İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Dedicated (Almanya, ingiltere, hollanda)

Miller

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Çok yüksek (100 bin diyeyim) hit alan ve yoğun mysql kullanan bir site için aşağıdakilerden hangisini yapmak daha doğru olur:

1) Mysql ve dosyaları ayrı sunucularda tutmak. (Ortalama işlemcili, 2 gb ramli)

2) Güçlü işlemcili, yüksek ramli tek sunucuda host etmek.

Eğer öneriniz ikincisiyse Core2duo 6600 / 4 veya 8 gb ram kurtarır mı?
Konu hakkında ekstra öneri ve bilgileriniz varsa onlari da yazabilirsiniz.

Bunlar hakkında fikir verdikten sonra almanya/ingiltere/hollanda lokasyonlu dedicated teklifleri alabilirim. İlk tercihim almanya.

MoD

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
Kullandigin uygulamanin kodlamasina, sql tablo yapisina, apache/mysql konfigurasyonuna gore degisir. Lokasyon secimi senin tercihin olacaktir. Forum tarzi bir site ise ayirmanda fayda olur diye dusunuyorum. 100 bin hite vakif olan sitenin cesidini , kullandigi uygulama hakkinda bilgi olmadan biraz ezbere konusmus oluruz.

JuSt

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Öncelikle MySQL Server için C2D tipi bir işlemci önermem Quad Core Xeon tavsiyem mysql ram tüketiminde uygulamandan önde olacağı için MySQL sunucun ram ini yüksek tutmanda fayda var Web Serverın ise C2D olabilir ve en önemlisi tabloların arası ilişkilendirmelerindeki optimizasyonunun çok kuvetli olması lazım cache sistemi kurabilirsin veya gzip modulü ile data aktarımını minimuma indirebilirsin. Lokasyon olarak ise kesinlikle hollanda ama türkiyeden aracı bir firma ile kiralaman yararına olur diye düşünüyorum. MS SQL deseydin sayfalarca sana optimizasyon kurallarını anlatabilirdim :)

iyinet

Root
Admin
Hosting Firması
Reaction score
73
@Just in da yazdigi gibi, MySQL i guclu CPU ve cok RAM li makinaya koymalisiniz.
Apache orta seviyeli bir makina da olur.

Sorunuza gelince 1. secenek mi? 2. mi? derseniz 2. secenek derim.

Miller

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
MoD
Site kendine özel bir script kullanıyor. Dediklerinde haklısın ama çok fazla detay vermem mümkün değil. Ki zaten aslında işin teknik kısmını ben de fazla bilmiyorum.

Diğer öneriler için de teşekkürler.

Ve ek olarak;
Almanya, hollanda, ingiltere lokasyonlu server satanlar teklif yazarlarsa sevinirim. (Lütfen sadece şirketler)
Almanya için giga-international teklifi getirmeyiniz. netdirekt.de olabilir.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.