İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

cpm

ZIPPKIN

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
1000 gösterim yapıp 50 defa tıklanan ve toplam 1,5 usd gibi bir getirisi olan bir kanalım vardı, yine 300 gösterim yapıp 30 defa tıklanan ve 4 usd kazandıran başka bir kanalım vardı. 1000 göserim yapan kanaldaki reklam kodlarını kaldırdım ve diğer kanallardaki cpm arttı örnek olarak 300 gösterim yapıp 30 tıklama ve 4 usd getiren kanaldaki reklamlar artık 30 tıklama başına 6,5 usd falan getirmeye başladı ve paylaşayım istedim. (rakamlar yaklaşık rakamlardır, bir günlük rakamlar değil günün belli bir saatine kadar olan rakamları kıyasladım). bu kanaldaki reklamları kaldırmadan önce 20 usd kazanıyorsam kanalı kaldırdığım için 27-28 usd kazanmaya başladım (yine örnek rakamdır, misal 10 usd ise 13,5-14 usd kazanmaya başladım gibi)

bleem

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
bütün sayfalarda gösterdiğiniz ve toplam gösterim oranını arttıran ve 5-10 dolar kazandıran kanallarıda test ediniz derim. Genel gösterimi arttıran bir kanalsa kaldırılması kazan sağlıyor.

Her reklam kazancı arttırmaz. Kanalları iyi kontrol etmek doğrudur. Arkadaşın dediği gibi kontrol ediniz sık sık. Bazı günler çeşitli kanallarınızı kaldırıp testler yapınız kazancınızla ilgili...

ZIPPKIN

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
bu benim 3. defa gereksiz bir kanal kaldırışım ve 3. artış. daha önceki dönemlerde de aynı method işe yaramıştı. yalnız bu durum rastgele kullanılmamalı. hangi durumlarda kullanılmalı? örneğin çiçekçi reklamlarını çıktığı bir siteniz var. bir de yeşil kart reklamlarının çıktığı bir başka site. bunlardan birini kaldırmanız öbürünün tıklama başına oranını artırmaz. eğer bir çiçekci reklamları çıkan siteniz varsa ve bir diğer siteniz hosting ile ilgiliyse ve bir sürü hosting reklamları arasından size ucuz reklamlar düşüyorsa işte o zaman bu yöntem işe yarayabiliyor. çiçek reklamlarının çıktığı sitede reklam yayınlamayı bırakırsanız daha kaliteli hosting reklamları çıkma olasılığınız artıyor. (bunu iddia etmiyorum, herkeste aynı işe yaramayabilir ama dediğim gibi bende 3. kez işe yarıyor)

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.