İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Cpu ve trafik

atalay22

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
arkadaşlar her geçen gün hitti yükselen anlık ziyaretçisi yeteri derece olan bir forum sitem var ve şu anda smf kullanıyorum. Smf nin seo olayını kurdum ancak zamanla cpu sorunu yaşıyorum cünkü sql sorguları cpu haliyle yoruyor.
ve resimleri çok az kullandığım temam ile aylık 60 gb yi geçen bir trafiği var

Vb ye geçsem sizce smf den daha az trafik ve cpu oranı elde edebilirmiyim?

Efsane

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Bandın smf veya vbulletin ile ilgisi olmayacaktır.. Sorgu açısından da pek fark yaşayamazsın önemli olan sorguları minumum hale indirebilmek

Ama şahsen imkanın varsa vbulletine geçmeni öneririm

atalay22

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
ya vb kullanmadım hiç nedir nasıldır bilmem ama smf de yeterince uzmanim hatta ilk seo konularını yayınlayan ve kurulumu tr de ilk yapan da benim smf destek sitelerindeki döküman bana ait. Sorguları yeterince kıstım ama bugünkü trafigim 4 gb yi buldu :) ayda 120 gb yapar. Vb bu konuda nasıl acaba bilmiyorum.

The_Ptah

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
sakıncası yoksa ste url sini paylaşma imkanın varmı inceleme fırsatımız olur...

The_Ptah

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Cpanel sayfası çıkıyor ilerleyen saatlerde tekrar denerim...

atalay22

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
evet yeni bir sunucu ayarladık ona taşınıyoruz malum gece ziyaretçilerimiz rahatsız olmasın diye bu saate aldık.

Efsane

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Bandın ziyaretçi kitlenle orantılı bişey.. tabiki sitedeki resimler vs de etkiler ama en çok ziyaretçinin gezinme oranına bağlıdır.. Bu sebeple uygulanan script ile ilgisi pek olmayacaktır.. Sayfa boyutları ortalama aynı büyüklükte kalır.

Bandı dert edip sitenin ziyaretçi kitlesini düşürme..
120 GB filan harcıyor isen bir VPS al rahata kavuşursun şimdilik

atalay22

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
kesinlikle bw gözüme gelmiyor yeterki kendini kurtarsın zaten hobi olarak kullanıyorum dostlarim ile kendi yağımda kavruluyorum ama tabiki bizede bişey bıraksın diye çabalıyorum.

atalay22

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
açık kardeş o mesajı yazdığım zaman ben sitedeydim

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.