize gelen linkleride zaten yeniye yönlendiriyor... Ayrıca index leme olayıda yeni kurulmuş site gibi olmuyor... Çok kısa sürelerde eski domaindeki indexx lerinizi yenisine alıyor... Tabi yeniye alana kadar eskideki lniklerinizi kesinlikle silmiyor...
Yaşadıklarımdan ve uyguladıklarımdan yola çıkarak önerilerde bulundum umarım faydalı olur..
Edit :
Not: Bu oalyı en fazla pagerank 4 te denedim... Pagerank ınız daha yüksekse belki sonuclar farklı olabilir... Ama yüksek değilse kayıbınız olacagını düşünmüyorum... En azından ben yaşamadım... Ayrıca dediklerimi Directadmin panelde uyguladım... Farklı panellerde değişim olayında değişiklik olurmu bilmiyorum...