İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

ddos saldirisi?

HolyBoY

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
VazgectimSenden' Alıntı:
"En iyi çözüm kimseyle kötü olmamak."

Bu çözümdeğil ki.. her gelip msnden tehdit edene pabuç bırakmak anlamına geliyor bu.. Günde 10 kişi gelip tehdit ediyor msn de güzel kardeşim diye konuşulmuyor ki.. Yani çözüm daha başka yollarda aranmalı... Ama ne diye sormayın

her tehdit edeni ciddiye almıycaksın gereksiz zerzevatı engelliyceksin
tabiki bu ddos çözümü deyil
ddos a teorikte çözüm var ancak pratikte asla % 100 çözüm yoktur
fakat % 99 çözüm vardır bunu linux server lar için gelen saldırının mantığına göre yazılmış özel bir friwalle alabilirsiniz veya ip tables bindirebilirsiniz
basit olarakta php siteler için Sedat abimin yaptığı bir koruma scripti var
aventgrup sitesinden indirebilirsiniz

windows culara su yok yani onlar artık nasıl bakcak başının çaresine bilmiyom kahrolsun asp yaşasın php :D

{{DELIKANLIM}}

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Selam yeniden maalesef dun sitelerime ddos mu diyim yada syn saldirisina ugramis ve hostum resmen sitelerimi kapati telde konustuk ve diyorki suclu sensin senin siten yuzunden tum server zarar gördu falan filan belirli fiyat ödemesen seni atcaz falan dedi. Dün aksamdan beri supportdan haber bekliyom ne yapcaklarina dahil bir firma gördum oraya tasimayi dusunuyorum yalniz ora diyor datenbanklarini ve diger dosyalarini kendin tasi bende onu tam bilmiyom sizce ne yapmaliyim? Ayrica bu yeni firmayla konustum diyorki bir webpaketi alirsan yeterlidir iki sitenide oraya yuklersin calistirirsin bu dogrumu ve nasil yaparim? Ayrica eski mesajlara baktim gelen giden ddos korumasi azda olsa var ama benim hostum yok diyor ilginc bir durum. Suan sitelerim kapali ve elimde bisey gelmiyor....

aXzel

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
delikanlım ciddi ciddi bunalmıs gibisin sanırım sana bir çözüm önerisi gönderdim.. pm olarak..

Senol

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
1
delikanlim oncelikle sitelerinin hiti fazla ise sana server almanı oneririm hostla falan uğraşma yani

{{DELIKANLIM}}

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
öneriler icin tsk almanyanin bir büyük siket buldum orayla anlastim bakalim nasil olcak onlara bu durumu anlatim öyle olmicak dediler...

disconnect

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
5
www.strato.de berlinde baya taninmis ve tanidigim sirketler yada privat kisiler kendilerine ordan host makina almislar...
Ben 1,5 yıldır oradan server kullanıyorum. Hiçbir güvenliği yok.
Belki hosting konusunda böyle bir hizmetleri olabilir. İyice araştırmanı tavsiye ederim.
Bunarın dışında en güvenilir ve sağlam olarak gösterilen http://www.1und1.com/ burayla da görüş derim.

{{DELIKANLIM}}

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Tavsiye icin sagol ama baya arastirdim ve onlarla konustum bahsetigin yer ilk kez site actimda almistim cok pahali cokda kandiriyorlar.

{{DELIKANLIM}}

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Benim bir sorum var simdi her host degistirmede tum datenbanklari veya diger serverdeki bilgileri kendinmi oraya aktirmalisin yada hostunmu yapmali yada yeni host yeri dnsleri degistirmesi yeterlimi? Yani okadar cok dosyalar var onlari önce pcne aktar ordan yeni hostuna eklemek uzun is tam anlamadim icin böyle soru sordum.

nokie

0
İyinet Üyesi
Reaction score
8
Benim bir sorum var simdi her host degistirmede tum datenbanklari veya diger serverdeki bilgileri kendinmi oraya aktirmalisin yada hostunmu yapmali yada yeni host yeri dnsleri degistirmesi yeterlimi? Yani okadar cok dosyalar var onlari önce pcne aktar ordan yeni hostuna eklemek uzun is tam anlamadim icin böyle soru sordum.

pcne aktarmana gerek yok, şuanki mevcut hosting firman, senin için web dizinini arşivleyip, gzipli olarak downloada koyabilir. Bu şekilde yeni host firmandan wget ile yeni web dizinine dosyaları çekmesini isteyebilirsin.

veritabanı için ise birsürü alternatif var, vertabanı 30mb ve bundan küçükse phpmyadmin ile yedeği alıp, yeni servera tekrar yükleyebilirsin.

yedek 30mb+ büyüklükteyse şuanki bulunduğun mevcut firmandan ssh ile yedek alıp, web dizinine koymasını isteyebilirsin, bunuda yeni serverına wget ile hesabına aldırabilirsin.

tüm bu işlemleri senin yapman gerekiyor firmalar verdikleri hizmeti kesintisiz yürütme dışında, kullanıcı işlemlerine karışmazlar.

DNS değişikliği sadece websitene giren ziyaretçileri yeni serverda oluşturulan webdizinine aktarır, yukarıdaki işlemleride bununla beraber yapman gerekiyor, dns değişikliği toplam 72 saat içinde tamamlanır.

{{DELIKANLIM}}

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Bilgiler icin sagol ve maalesef bütün islerimleri kendim yapmaliyim ama yinede yeni hostumla görusurup belki yardimci ola bilirler. Yardimci olmasalar isimiz zor okadar cok dosyalari ve dbleri nasil aktircam cok merak ediyom...

{{DELIKANLIM}}

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Bu yapan kisi bende dj idi bisey bilmiyordu kac senedir chat yerime takilan birine takildi ona site yaptirdi bu yollari gösterdi simdi gelmis kendisi yapiyor bence bu yollari gösteren bu kötuluk ögretenlerde suclu benim en tuhafima giden yaptikdan sonra msn gelip cok pismanim demesi naya allahindan bulsunlar böyle seyler yapanlar allah elbet birgun cezalari verecekdir...

islam

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
server cok onemlı gercekten saldırılarda bellı oluyor server ların kalıtesı

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.