İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Değeri Sonraki satırdam alma ?

Ozcan

0
İyinet Üyesi
Reaction score
61
selam

<?
$yaz="deneme yapıyorum";
echo("$yaz");
?>

bu kod çalışıyor benim bu şekilde çalıştırmama gerekli bunu nasıl yapabilirin.

<?
echo("$yaz");
$yaz="deneme yapıyorum";
?>

yani tanım alt satılarda olucak ama bunu bulup yazdırması lazım bunun için nasıl bir kod yazabilirim.

ploop

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Çok mantıksız bir şey değil mi bu? Alttaki değerleri bir çok yerde kullancaksan eğer ilk satırda include edebilirsin, aklıma gelen tek çözüm bu.

Ozcan

0
İyinet Üyesi
Reaction score
61
dostum ayrı ayrı 2 sayfa var alt alta ben bunu 1. sayfaya yazdırmak istiyorum 2. sayfadaki sorguyla elde edebiliyorum anca.

ploop

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
e tamam o zaman birinci sayfaya yazdırmak istediğin yerden önce ikinci sayfayı include et, yani

<?
include "ikincisayfa.php";
$yaz="deneme yapıyorum";
?>

Ozcan

0
İyinet Üyesi
Reaction score
61
hocam şimdi bu keywordler varya sayfalarda. Mesela ust.php diye bi sayfa var birde anasayfa.php var şimdi index.php bu iki sayfayı birleştiriyor. Tabi ust.php önemli bi şey yok. Sorgular hep anasayfa.php de çalışıyor bu sorgulardan elde ettiğim verileri ust.php ki keywordlere yazırmak istiyorum yani böylece her sayfanın kendine özgü keywordleri olacaktır. Böylece google indexlerken her sayfada aynı keywordleri görmeyecektir.

webyazilim

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Tavsiyem ust.php ye sorgularını yaz. değişkenleri hem ust.php de hem ana php de kullan.

ust.php için if kullanma, her sayfan için GET değişkene göre farklı bir sorgu sayfasını include et.

Tabi ki bu da süper mantıklı değil ama oluru en kısa yoldan bu olsa gerek. Diğer kapsamlı çözümler adı üsütünde cevap değil çözüm olur :)

Ozcan

0
İyinet Üyesi
Reaction score
61
hocam onu biliyorum :D sanırım cevabı olmayan bir soru genelde değişkenler hep üst satırda tanımlanır ben değişken tanımını bulamadığı zaman alt satırlarda arama yapabilecek bir kod düşünmüştüm ama sanırım yok.
Bu arada www.ucretsizyazilim.com adresine ekledim otomatik meta tag larını keyword leri yani.

E

ErsinAcar

Misafir
o değikeni oluşturan şey her neyse o include ettiğin dosyadan ayır bir class veya function file oluştur onun içine koy function olarak sayfanın üstünde çağır her yerde kullan neden bu kadar kasıyorsun anlamıyorum :)

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.