İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Demokrasi en iyi çözümdür

M

Merthan

Misafir
Denenmiş, denenmez derdi bi sevgilim.
Ve atalarımız balık baştan kokar demiş. Kusuruma bakmayın ama, bu saatten sonra iyinet'den kalkınmasını, eski günlerine dönmesini beklemek hayal olur.

Forza FB

0
İyinet Üyesi
Reaction score
16
Forza FB anladığım kadarı ile siz moderatör olmak istiyorsunuz ve bu amaçla yazıyorsunuz. Benim başlığı açmamdaki amaç bu değildi ama.

ne alaka arkadaşım.

mod olmak falan istemiyorum o amaçla bunları söylemiyorum,bişeyler olması için çaba sarfediyoruz.

herkesin bir elden kalkındırma yapmasını istiyoruz..

Loi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
44
ne alaka arkadaşım.

mod olmak falan istemiyorum o amaçla bunları söylemiyorum,bişeyler olması için çaba sarfediyoruz.

herkesin bir elden kalkındırma yapmasını istiyoruz..

Tam olarak neler yapmalıyız?
Fikirlerini bizimle paylaşabilir misin?

yagmayok

1
İyinet Üyesi
Reaction score
89
Şuan yazacaklarımı sadece bir kullanıcı olarak yazdığımı ve tamamen şahsi görüşlerim olduğumu bilmenizi isterim.

Hepinizin görüşlerine saygı duyuyorum, öncelikle bunu bilmenizi isterim. Ancak bu tarz durumlarda sıkıntıları bildirmek yerine somut çözüm önerilerini bildirmek, iletmek daha mantıklı değil mi ?

Ayrıca bir paylaşım yaparken bunun karşılığını bekleyerek yapmak ta pek mantıklı gelmiyor. Sonuçta moderatörler konu açsa da açmasa da bu forum burada. Gireni çıkanı belli. Onlar gelirler giderler... Ama kalıcı olacak olan sizin yaptığınız paylaşımlar olacaktır, açtığınız konular ve paylaştıklarınız olacaktır.

Forza FB

0
İyinet Üyesi
Reaction score
16
Tam olarak neler yapmalıyız?
Fikirlerini bizimle paylaşabilir misin?

siteyi güncel tutun yeterli.

ziyaretçi sayısı 4bin 5bin olan forumlar nasıl oluyor acaba?durmadan yeni içerikler girilmesi halinde olabilicek bir durumdur..

zamanında paylaşım ekibi kurulsun demiştim ama kaale alan olmadı...günlük sitede 5 veya 10 konu açılıyor,20-30 konu açılsın 1,2 ay sonra görürsünüz ziyaretçi sayısının ilerlediğini.

Loi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
44
siteyi güncel tutun yeterli.

ziyaretçi sayısı 4bin 5bin olan forumlar nasıl oluyor acaba?durmadan yeni içerikler girilmesi halinde olabilicek bir durumdur..

zamanında paylaşım ekibi kurulsun demiştim ama kaale alan olmadı...günlük sitede 5 veya 10 konu açılıyor,20-30 konu açılsın 1,2 ay sonra görürsünüz ziyaretçi sayısının ilerlediğini.

Tamam o halde bir ekip kuralım hemen. Ekibin ilk katılımcılarıda ikimiz olsun. Katılmak isteyen varsa yada katıldığında bizi hedefimize daha hızlı ulaştırabilecek kişiler tanıyorsan teşvik et hemen başlayalım.

Loi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
44
:)

Davetiye sisteminden başlasak?

Davetiye sistemini kaldırdığımızda bunun zararlarını gördük, görmeye devam ediyoruz. Bunu yeniden tartışma konusu haline getirebiliriz..

Davetiye sistemini kaldırıp free servislerden mail hesabı almamış olanları üye yapmamız mümkün.. Sizede mantıklı geliyorsa yönetime bu konuyu sunabilirim.

Forza FB

0
İyinet Üyesi
Reaction score
16
Tamam o halde bir ekip kuralım hemen. Ekibin ilk katılımcılarıda ikimiz olsun. Katılmak isteyen varsa yada katıldığında bizi hedefimize daha hızlı ulaştırabilecek kişiler tanıyorsan teşvik et hemen başlayalım.

kuralım , siteden katılıcak çok kişi olucaktır , çünkü herkes somut bir adım bekliyor .

sitede ziyaretçi yoksa o sitede gelişim olabilirmi , açılsın davetiye sistemide . o kadar moderatör var forumun denetimini sağlıyamıyacaklar mı.

kullanıcılar çoğalsın , içerik ve paylaşımlar ve ticaret artsın devamıda gelir . bunları acaba iyinet yönetimi bilmiyormu..

Loi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
44
kuralım , siteden katılıcak çok kişi olucaktır , çünkü herkes somut bir adım bekliyor .

sitede ziyaretçi yoksa o sitede gelişim olabilirmi , açılsın davetiye sistemide . o kadar moderatör var forumun denetimini sağlıyamıyacaklar mı.

kullanıcılar çoğalsın , içerik ve paylaşımlar ve ticaret artsın devamıda gelir . bunları acaba iyinet yönetimi bilmiyormu..

Davetiye sistemi konusundaki tecrubelerimizi yukarıda yazdım. Başka bir çözüm sağlanabilir onuda yazdım, bunuda yönetime sunarız eminim olumlu yaklaşacaklardır.

GNeRaL

0
İyinet Üyesi
Reaction score
18
Loi, girdiğin ruh hali çok hoşuma gitti. Herşeye çok pozitif cevaplar veriyosun. Bu forum seni sinir hastası yapmasın :)

Forza FB

0
İyinet Üyesi
Reaction score
16
Davetiye sistemi konusundaki tecrubelerimizi yukarıda yazdım. Başka bir çözüm sağlanabilir onuda yazdım, bunuda yönetime sunarız eminim olumlu yaklaşacaklardır.

free mail harici kayıt olabilir , dünyanın WM forumu dp'de bile yok davetiye sistemi ve sadece hoşgeldiniz konusuna günde 30 üzeri konu açılıyor.

google'de ilk aranan durumuna gelmek için güncelliği anlatmama gerek oyk , bu alagoritmayı biliyoruz hepimiz.

yani buradaki üyelerin gidip kurduğu Wm forumu başlı başına bir örnek zaten..

Loi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
44
Loi, girdiğin ruh hali çok hoşuma gitti. Herşeye çok pozitif cevaplar veriyosun. Bu forum seni sinir hastası yapmasın :)

Yapmaz inşallah, bende sizinle hemfikirim bunu bilmenizi isterim. Bende burayı seviyorum ve buranın gerçekten çok güvenli biryer olduğunu biliyorum. Burayı seviyorsak elimizden geleni tabiki yapmalıyız ancak fikirlerimizi beyan ederken insanları isyana teşvik eder gibi değilde biraz önce dediğim gibi daha yapıcı şekilde sunmalıyız.

Bazen öyle kızıyorki burayı sevenler, herşey hemen olsun bu durum niye böyle diye iyiniyetlerinden doğan ancak uslüben yanlış cümleler sarfediyorlar. Bunu normal şartlarda kendileride asla istemezler ama bi an geliyor ve bunlar yazılıyor.. Sonuç olarak çözüm istiyorsunuz bende diyorum ki evet çözüm isteyenlere bende elimden geldiğince destek olmak istiyorum.. Başka fikirleri olan varsa bekliyorum.

webkare

1
İyinet Üyesi
Reaction score
20
Mesela konuları kitliyerek yada silerek insanları susturma çabalarından vazgeçilmeli öncelikle. Bakın ne güzel herkez fikirlerini soyluyor bunda birşey yok. Diğer konudada oyleydı ama mlsf kitlenmiş.

Peki neden ?
Eğer yönetim eleştiriyi kabul etmiyorsa kesinlikle bırakması ŞART. Üyeler çoğu zaman yapılan güzellikleri gormeyebılır. Her zaman eleştirecek birşey bulurlar. Bunu kabul etmıyen varsa boşuna yönetmeye kalkamsın bence İyinet'i.

Forza FB

0
İyinet Üyesi
Reaction score
16
inşaAllah bu paylaşım ekibi ve üyelik işi gerçekleşir,o zaman değişim gerçekten başlıyacakdır

ve bu yaz'ın en kaliteli sitesi çıkarak kış'a doğru girerken iyinet o eski günlere dönecektir...ben kendimce bunun garantisini veriyorum

GNeRaL

0
İyinet Üyesi
Reaction score
18
Yönetim de kendi aralarında birçok kararlar alıyor, buna eminim adımın Muhsin olduğu gibi.. Ama neler olduğu bizlere karanlık.. Burada da doğal olarak tepki şeffaf yönetimin olmayışına gidiyor, yönetime değil.

Bilgilendirin bi'? Böyle böyle yaptık, ilerisi için şunu planladık diye? Planlarınızı açıklayın, @Loi'nin de belirttiği/dediği gibi fikir alın; ama şimdilik değil, her zaman için geçerli olabilecek türden.

Gerekirse bir forum başlığı açılsın, orada sabit kalsın, oradan istensin herşey.

Wikipedia'da var. Yapılacaklar listesi.. Ekşisözlükte de girilmemiş entry listesi var. Amaç orada listede bulunanları en kısa sürede tamamlamak. Burada da buna benzer birşey oluşturulsun. Forum.İyinet eksikliklerini tespit etsin, yönetim olarak kendilerinin, kullanıcı olarak bizim yapmamız gerekeni tespit etsin. Sadece yönetim değil, kullanıcı da birşeyler yapsın ve yönetim bunu istesin.

Güzel olmaz mı?

Loi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
44
Yönetim de kendi aralarında birçok kararlar alıyor, buna eminim adımın Muhsin olduğu gibi.. Ama neler olduğu bizlere karanlık.. Burada da doğal olarak tepki şeffaf yönetimin olmayışına gidiyor, yönetime değil.

Bilgilendirin bi'? Böyle böyle yaptık, ilerisi için şunu planladık diye? Planlarınızı açıklayın, @Loi'nin de belirttiği/dediği gibi fikir alın; ama şimdilik değil, her zaman için geçerli olabilecek türden.

Gerekirse bir forum başlığı açılsın, orada sabit kalsın, oradan istensin herşey.

Wikipedia'da var. Yapılacaklar listesi.. Ekşisözlükte de girilmemiş entry listesi var. Amaç orada listede bulunanları en kısa sürede tamamlamak. Burada da buna benzer birşey oluşturulsun. Forum.İyinet eksikliklerini tespit etsin, yönetim olarak kendilerinin, kullanıcı olarak bizim yapmamız gerekeni tespit etsin. Sadece yönetim değil, kullanıcı da birşeyler yapsın ve yönetim bunu istesin.

Güzel olmaz mı?

Güzel olur ancak fikirler böyle sunulduğu sürece, diğer başlıklarda daha ilk postdan itibaren kavga havası güdülüyor, biz bunu istemiyor buna izin vermiyoruz.

Sonuç olarak ortaya çıkan fikirler;
Davetiye sisteminin kaldırılması (free email kullanmayan üyelerin kabulü)
Paylaşım ekibi
"Hedefler / Alınan Kararlar / Yapılacaklar'" ın bildirildiği bir forum bölümü

Başka fikri olan varmı?

Forza FB

0
İyinet Üyesi
Reaction score
16
şuanda bunlar en gözle görünen ve yapılması gerekenler..

zamanla General'in söylediği öneri bölümünde öneriler bulunur,yönetim değerlendirir.

Loi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
44
Fikirleriniz yönetime aktarılmıştır. Ben bu konunun üzerinde duracağım. Froza_FB, paylaşım ekibi oluşturma konusunda yönetimden izin almamıza veya birşey sunmamıza gerek yok, onlardan en fazla katılımda bulunmalarını isteyebiliriz, yani bu oluşumu kendimizde kurabiliriz.

Bize katılmak isteyenleri tespit etmekte bana yardımcı olursan sevinirim?
Bu konuyu takip edip, bilgi paylaşımı ekibine katılmak isteyenler konu altına yazarsa sevinirim..

ZdeArBaN

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Biraz tartışılmış gibi ama ben onları görmezlikten gelip buranın eski haline dönmesi için nacizane fikirlerimi sunmak istiyorum, yönetim konusunda birşey söylemiyorum herkes geçmişten ders çıkarmıştır,

1-öncelikle host işleriyle uğraşan arkadaşlarımızın burayıda tercih etmelerini sağlamalıyız, kampanyalarını burada konu almalılar, msnden bilgi isteyenlere iyinetdeki kampanya linki tavsiye edebilirler.
2-script satışı yapan tanıdık bildik arkadaşlarımızın burada ticaret yapmalarını sıklaştırmak
3-absürta izin vermek, domain adı geçmeden site satışı,link satışı,reklam satışı script satışı gibi
4-vbulletin-joomla-wordpress vs. gibi ücretsiz scriptlerin teknik bilgilerinin paylaşılması ( yönetim bunlar için teknik ekip oluşturmalı yetki vermeli ) eklentilerden konular açılmalı.
5-Reklam firmalarının iyinette reklam seçenekleri hakkında ve kampanyalar hakkında bilgiler vermesi.

Bunlar daha önceden yapılan şeylerdi, ama artık olmuyorki burasını sessizlik sarmış. Bildik şeyler ama webmaster forumunu ayakta tutan başlıca konular bunlar, ücretsiz scriptlerin eklentileri ve eklentilerine verilen destekler olduğunda burası kısa sürede eski üyelerini toplar.

Forza FB

0
İyinet Üyesi
Reaction score
16
Kimse hakkında karar vermiyeyim ama bu paylaşım ekibinde olabilicek gördüğüm kişileri söylüyeyim , tekrarlıyorum sadece gördüğüm kişiler yani herkes katılabilir .

(forza fb,loi,yagmayok,general,bilgi,retrox,peep,osahin,mudrock) ve istiyen herkes..

ama bu kişiler gerçekten her gün güncel tutucak seviyede paylaşım ekibinde olması gerekiyor , yani disiplinli olmasına özen gösterilmesi iyi olucaktır. ve paylaşım ekibinde olduğuna dair bir alt nickin altına alt yazı gibisinden birşey olabilir.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.