Selam,
kendi vps sunucum için amatörce yazdıgım bi scripti burda paylaşayım, ilki bellegin aşırı yüklenmesini kontrol ediyor, bende 1024 bellek var 900'ü kullanımda olunca vps yeniden başlatılıyor ve bellek her 12 dakikada bir cronile kontrol ediliyor. Bu arada kullandıgım linux debian 5 lenny.
cron kodu:
Diger scriptte bunun benzeri sadece cpu yükünü 15 dakikada bir kontrol ediyor aşırı olursa sistem yeniden başlatılıyor.
cron kodu:
Script kodu ben bunada test.sh adını verdim:
--------------------------------------------------
Bu arada kodlarda silmedigim ve gereksiz bölümler var tarih gibi, bunları sistem yeniden başlatıldıgında size mail atması ve burda tarih ve saat belirtmesi için kodlara eklemiştim ancak mail gönderme olayını çalıştıramadıgım için kodlardan onuda silmedim ilerde yaparım diye
ama denemek isteyen arkadaşlarım olursa scriptteki :
Ben ihtiyacım oldugu için bu kodları derledim deneme yanılmayla yazdım yani branşım bu degil,burda bu işten anlayan arkadaşlar bunu dahada geliştirir yada eksikliklerini bizimle paylaşırsa sevinirim, umarım birilerinin işine yarar...
kendi vps sunucum için amatörce yazdıgım bi scripti burda paylaşayım, ilki bellegin aşırı yüklenmesini kontrol ediyor, bende 1024 bellek var 900'ü kullanımda olunca vps yeniden başlatılıyor ve bellek her 12 dakikada bir cronile kontrol ediliyor. Bu arada kullandıgım linux debian 5 lenny.
cron kodu:
ben scripte crash.sh adını verdim kod aşagıda:*/12 * * * * root sh /crash.sh
-----------------------------------------------------------------#!/bin/bash
tarih=`date +%d.%m.%Y`
saat=`date +%H:%M`
#SSH="/usr/bin/ssh"
#PING="/bin/ping"
#NOW="$(date)"
#_CMD=`$SSH root@localhost`
_CMD=``
#rhostname=`$($_CMD hostname)`
ml=2
rload="$($_CMD uptime |awk -F'average:' '{ print $2}')"
ms="$(echo $rload | sed s/,//g | awk '{ print $2}')"
#denetim=`($_CMD $rload | sed s/,//g | awk '{ print $2}')`
memory="$(free -m | grep Mem: | awk '{print $3}')"
if [ $memory -ge 900 ] ; then
/sbin/shutdown -r now
else
clear
fi
exit
Diger scriptte bunun benzeri sadece cpu yükünü 15 dakikada bir kontrol ediyor aşırı olursa sistem yeniden başlatılıyor.
cron kodu:
*/15 * * * * root sh /test.sh
Script kodu ben bunada test.sh adını verdim:
#!/bin/bash
tarih=`date +%d.%m.%Y`
saat=`date +%H:%M`
#SSH="/usr/bin/ssh"
#PING="/bin/ping"
#NOW="$(date)"
#_CMD=`$SSH root@localhost`
_CMD=``
#rhostname=`$($_CMD hostname)`
ml=2
rload="$($_CMD uptime |awk -F'average:' '{ print $2}')"
ms="$(echo $rload | sed s/,//g | awk '{ print $2}')"
let "denetim=mp*100"
#denetim=`($_CMD $rload | sed s/,//g | awk '{ print $2}')`
memory="$(free -m | grep Mem: | awk '{print $3}')"
if [ $denetim -ge 20 ] ; then
shutdown -r now
else
clear
if [ $denetim -lt 20 ] ; then
clear
else
clear
fi
fi
exit
Bu arada kodlarda silmedigim ve gereksiz bölümler var tarih gibi, bunları sistem yeniden başlatıldıgında size mail atması ve burda tarih ve saat belirtmesi için kodlara eklemiştim ancak mail gönderme olayını çalıştıramadıgım için kodlardan onuda silmedim ilerde yaparım diye
ama denemek isteyen arkadaşlarım olursa scriptteki :
bölümünü/sbin/shutdown -r now
ile degiştirsinler./sbin/shutdown -r now | mail -s "Web Sunucusu $tarih saat $saat 'de calismiyordu, yeniden baslattim" [email protected]
Ben ihtiyacım oldugu için bu kodları derledim deneme yanılmayla yazdım yani branşım bu degil,burda bu işten anlayan arkadaşlar bunu dahada geliştirir yada eksikliklerini bizimle paylaşırsa sevinirim, umarım birilerinin işine yarar...