bir yazıma 3 farklı mesajla cevap vermişsin bende bir mesaj daha yazayım.
-------------------
kullanıcı ismi olarak fenerli seçmemimizin sebebi evet fenerbahçeyi tutuyorum, kadıköyde doğmuş olan çoğu kişi gibi, başka
hiçbir konuda olmadığı gibi futbolda da bir fanatikliğim yok, hatta futbol maçı hiç seyretmem, tabi buda türkiye geneline ters geliyor, bu yaşıma kadar hiç sigarada içmedim konusu gibi. forumdaki "fenerli" hesabı ise firmada ortak kullanılan bir hesap,bu hesabı açan arkadaş o tarihte fenerli.net i almıştı.
Şimdi biraz daha açık konuşayım, buradaki arkadaşların yaş ortalamasının üstünde olduğumu düşünüyorum forumdaki çoğunluk 20 li yaşlarda , ben 33 yaşındayım ve daha tecrübeliyim, bilişim sektörününde neresinde olduğumu sorarsan yazılım üretiyorum ve kendi programlama dilini yazmış birisiyim ve bunun devamındaki bir proje içinde teknopark desteğini almış yeni yılda da teknoparkta faaliyetine devam edecek bir firmaya sahibim (bilgisayarcı değiliz, firma 2000 yılında kuruldu) burada sana yazılım ile ilgili diğer devam eden projelerden bahsetmeyeceğim.
Internet ile ilgili ne yapıyorsunuz diyorsan web tabanlı hizmetler bizim işimizin şu anda %30 u (web tasarım hizmeti yok zaten) ama şu anda yazılım proje sayımız 3 ise internet ile ilgili proje sayımız 6-7 dir. 2002 yılından beri de ençok ilgimi çeken konu arama motorları sistemi ve sadece arama motorları ile ilgili 2 projemiz var.Arama motoru projemi 2003-2005 yılları arasında birçok kere farklı isimlerde 60.000-100.000 siteyi indexleyerek denedim, bu iş için internete ayrılacak olan finans büyük olduğu ve internete bağlantı bile o zaman çok maliyetli olduğu için (ayda 400 milyon veriyorsun ve bağlantı dialup) proje bir filiz olarak durdu.
Ocak 2005 de bir internet projesi için 250.000$ aldım ve farklı bir sektördeki bir kişi ile ortak olduk, bu para ile yaptığımız ilk iş Acıbadem telekoma yakın bir yer satın almak oldu, bir aksilik olmazsa 2006 yazına doğru burada kendi datacenterımız olmuş olacak, şu anda ezzi.net ve theplanet.com üzerinde birkaç serverımız var ve
www.iyi.web.tr de bunların üzerinden hizmet veriyor.
Bu arada belki yazmam doğru değil ama haziran-temmuz 2005 de iyi.net i satın almayıda düşündüm iyinetadminle bir iki mesajlaşmamızda oldu, beni almaktan vazgeçiren ise iyi.net in biraz kıskanıldığını düşünüyorum ve bir süredir gerek bu siteye gerekse başka sitelere yapılan engelleme girişimleride beni haklı çıkardı, iyi.net içerikli yabancı forumlarda 2,3 kişi sürekli olarak ilgilenerek devam edebiliyor.
Sana sadece bilişim sektörü için ürettiğim projelerden 2 tanesinden bahsettim ve bu her iki projenin başlangıç aşamalarında da bana söylenen hep "Amerikayı yeniden keşfetmeye ne gerek var" arama motoru için yahoo,google, programlama dili içinde Borland ürünleri var dendi, benim buna tek cevabım şu olmuştur, "Amacım yeni amerikalar yaratmak"
Hayatımın önemli bir kısmı İstanbul dışındaki başka bir ilde geçti, lise ve üniversite dönemindeki bazı sebeplerden dolayı bulunduğum il dışında bir üniversiteye gitmedim ve bilime merakımdan dolayı kimya bölümünü seçtim, organik kimya ilgimden dolayı 19 yaşında E.Koli ile kanser tedavisi yapılabileceği yönünde bir teorim oldu, 20 yaşında staj yaptığım fabrikanın
yanındaki fosfojips atık maddesinin endüstriyel alanda nasıl kullanılabileceğine oldukça iyi olduğunu düşündüğüm bir projem oldu.Bunların sonucunda üniversitede bana denilen şey "Neden deney yapıyorsun"
ne kadar komik birşey (tabiki bu konularla uğraşırken bazı derslerden aldığım notlar düşüktü ilgilenmediğimden) Bunun sonucunda ben 4. sınıfa kaydımı yaptırmadım ve okulu bıraktım (birçok kişi "fare dağa küsmüş dağın haberi olmamış" dedi), çocukluğumdan beri elektronik ve deneysel şeylere merakımdan dolayı bilgisayar hep hayalimde olan birşeydi o zamanlar ise bilgisayar çok çok yeni birşeydi türkiyede, üniversitede 2.ve 3. sınıfta bilgi işlem merkezindeki öğrenciler için ayrılmış o zamana göre çok iyi olan IBM model 30 pc ler benim için halen daha çok değerlidir ve zamanımın çoğu burada ve üst kattaki kütüphanelerde geçti.
Bazı olumsuzluklara rağmende türkiyeyi hep sevdim, yıllardır yurtdışından gelen teklifleride hep geri çeviriyorum,yurtdışında birkaç yere uzun süredir yazılım hizmetide veriyoruz.
-------------------
İlkkez kendime ait birşeyleri hiç tanımadığım kişilerle paylaşıyorum hemde fazla ayrıntılı. Tecrübe ve bilgimin, açmış olduğun başlık gibi başlıklarada cevap verecek ve sorgulayacak durumda olduğunu düşünüyorum. (iyinetadminden database i şişirdiğim içinde özür diliyorum)