İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Çöpçatanlık Siteleri Hakkında!..

Bulutlar

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Merhaba değerli arkadaşlar;
Size belkide birçoğunuzun bildiği bir durumu aktarmak istiyorum. Bildiğiniz gibi ülkemizde bir çok arkadaş arama yani çöpçatanlık sitesi mevcut. Artık neredeyse hergün yeni birtane açılıyor. Ve hitleri haklı olarak yüksek. Yazdıkları veya satın aldın scriptler kaliteli uğraş gerektiren bir iş. Ve internete sörf yapan bir çok insanında "bilgi amaçlı" hariç arkadaş arama sitelerini ve chat sohbet sitelerini gezdikleri bir gerçek. Birde şöyle bir gerçek var:
Çoğu çöpçatanlık sitesinde bulunan profiller neredeyse aynı hatta birebir noktası virgülüne kadar aynı olan profillerde gözüme çarpmadı değil. Aynı fotoğraflar aynı cümleler aynı kelimeler......
Ben şahsen bunları görmekten bıktım. Acaba bunlar kastenmi yapılıyor yoksa birtakım insanlar hiç işleri güçleri olmadığından çöpçatanlık sitelerine durmadan profilmi oluşturuyor?
Bence her ikiside var ama ilk söylediğim daha baskın bana kalırsa. Örneğin askim.com da kardeşimin fotoğrafı ve benim adım soyadımla bir profil olduğunu sağolsun bir arkdaşım söyledi ve düzeltildi. Siberalem.com dada benim fotoğrafımla bir profil oluşturulmuş. Ve malsef ben siberalem.com u gezerken kendi gözlerimle şahit oldum. Eminim içinizde böyle durumu olan birçok arkadaş vardır. Kimse yanlış anlamasın site sahiplerini suçladığım falan yok zaten olamazda bu yanlış fotolar yüzünden ama dediğim gibi aynı, tıpatıp benzer olan profiller var. Sizce benmi yanlış analiz ediyorum yoksa gerçektenmi bu böyle. Eğer benim dediğim gibi bir gerçeği sizde kabul ederseniz bu sitede arkadaş arayan insanlar sizce ne durumuna düşmüş oluyor. internette arkadaş aranır aranmaz? Bulunuz bulunmaz o tamamen ayrı bir konu... Ama bu profiller benim hakikatten çok morelimi bozuyor. Sırf bu yüzden kendi web sitemden bile fotoğrafı çıkarttım.

Evet yazıyı biraz uzun yazdım farkındayım ama en kısası bu oldu. Sizin görüşleriniz nelerdir acaba bu konuda? Veya yorum yapmak isteyen olurmu bilmem ama güvendiğiniz çöpçatanlık siteleri varmı?
ben hemen bir kaçtane adres vereyim.
loginlove.com
iliskiler.com

Hepinize sevgi ve saygılarımla iyi çalışmalar dilerim...

mexut

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
bu tur siteler'e ornek vereyım.. kalbimde.com kalpler.com aynı kişinin oldugunu sanıyorum bir kac arkadaslık sitesi daha var bence sırf bu profilleri internetten buldukları resimlerle olusturuyorlar.. ozellikle bayan resimleri hepsi hile hic birinede guvenmıyorum.. para kazandırması icin yapılmıs biraz tuzak oralardan arkadas bulmaya calısmak (bende) aptallık.. bulan varmı bilmiyorum.. dusuncelerim bunlar..

yoktur

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Arkadaşlık siteleri hep böyledir.
herkez siberalem.com gibi olup para kazanma peşinde ama çogu,
daha geçenlerde biri geldi 600 tane bayan profili ekledim olm kerizleri kandıracağım diyordu. :p akın akın abaza geliyor diyordu.

tek sevdigim site www.80630.com onada herkez üye olamıyor biraz kaliteli.gerisi boş.

sozturk1981

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
İnsanların daha hoş ve daha keyifli zaman geçiregi bir platformda eğlenmek ve can sıkıntısını gidermek hemen hemen her insanın isteyeceği şeylerden bir tanesidir diyebiliriz. Arkadaşlık kurmak için aradığınız yer burası. Siz de burada takılabilir yeni arkadaşlıklar edinebilirsiniz. Dostlukların internette kurulduğunu biliyormuydunuz? Bu bağlamda size önerebileceğim bir http://www.siziariyorum.com

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.