İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Cron job nasil yapililir.

ZiRVeDeKiLeR

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Cron job setup
You can use the following command line to setup the cron job for sitemap generator:
/usr/bin/php /srv/www/htdocs/web33/html/xmlmaker/runcrawl.php

Kullandigim bir scriptte yukaridaki satirlar yaziyor. Server kendime ait shh girislerim mevcut ancak bu tür konulari pek bilmiyorum, bir iki döküman okudum ama pek fazla anlamadim dogrusu.

Mutlaka basit bir islem ama yanlis yapmak istemiyorum. Kullandigim linux suse, bana yapilacaklari adim adim anlatabilecek bir arkadas varmi. Ben bu emri 24 saatte bir defa vermesini istiyorum mesela her gece saat 04:30 da.

selamlar...

Angelo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
111
En kisa yoldan

# crontab -e

komutu ile cron dosyasini acarsin.

Gece 4:30'un notasyonu

30 4 * * * /komut seklindedir.

Genel formul: dakika saat gun ay hafta_gunu /komut

Ornek:

*/5 * * * * /komut Her 5 dakikada bir komutu calistir
*/10 1,3,5 * * * /komut Saat 1,3 veya 5 ise 10'ar dakika araliklarla calistir
10 3 * * 1-5 /komut Haftaici her gun saat 3.10'da.

Bir de /etc/cron.daily ve /etc/cron.weekly gibi dosyalar vardir. Bunlar adi ustunde, gunluk veya haftalik olarak fazla ince detay gerektirmeyen zamanlamalarda komut calistirirlar.

ZiRVeDeKiLeR

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
O tür bilgilere nette bende ulastim ama dedigim gibi bana adim adim yapabilecegim islemler lazimdi :(

30 4 * * * /usr/bin/php /srv/www/htdocs/web33/html/xmlmaker/runcrawl.php

crontab -e diye girip bu satiri veriyorum ama enter dedigimde altta yazisi cikyior. Birde evdeki pcde * leri verbiliyordum simdi isyerindeki klavye ile * ler oraya yazilmiyor.

Caesar

0
İyinet Üyesi
Reaction score
7
muhtemelen pico editörü açılmıyor "vi" editörü açılıyordur. birşey eklemeden önce insert tuşuna basman gerekir. * dan önce insert tuşuna basıp yazı moduna geçirmelisin. daha sonra kaydetmek için shift+z+z yapman lazım yani shift + 2 tane z. (yada ! + wq yaptıktan sonra enterleyebilirsin w= write, q= quit)

Angelo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
111
Adim adim verdim zaten, ozellikle pico ile acmak istiyorsan

# pico /etc/crontab

Yildiz gene basmazsa paste et baska bir yerden.

timsah

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Bende pico komutu calismiyor pico yerine nano komutunu kullaniyorum ayni islemi goruyor sanirim.

ZiRVeDeKiLeR

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Herkese tesekkür ederim sorun editördeymis daha evvel hep pico kullaniyordum digeri yabanci gelince birsey yapamadim.

# pico /etc/crontab komutu isimi gördü.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.