İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

com.tr alan adında firma isminin önemi

SargeT

0
Yasakli Uye
Reaction score
10
Merhaba arkadaşlar bi konuda fikir almak istiyorum. Farzı misal sarget sağlık hizmetleri san. tic. ltd. şti. firmasının sahibiyim ve com.tr uzantılı domain almak istiyorum. Almak istediğim domain adı saglik.com.tr bu domaini alabilirmiyim. Com.tr domain alırken firma ismiyle bağlantısı ne kadar yakından olmalıdır.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

tiva

0
İyinet Üyesi
Reaction score
5
saglik.com.tr için bir belge vermek gerekiyor, bu belgede en kolay marka tescil belgesi olur (400-500 ytl. arasında) ama sarget.com.tr için meslek odası veya ticaret odası kaydında yeterli oluyor.

isimciNet

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
1
sargetsaglik.com.tr yi hemen alabilirsin itirazsız kabul edilir ama firma isminin yalnız bir kısmını domainde kullanmak istersen saglik.com.tr için, domain 6 ay boyunca itiraz askısında kalır.Eğer bu domaine belgeleri tam uyan(marka tescil veya faaliyet belgesi) bir firma 6 ay boyunca talep etmez ve itiraz etmezse domain tümüyle senin olur.Marka tescil belgesi "sarget sağlık" diye ise aynı durum geçerli olur..yine saglik.com.tr yi 6 ay itiraz askısında kalmak suretiyle alabilirsin...Direk "sağlık" diye marka tescil ettirmen zor tabi...

Trankyle

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
bence de alman zor, sağlık ismini tescil edersen oLur tabi ama o da imkansız.

tiva

0
İyinet Üyesi
Reaction score
5
alınması zor değil

internet.com.tr
sozluk.com.tr
boya.com.tr
emlak.com.tr
odev.com.tr

diye upuzun bir liste var, burada konu olan saglik.com.tr da zaten kayıtlı bir domain
yukarıda siber in belirttiği gibi en kolay metot firma isminin bu jenerik olan kelimeden olması.

SargeT

0
Yasakli Uye
Reaction score
10
alınması zor değil

internet.com.tr
sozluk.com.tr
boya.com.tr
emlak.com.tr
odev.com.tr

diye upuzun bir liste var, burada konu olan saglik.com.tr da zaten kayıtlı bir domain
yukarıda siber in belirttiği gibi en kolay metot firma isminin bu jenerik olan kelimeden olması.

sağlık firmalarıyla uzaktan yakından bir ilgim yok arakdaşlar o kelimeyi sadece popülerliği açısından örnek gösterdim. Tüm herkese yorumları için teşekkürler.

Hexca

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Ayrı bir konu açmak istemedim. com.tr domainde x harfi geçebilirmi. Saygılarımla

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.