İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

CSS kullanımı ve resim kaydetme engeli

Turkmucit

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Sitedeki resimleri korumak için birsürü yöntem konuşmuştuk ama böyle birşeyden kimse bahsetmiyordu bende ilk defa öğrendim.
öyleki sayfada resimler görünüyor üzerinde sağ tıklayınca resmi kaydet gibi birşey çıkmıyor.
CSS nin bunu nasıl başarabildiğini bilen varmı .Ben şuan inceliyorum.Konu hakkında bilgisi olup paylaşmak isteyen olursa faydalı olur ve memnun olurum.

FrontPage

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
hangi sayfada böyle bişey gördün?
bunu yazarsan o sayfadan bulabiliriz belki

Grafix

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
valla arkadaşım ben bu siteden resim kaydedebiliyorum..

Turkmucit

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
konuşma balonları kaydedilemiyor.Zaten kaydedilemiyor derken çok uğraşınca sitil dosyaları içinde resimlerin adresini buldum.Resim önemli değil önemli olan resimleri sürekli aynı resimleri kullnınca stil ile kullamış bunları ve muhakkak bu korumadan ziyade hız ile alakalıdır.
Tabi ajakslı site olduğundan işlemciyi çok yoruyor, o da ayrı.

FrontPage

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
resimlere dikkat edersen background olarak verilmiş. koruma ile alakası yok.

cakirx

0
İyinet Üyesi
Reaction score
5
resimlere dikkat edersen background olarak verilmiş. koruma ile alakası yok.

ozaman sitedeki bu imajı niye alamıyorum backround olarak verilen resimleri kaydedebiliriz. ama bu resime ben kaynak kodundan da ulaşamadım printscreen aldım:)

gudvxxxya2.jpg

FrontPage

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Kod:
#head h1{
	background: url(http://static.spikedhumor.com/tmpl/dark/img/logo_spiked.gif) no-repeat;
	width: 255px;
	height: 154px;
	text-indent: -5000px;
	margin: -30px 0 0 0;
	padding: 0;
	float: left;
}

buyur kardel o logo sana. dosya adı global_ui.css

Turkmucit

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
evet az önce arkaplan demişsin diğer arkadaşta düzeltmiş ama ben tekrar belirteyim bacground image değil malesef.
Ama sonki dediğiniz şekilde ulaştım bende resimlere ..Zaten resimler gerekmiyor bana ama bu CSS ile resimleri kullanım olayıona taktım sizce de güzel birşey değilmi.
Css yi çok kabartmış ama , yani logoyuda CSS ile kullanmaya ne gerek var .. ama sitede sürekli inceleme yapıyorum müthiş profefyonel bir site.Şuana kadar böyle bir site görmemiştim.

osahin

0
İyinet Üyesi
Reaction score
34
evet az önce arkaplan demişsin diğer arkadaşta düzeltmiş ama ben tekrar belirteyim bacground image değil malesef.
Ama sonki dediğiniz şekilde ulaştım bende resimlere ..Zaten resimler gerekmiyor bana ama bu CSS ile resimleri kullanım olayıona taktım sizce de güzel birşey değilmi.
Css yi çok kabartmış ama , yani logoyuda CSS ile kullanmaya ne gerek var .. ama sitede sürekli inceleme yapıyorum müthiş profefyonel bir site.Şuana kadar böyle bir site görmemiştim.

www.cssmania.com burayı bir gez : )

Turkmucit

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Sağol üstad :)
yav bu CSS işi çok uzayacak anlaşılan.
O yüzden ne kadar bilirsen o kadar bilmediğini bilirsin gibi bir deyim çıkmış.Biz basit şekilde kullanalım.

:before ve :after CSS yazımlarını biliyor musun?

Turkmucit

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
css eğitim yazılımımı istiyorsun anlamadımki?

yok ya bir sitede css nin çok derinlemesine kullanımını gördüm.Üzerine araştırınca yeni css eklentileri kullandıklarını gördüm böylece kullanılan resimler sayfa kodları içerisinde görünmüyor. bir nevi ajaks ile ekleniyor..Şuan için bir sorun kalmadı yani olayı çözdüm :) Sağolasın.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.