Arkadaşlar Açıkçası yazdıklarınızı Baştan itibaren utanarak okuduğumu Söylemek zorundayım...
Ve yazımı okuyacaklar Bu yazıdan önceki her yazıyı okumasını istiyorum tepkimin nereden geldiğini bilmeleri açısından...
bende bir host kiralamak için internette dolaşıyordum iki tane sitem var yaa dedim neden Cpanel kullanıyımki zaten 1 gb boş alanım var kullanmıyorum site daha tam olmadı ve pek üyede yok...
dedim host alıyım en azından satabilirimde Nasıl olsa aynı paraya yakın bir miktar vericem en azından bir yandan gelir olur ve zararımı kurtarırım diye düşündüm arkadaşlar felan alır çevre geniş
şimdi yukarıyı okuyun birde beni okuyun tamam arkadaş ticaret odasından alabilir parayı detayı bilmiyorum ama alabilirim diyorsa alabilir demektir...
Şimdi neden İşin direk maliyeti Konuşuluyor onu anlamış değilim yani adam belki sabancı belki bill gates yani gizli kimlikle girmiş ağız arıyor varsayalım hadi o devler nasıl yapıcağını biliyor sadece yani adamda para var bunu sizin Sorgulamanız yerine (parasını) isteklerini düşüncelerini desteklemek yeni fikirler sunmanız gerekirken Bir anda yok olmaz şöyle olmaz böyle olmaz...
Ya arkadaşlar hepiniz bilgili kültürlü adamlarsınız Size soruyorum Olmaz kelimesi neyi ifade ediyor??? bence utanmayı Nedenmi Çünkü içinizde Hiç bir umut yok hayatı akışına bırakın nereye Sürüklerse Diyorsunuz Oysaki o akışı sizin değiştirmeniz gerek ama yapmıyorsunuz...
Özür diliyorum hakaret gibi oldu ama gerçek bu gerçekler saklanamaz... aranızdan kimseyi tanımıyorum hatta isimlerinizi bile okumadım... dediklerim kimseyi desteklemek yada aşağılamak anlamlı değildir Biraz farklı gözle bakmayı severim...
Not: 18 yaşında Üniversite ikinci sınıf yazılım bölümü öğrencisiyim
Şimdi arkadaş diyorki 500 serverlı bir sistem istiyor...
İlk önce bunu Arkadaşın istemesinde Hiç bir mahsur göremiyorum Adamın parasıda varsa Kimsenin bunu sorgulamaya hakkı yok diye düşünüyorum ortağı olmadıktan sonra...
Ama Soruyorumki neden???
500 servera ihtiyaç gerçekten varmı yani büyük bir internet sitesinin sahibimi yoksa sadece satmak amaçlımı...
Bu konuda işte yol ikiye ayrılıyor eğer sitesi varsa ancak 500 server destekleyecek büyüklükte adamın parası da var demekki para sorgulamanın olmaması gerek
Ama sitesi yok sadece satmaksa Amaç Orada dur derim... Ama arkadaşın durumu birazdaha Farklı kredi çekeceği için Bir kerede parayı alıyor ve bir anda Sistemi Büyültüyor Ama unutmamalıki Sistem kolay büyür ama içi boşken zarar eder... benim düşünceme göre 500 yerine 50 server alıp içini doldurmak bence en mantıklısı neden 50 bilgisayara göre elektirik su harcarsın ve zararın azalır serverler dolduğunda ise zarardan çok kar edersin... ve sonra karlarla 10 ar 10 ar genişletirsin.. ama bunun için yer tasarımı ona göre olmalı en baştan..
ve serverlarda Ahım şahım makineler olmasına gerek yok....
P2 P3 makinalar yeter... bunu neye dayanarak söylüyorum Cluster yapısına dayanarak
sizin 2000$ 3000 dolara dediğiniz makineler 1500ytl ye yapılabilir cluster yönetemi ile 500 liraya 3 tane toplasan bir sunucuya bedel olabileceğini düşünüyorum...
parçaları sen İndex gibi büyük firmalarla çalışan aracılardan alırsan onlara daha az kar vererek tabi çevreyi araştırman en iyisi tanıdık varsa süper... Türkiyeye gelen parça fiyatına alabilirsin...
ama toptan alman gerekicek tabiki
yani 150 bilgisayarın 3 er tanesini bir sunucuya eş değer olabileceğini hesaplarsak 150 bilgisayardan 50 sunucu çıkar bunun maliyeti ise her sunucu dediğimiz yap 1500ytl civarında olsa 75bin ytl tutar düz hesap 100bin ytl diyelim
kablolama bence çok basit bir işlem bir harita oluşturabilecek yetiniz var ise sizde yavaş yavaş yapabilirsiniz... ben fazla fazla 50bin ytl de ona harcadığımızı Düşünelim...
100 metre kare bir alanımız var diyelim tek katlı yakllaşık 5 6 kilima ile sağutabileceğinizi Düşünüyorum ve bunun için 25bin ytlyi gözden çıkartıyorum bu dediğim klimalar işe ofise konulan bağımsız klimalar...
şuana kadar ne oldu 175bin ytl
ttnetin nerelerda hatları olduğunu iyi araştırın ve ona yakın yerlerde arazi almaya çalışın bunun içinde 150 bin ytl ayırıyorum...
325bin ytl şuana kadar olan toplam
75 bin ytl de bina yapımına tasarımına carı curtu ver gitsin
Toplam 400bin ytl oldu
herşeyi hazırladık ama bir bağlantımız yok
ttnetin kendi sitesinde verilen fiyatları sizlere gösteriyim
http://www.ttnet.net.tr/bghdsl.htm
Bu adrese girin ve nelere nasıl tarife uygulandığını kaç metrede fazla para aldıklarını okuyun
500 liradan 35 milyara kadar bağlantı ücreti var sadece!!!
ve sizin kablolara uzaklığınız kadarına metre başına para ödemeniz gerekiyor....
ortalama 500 milyar gibi muazzam bir rakam çıktı yani 500bin ytl buda yaklaşık eşittir 400bin dolar yapıyor
yani anlatabildimmi parası olan yapar Lütfen Kendinize Güvenin biraz Hiç bir şey imkansız değildir Neden onlar yapsında Biz yapamayalım Onlardan aciz varlıklarmıyız hepimiz insanız Lütfen... Bir şeyleri yıkmak yerine yapmaya Çalışın
Eğer o arkadaşın tek hayali O ise ve siz O son hayalinide yıkarsanız vay halinizeeee...
Şimdi diyebileceğime Gülebilirsinizzz ama bende bundan 3 4 sene Önce Dünyayı yöneticem diyordum... Bu benim o zamanki tek hayalimdi ve herkes imkansız diyordu Ne oluyordu sonunda Odama gidip saatlerce ağlıyordum Çünkü o zaman Bana kalan tek hayalim oydu...
Şimdi mi
şimdi ise Sabah 7 - 8 arası uyanıyor işe gidiyor akşam 5:30 çıkıp okula gidiyor gece 11 de oradan çıkıp 12 de evde pc ye oturuyor ve daha bilmediğim milyonlarca şey için araştırma yapıyorum gece bir e kadar...
sonra döngü yine başlıyor günde 6 saat uyku haricinde yollarda otobüste uyuyorum iş yerinde yine bilgisayarla ilgili araştırma yapıyorum...
Arkadaşlar Buna da imkansız diyin Çalışmadan imkansız demek kolay ama araştırdıkça içinizdeki hırs sizi öyle bir kamçılıyorki Anlatamam...
Hepinize Başarılar diliyorum...
iyi günler...
Saygılar...
(eğer söylediklerim yanlış anlaşıldıysa Özür dilerim)