ben yıllarca hosting işiyle uğraştım. vthost, turkon, serverturkey, sunucular, sistemz gibi bir çok firma açtım kapattım. kendini beğenmişlik gibi algılamayın ama cidden bu konuda tecrübeliyim. hangi konuda derseniz teknik konuda pekte tecrübem yok ancak satışta oldukça iyiydim. işte bu iş satışla bitmiyor. bu iş teknikte bitiyor.
benim kimsenin ekmeğine çamur atmak gibi bir amacım yok, olamazda. ancak emin olun, hostbulda yöneticilik yaptığım tüm forum zamanında bu batacak dediğim hostinglerin hepsi battılar.
dediğim gibi bu işte teknik çok önemli, yani sunucu yönetimini iyi bilmek gerekiyor. FDC'deki sunucularımız 3-5 gündür kapalı gibi içi boş bahaneler üretiyorlar. bu işi bilmiyorlar. FDC'de 3-5 günlük kesinti olsa bu webhostingtalkta onlarca konu yaratır, binlerce mesajlık tartışmalar çıkar. hani nerede? göremiyorum?
bıraksınlar bu ayakları. şu yapılan işin tekniğinden biraz anlıyorlarsa adam değilim. sunucuları fdcnin kurduğu hazır programlarla iki klikle bölüp satıryorlar, shared host müşterileri, reseller müşterileri, hepsi aynı sunucuda. işte bu noktada sunucu çalışmaz. herşeyin belli bir kapasitesi var.
sunucuya hiç erişim yoksa, o sunucunun parasını ödememişler demektir. 3-5 günlük kesinti olmaz, kabul edilemez. heleki fdc'de veya diğer büyük dc'lerde.
bırakın dakikhost'u vakithost'u. şu forumda hosting alacak olsam Angelustan alırdım. bilmiyorum şuan halen devam ediyor mu hosting işine.
neden?
çünkü adam işin tekniğini biliyor. bunu zaten yazdığı mesajlarda ap açık gösteriyor. ve sonrada imzasına yazıyor ben hosting satıyorum diye. yemin ederim bakmadım ama arayın bakın kaç tane şikayet vardır angelus hakkında. tahminim ya hiç, yada bir iki. hostbul'un ilk kurulduğu günden beridir bu işlerin takipçisi olaraktan kimin ne derece bu işi gayet iyi yapacağını biliyorum. angelus sadece bir örnek.
zaten kimin ne olduğu ona gösterilen saygıdan, yazdığı mesajlardan gayet belirgin.
not: fdcnin önceki bayi kılıklısı kimdi? fdcturkiye.. nerede şimdi? vurdular, kaçtılar.. güvenmeyin arkadaşlar.
Enis gercekten cok dogru seyler yazmissin dolandirici olabilirsin ama bu isi bildigini ozellikle dolandirma stratejini cok takdir etmistik zamaninda .