İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Dedicated düzenlemesi hakkında?

atay

0
İyinet Üyesi
Reaction score
37
Makine özelliklerine göre olmaması gereken bir cpu kullanımı var. Ve makine ayarları ham durumda. İnce ayar yapabilecek birileri varsa lütfen pm atsın.

IndexServers

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
makina özellikleri, kaç site var içinde, hangi işletim sistemi ve hangi datacenterda oldugunu söylersiniz size yardımcı olmalım

atay

0
İyinet Üyesi
Reaction score
37
Makine Özellikleri:

Celeron 3.0GHZ
1GB Ram
Centos İşletim Sistemi
Nixcon Lokasyonlu

Hosting Durumu:

Ortalama 15 site var (toplamda aylık 100gb falan yiyorlar anca.)
2 tane 400 kişilik irc server var

şu anda cpu kullanımı normal seviyesine düştüde, cpu fırlamışken birşey fark ettim. mysql kullanmayan siteler 1-2 saniyede açılıyordu. fakat forumlar çok geç açılıyordu. sanırım, mysql un ince bi ayara ihtiyacı var.

eğer yardımcı olursanız sevinirim.

IndexServers

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
peki saldırı oluyormu.cpu yükseldiğinde saldırı ihtimali varmı bakıyormusun ona.
birde serverı aldıgında güvenlik için herhangi bir şey yaptınmı.mysql kullanımı çoksa ondan olur.mysql baya ram ve cpu harçar.(nuke - forum vb hazir scriptler)

atay

0
İyinet Üyesi
Reaction score
37
valla saldırı ihtimaline pek bakmadım...

güvenlik açısından bu makinede birşey yok, önceki makinedem apf (yanlış yazmış olabilirm) vardı. mysql kullanımıda çok fazla olamaz çünkü, 4 tane forum var host edilen. hiç biride öyle çok büyük falan değil. yani bu makineyi bu hale getirebilecek kadar değiller.

sanırım saldırı oluyordu ve direk mysql ile ilgili bi saldırı.

size pmden msn adresimi yollasam msnde konuşabilirmiyiz biraz.

atay

0
İyinet Üyesi
Reaction score
37
indexservers makine için gerekli düzenlemeleri yaptı, teşekkürler indexservers.

Seal

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
atay' Alıntı:
Makine Özellikleri:

Celeron 3.0GHZ
1GB Ram
Centos İşletim Sistemi
Nixcon Lokasyonlu

Hosting Durumu:

Ortalama 15 site var (toplamda aylık 100gb falan yiyorlar anca.)
2 tane 400 kişilik irc server var

şu anda cpu kullanımı normal seviyesine düştüde, cpu fırlamışken birşey fark ettim. mysql kullanmayan siteler 1-2 saniyede açılıyordu. fakat forumlar çok geç açılıyordu. sanırım, mysql un ince bi ayara ihtiyacı var.

eğer yardımcı olursanız sevinirim.
Benim başımda da aynı dert var. Hem de bırak 15 siteyi bende 3 site var, 1 tanesi zaten çok yiyor onda çok büyük bir Forum da var ki zaten CPU'nun %90'ını Mysql yiyor. CPU yüklemesi %10'u bile geçiyor, %15 bile oluyor. Ben bir türlü düzeltemedim, Nixcon'daydım, orada yapamadım açılmıyordu nerdeyse siteler bu CPU yüklemesinden. LayeredTech 'e geçtim orada da aynı CPU yüklemesi var ama Nixcon'daki gibi açılmayacak kadar yavaş değil ama yine de yavaş ve Cpu yüklemesi yine %10 larda. Bunu nasıl hallettiniz acaba, benim de acil yardıma ihtiyacım var bu konuda. Şimdiden teşekkürler

sihirlinet

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
makina özelliklerini ve işletim sistemi özelliklerini yazarsan yardımcı olmaya çalışalım.

N

Netlojik.Net

Misafir
hiti yüksek php nuke ler için
footer.php ye ekleyin

Kod:
$db->sql_close();

Bu kodu ekledikten sonra load ın yavaş yavaş düştünü fark edeceksiniz.

Sunucunuz Amd , Celeron gibiyse zaten veri tabanı çok büyük olan siteler ve bu sitelerin hiti yüksekse.
bu sunucular 1 siteyi bile kaldıramaz. ilk alırken Amd 3200 almıştım 1 tane siteyi kaldıramadı.

Bü tür siteler varsa en azından Dual Core 2.8 alın bence.

N

Netlojik.Net

Misafir
footerde

en altta
Kod:
    die();

bu kodun hemen üstüne eklersin. yazmayı unutmuşum pardon

N

Netlojik.Net

Misafir
cemadak' Alıntı:
büyük ihtimal acıga neden oluyordur..

:=) tam emin değilsen bence böyle önyargılı konuşma

made açığa neden oluyor 1 2 3 ünede bas indexi hade.

sayende açığımızı öğreniriz

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.