Çok güzel açıklama tebrik ediyorum daha fazla yazılabilcek birşey yokhttp://www2.packetstormsecurity.org...e=archives&counts=26&searchvalue=ddos+attack+
Sanırım bu konulara meraklısınız ki merak etmeyin derim bence. ancak bu konularda aradiginiz herşey yukaridaki linkte mevcut.
Nasil yapilar sorusuna gelince.
1. Linux/Windows Serverin olmasi gerekli yada botnet e sahip olman gerekiyor
2. Packet gönderilecek serverin açık portlarından yararlanmak gerekecek genellikle 22 80 gibi portlara gönderirler.
3. Ddos protection olmayacak aletlerde genellikle denenmelidir gerci botnet in varsa koruması olması bişi ifade etmez 5k bot ile en büyük sitelerin çöktügü söylenir
4. Aman boşver![]()
Linux makinayla nasıl ddos yapılıyoki?
Belkide bize zarar vermek istiyenler var ve bilmiyorlar onlarada neden yardımcı olalım ki?
zaten bu son zamanlarda giderek serverlere saldırı olmasının tek bir nedeni var hepsi bu forum sitelerindeki güvenlik bölümlerindeki konular ile adam nete bağlanmayı bilmezken bir foruma giriyor resimli anlatıma bakıyor yapdığının ne işe bile yaradığını yarım yamalak biliyor sonra ne oluyor onun bunun işinle ekmeğinle oynuyor cengizzz's Avatar
cengizzz @cengizzz böyle şeyleri bence ne öğretilmesi nede yayınlanması çok doğru bişe sen zaten işi biliyorsan her türlü korumayı yaparsın...
zaten bu son zamanlarda giderek serverlere saldırı olmasının tek bir nedeni var hepsi bu forum sitelerindeki güvenlik bölümlerindeki konular ile adam nete bağlanmayı bilmezken bir foruma giriyor resimli anlatıma bakıyor yapdığının ne işe bile yaradığını yarım yamalak biliyor sonra ne oluyor onun bunun işinle ekmeğinle oynuyor cengizzz's Avatar
cengizzz @cengizzz böyle şeyleri bence ne öğretilmesi nede yayınlanması çok doğru bişe sen zaten işi biliyorsan her türlü korumayı yaparsın...
Merhaba,
1. olarak arkadaşlar bu tür şeyleri forumlarda yazmak sakıncalı olmamalı nedenmi siz bunları burada okumasanız nasıl önlemini alacaksınız?
2. olarak hosting firmalarinin bence bu saldirilar lehinedir en azından kaliteli hizmet verenler ortaya çıkacaktır. Çünkü kendini geliştiren olayları saglıklı degerlendirebilenler bu saldırılardan kacınma yollarını muhakkak buluyorlardır.
iş bu nedenle herşeyin yazılmasında fayda var diye düşünüyorum. Şahsen de bu olaylara kalkışmayınız derim bir yarar sağlamaz.
Zaten ddos için sunucu lazım ki sunucusu olan aklı başında bir adam rasgele ona buna ddos yapmaz diye düşünüyorum
sunucu gerekmiyor 256 kbps uploadı olan birisi gayet güzel istediği yeri zorlar hatta patlatabilir
Merhaba,
1. olarak arkadaşlar bu tür şeyleri forumlarda yazmak sakıncalı olmamalı nedenmi siz bunları burada okumasanız nasıl önlemini alacaksınız?
2. olarak hosting firmalarinin bence bu saldirilar lehinedir en azından kaliteli hizmet verenler ortaya çıkacaktır. Çünkü kendini geliştiren olayları saglıklı degerlendirebilenler bu saldırılardan kacınma yollarını muhakkak buluyorlardır.
iş bu nedenle herşeyin yazılmasında fayda var diye düşünüyorum. Şahsen de bu olaylara kalkışmayınız derim bir yarar sağlamaz.