İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Dedicated Sunucu Hakkında Bilgi

VoLKyY

0
İyinet Üyesi
Katılım
9 Ocak 2007
Mesajlar
0
Reaction score
0
Konum
Bekleyiş
Merhaba arkadaşlar.

Hostcini internet hizmetlerinden almış olduğum dedicated sunucu var.
Sunucu özellikleri

AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 4200+
2048 Mb DDR2 Ram
120 GB Sata2 HDD
2MBit internet bağlantısı (Türkiye Hostcini Datacenter)

bu servere 300 anlık giriş olduğunda server otomatik olarak kaldırmıyordu ve apache yerine litespeed kullanmamı istediler. litespeed yükledik. Yüklemiş olduğumuz litespeed ise 600 anlık girişe kadar izin verdi daha sonra server yine yığılmalardan dolayı acılmadı.

aynı zamanda servere normal zamanlarda yüklenmeler cok fazla olmuyor ortalama 6000 bin tekil alıyorum günlük olarak. o zaman serverde sorun olmuyor. sınav soruları acıklandıgı zaman ise dediğim gibi 1000anlık girişi yaşıyorum. ve serverin kapanması istemiyorum.

sizce ne yapabilirim önerilerinizi bekliyorum.
 

ruby

0
İyinet Üyesi
Katılım
8 Temmuz 2008
Mesajlar
141
Reaction score
0
330 anlık giriş büyük bir rakam. Normaldır kaldırmaması.
 

Maximo

0
İyinet Üyesi
Katılım
5 Mayıs 2009
Mesajlar
12
Reaction score
0
Konum
Belgium
Burdaki Konu cok yere cekilebilir,
Sunucuda kullanilan isletim sistemi, kullanilan web paneli, donanimin ozellikleri ve Kullandiginiz web sitenizdeki yaziliniz gibi.

bir kac olasiliktan bahsetmeden, sunucunuzun yogun oldugu zamanlarda hangi kaynagin tuketiminin yukseldigini oncelemek lazim, yetersiz gelen ram cpu veya hattin veri tabaninin sorgusunda nelerden gectigine kadar inceleyip. gercek hatanin nerde olduguna bakmak gerekli. Bence bu konuyu Hostcini Kerem beye iletmen ve root sifrenizi vererek incelemelerini istemen gerekli.

Ardindan, zaten sunucunuz 2 mbit bant a sahip ise anlik bir kota var ise onu yukselteceklerini, ram cpu gibi sorununuz var ise donanimsal upgrade imkanini belirtmeleri gerekli.

Yukarida yazinizda belirtmissinizki litespeed yuklediginizi. sorununuz veritabani tarafindaysa belkide sorulama da bir probleminiz olabilir.
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst