İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Demokrasi en iyi çözümdür

Loi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
44
Kimse hakkında karar vermiyeyim ama bu paylaşım ekibinde olabilicek gördüğüm kişileri söylüyeyim , tekrarlıyorum sadece gördüğüm kişiler yani herkes katılabilir .

(forza fb,loi,yagmayok,general,bilgi,retrox,peep,osahin,mudrock) ve istiyen herkes..

ama bu kişiler gerçekten her gün güncel tutucak seviyede paylaşım ekibinde olması gerekiyor , yani disiplinli olmasına özen gösterilmesi iyi olucaktır. ve paylaşım ekibinde olduğuna dair bir alt nickin altına alt yazı gibisinden birşey olabilir.
Senin oluşturduğun listedeki kişilere P.M. gönderip oluşuma(disiplinli) katılmak isteyip istemedikleri noktasında fikirlerini alırmısın? Net bir liste oluşturup, yapacaklarımızın listesini oluşturup düzenli paylaşıma başlayabilelim.

Forza FB

0
İyinet Üyesi
Reaction score
16
tabi , ben gerekli kişilere ö.m atıyorum , ö.m atmadığım haricindekiler belirtebilirler kendilerini.

ö.m attığım arkadaşlarda cevaplarını bu konu başlık altında verirse , toplu bir liste oluştururuz.

wesc

1
İyinet Üyesi
Reaction score
12
Arkadaşlar burda hepimiz iyiniyetliyiz.

İyinet'in bir şekilde kalkınmasını istiyoruz.

Ve gerçekten iyiniyetli olanlar, bir şeyler yönetimden bekliyor. İyiniyetli olanlar, moderatörlerin yalnızca kou kilitlemesini istemiyor; zaten kaç tane konu açılıyor ki, 20 tane moderatör bunlarla ilgilense ne olur, ilgilenmese ne olur.

Üyeler moderasyondan kıpırdanma bekliyor. "İyinet kötü durumda" konularını kendilerinin değil, moderasyonun açmasını bekliyor.

Haa, moderasyondan da her şeyi bekleyemeyiz. Sonuçta kimse kurulu makine değil. Herkesin kendi işi gücü var. Ama bari moderasyon açılan konulara gereksiz cevaplar yazmasın, üyelerden beklemesinler önerileri. Yönetimseniz birtakım görevleriniz var demektir, İyinet'i yükseltmek için her konuda bizden öneri bekleyemezsiniz. Ki birçok öneri de geliyor.

Neyse, agresif cevaplar yazmayalım, bakın bu konu ne güzel gidiyor.

FORZA_FB, beni de yazmışsın paylaşım ekibine. Ben arada sırada elimden geldiğince konular açıyorum. Ek görev verilirse daha bir iştahlı yapabilirim. Herkes günde 3 konu açsa, al sana günde 30 konu.

Ayrıca zdearban nickli üyenin şu önerileri de dikkate alınmalı, ki bence en önemli noktalar.

osahin

0
İyinet Üyesi
Reaction score
34
Disiplinli paylaşım ekibinden kastınız nedir bilmiyorum, ancak çoğu kişi zaten buraya genellikle birşeyler öğrenmeye değil, öğrendiklerini paylaşmaya ve senelerin vermiş olduğu alışkanlıkla geliyor.
Burada paylaşımda bulunmak hoşlarına gidiyor, o insanları paylaşım yapmıyorsunuz derseniz ayıp etmiş olursunuz, disiplinli paylaşım diye hergün 3 yazı yaz gibi abuk bir düşünce olamaz bence. Ne yapılacağını söyleyeyim, herkes kafasındaki soruları her ne konu ile ilgili olursa olsun, sadece soru ile cevap vereceği, insanlarında cevaplayacağı "özel" bir bölüm oluşturulsun. İnsanlarda cevaplandırsın, bunun haricinde benden günde şu kadar yazı yazarmısın diye bir soruya alınacak en mantıklı cevap hayır olacaktır.
Ben zaten hergün birkaç kişiye çeşitli konularda yardım ediyorum, genelde özel mesaj olarak geliyor yardım mesajları sırasıyla yazıyorum insanlara.
Forumda da soru sorulmayınca haliyle cevap oluşturamıyoruz, ben zaman zaman araştırmalar yapar bunlarla ilgili raporları sunardım ama insanları hiç ilgilendirmediği ya da umursamadıklarından cevap yazan dahi olmuyordu.
Yada çok önemli birşeyi insanlara açıkladığımda herkes susup, kendileri alması gerekenleri alıyor o yazı orada kaybolup gidiyor.
Örnek verecek olursam, zamanında adwords kuponlarının deli gibi satıldığı dönemlerde nasıl ücretsiz bir şekilde adwords kuponu bulunabileceğini açıklayan bir yazı yazmıştım, bütün forumlarda adwords kupon satanlar 2 katına çıkmıştı ama o yazıya orada yazan kişi sayısı çok az yada hiç yoktu. Hatta ve hatta o kuponlardan bana satmak isteyen dahi çıkmıştı.
Şimdi biliyorumki o insanların çoğu iyinet forumlarından temizlendi, iyide oldu şimdi paylaşım konusunda yardımcı olabilecek kişilerin sizden istediği tek şeyin soru sormanız olduğunu düşünüyorum.

wesc

1
İyinet Üyesi
Reaction score
12
osahin konunun hepsini ya okumadın, ya da okuduklarını anlamadın.

"Disiplin" kelimesi sadece bir hayal. Yani nasıl desem, gösterge.

Aynı şekilde günde 3 konu olayı da hayal.

Yani öneriyi somutlaştırmak için ortaya atılmış anlamsız kelimeler.

Tabii ki millete ayıp olmasın diye günde mecburi 3 konu açacağız diye bir şey yok. Zaten ben "3 konu açalım" dediğimi şimdi gördüm mesajımda, bu sadece temsili.

Burda amaç yeni gelenleri bilgilendirmek ve bilgli insanlarla fikir alışverişi yapmak.

Yoksa ben moderatörler için tutup da Adsense'e kayıt olmayı öğretecek değilim.

Özel bölüm açılır, basit veya önemli konular yeni gelen arkadaşlara öğretilir.

İlla her gün herkes 3 konu açılacak diye bir şey yok, öylesine söyledim onu.
Yani bu sitenin kalkınmasını isteyenler her gün veya 2-3 günde bir kez özgün bir makale, veya makale değil, 5-10 satırlık önemli-önemsiz bir bilgi yazabilir siteye.

Yoksa özel mesajlarla soru cevaplayarak bu siteyi kalkındıramayız.

Paylaşım yapılmayan bir webmaster sitesi nasıl kalkınacak?

Forza FB

0
İyinet Üyesi
Reaction score
16
@osahin

Rexrot amacı açıklamış, amacımız bu ''paylaşım ekibi''ni kurarak sitede hergün açılan konu sayısını 2-3 kat artırmak , bu içerik ile beraber ziyaretçi yoğunluğu oluşarak üyelik sistemiyle sorunu halledicez . olay bundan ibaret .

disiplinli çalışma her gün şu kadar konu değil , her gün konu açmak demektir , forumdaki canlılığı sağlamak demektir . ben sadece gördüğüm kişilere mesaj attım . istiyen girebilir . ''paylaşım ekibi''nde olanlara nick altı birşey ile belirtme yapılabilir .

içeriği olmuyan bir siteye ne ziyaretçi gelir ne başka birşey bu konudaki mesajımda'da açıkladım , anlık 3bin 4bin ziyaretçisi olan forumlar bu ziyaretçileri nasıl yakalıyor? tabiki güncel içeriklerle yakalıyorlar . mesaj attıklarımdan 2 kişi yazmış .

Loi'ye liste göndericez , o yüzden bu akşama kadar katılmak istiyenler belirtirse daha iyi olur.

osahin

0
İyinet Üyesi
Reaction score
34
gneral rep verecektim ama olmuyor neyse :p
Arkadaşlar, kimse paylaşımdan kaçınmıyor bakın burada konuşuyoruz kaç kişiyiz? Hepimiz birbirimizi biliyoruz değilmi? O halde ekstradan bir şey yapmaya gerekte yok, şimdi yapmamız gereken tek şey şudur.
Herkes sorunlarla karşılaşıyordur bu bağlamda karşılaştıkları sorunları birbirimize soralım, yada çözüm yolunu bulduğumuz şeyleri anlatalım.
Her sorulan soruya hemen yanıt beklemeyelim, zamana yayabilelim o zaman bu forum canlanacaktır.
Örnek verecek olursak ben arama motoru optimizasyonu konusunda ciddi sorularla karşılaşmıyorum forumda, isterimki hergün bir yada birkaç kişi bu konuda sorular sorsun.
Css konusunda sorular sorsun ama olmuyor. Peki soruyorum sizin hiçmi bu konuda probleminiz yok? Vardır, ama sormuyorsunuz yada daha açık konuşmak gerekirse kimse kimseye güvenmiyor. Güvenelim birbirimize ilk başta. Hemen her sözde bir savunma şekli almayalım, üstte söylediğim şeyler çok açık olmasına karşın hemen savunmaya geçiliyor mesela, bu çok üzücü.
Ben isterimki bu forumda herkes başarılı olsun, bunun için daha önce de istediğim şeyler vardı mesela 5 kişi toplanalım, bir otelde toplantı yapalım neler yapabiliriz bir beyin fırtınası yapalım. Hatta eğer Şile / Ağva kabul edilirse istanbul' da oteli ben ayarlayacağıma dair söz veriyorum.
Daha yaratıcı fikirler varsa alalım, burada daha önce yüzlerce kez istenen şeyleri istiyorsunuz söylemek istediğim bu. İnternet bile artık daha özgürlükçü dünya haline geldi, bunlar boşuna değil, web 2.0 kavramı bu yüzden tutuluyor bu kadar.
Bizim yapabileceğimiz tek şey söylediğim gibi içinizden ne soru geçiyorsa sorun, sizler sorunki foruma girenlerde sorsun.

webkare

1
İyinet Üyesi
Reaction score
20
Sormaktan bahsediyosunuz evet. Siz bu şekilde düşünüyo olabilirsiniz fakat çoğu insan bu şekilde düşünmüyor. Evet belki çoğu şeyi biliyor olabilirim olmayadabilirim. Soru sorarken foruma konu açarken 3 kere düşünüyorum. Çünkü genelde Kafama takılan yada karşılaştığım sorunlar ufak tefek oluyor.

Sormaktan çekiniyorum çünki saçma sapan dalga geçercesine cevaplar alıcağımdan korkuyorum. Herkez herşeyi bilmek zorunda deil. Kimse annesinin karnında öğrenmedi bu bilgileri. Bizde burda zaten birşeyler öğrenmeye bilgi edinmeye geliyoruz. Ama sorulan sorulara dalga geçercesine cevaplar vermek hiç hoş deil açıkcası.

osahin

0
İyinet Üyesi
Reaction score
34
Sir; sen sorduğun soruya dalga geçercesine cevap veren kişileri ciddiye almamalısın. Ben olsam almam mesela.

webkare

1
İyinet Üyesi
Reaction score
20
Biyere kadar almıyosun zatende bi yerden sonra dokunuyo insana. Madem sorunlarımıza cvp bulamıycaz dalga geçilcez neden girelim buraya demi ama ?

osahin

0
İyinet Üyesi
Reaction score
34
Peki burada afişe et böyle yanıt verenleri bunlar ayıp şeyler, bizde burada seviyeli bir forum olsun diye duruyoruz. Kötü yanıt verenleri, saygısızca davrananları afişe edebilirsiniz forumda emin ol seni utandırdığının on katını utanacaktır.

webkare

1
İyinet Üyesi
Reaction score
20
Bakalım artık dediğiniz gibi yapıcaz. İnşallah herşey daha iyi olur.

Forza FB

0
İyinet Üyesi
Reaction score
16
@osahin

bu sitenin kullanıcıya ve ziyaretçiye ihtiyacı var , ve bir iş yapılırken ''Düzenli ve Disiplinli'' olmak koşulu olmalıdır , senin dediğin şey bu site'de olamaz yani sorunların paylaşılması çünkü o kullanıcı yok bu forumda .

kullanıcıların ve ziyaretçilerin gelmesi içinde sitenin içerik yönünden her gün kat kat güncellemesi gerekmektedir , paylaşım ekibi bu yüzden olsun diyorum ,

bu paylaşım ekibi görevini Moderatörler yapması gerekiyor , ama 3,4 moderatör'den başkası siteye uğramıyor bile.

osahin

0
İyinet Üyesi
Reaction score
34
Anlıyorum seni Forza FB, ben söylediklerimi dayandırdığım noktalarıda açıkladım, inanıyorumki söylediklerim bu sitede olacaktır. İyinet webmasterler tarafından bilinen bir forumdur, biz ayrıca içerik girmeye ihtiyacı olmayan bir forumdan bahsediyoruz bence. Çünkü google' dan arama yapıpta birkere uğrayacak kullanıcıya ihtiyacı olmadığını düşünüyorum ben iyinetin. Bizim ihtiyacımız olan yaratıcı fikirler, yaratıcı fikirlerin ortaya çıkması içinde arz talep ilişkisinin kurulmuş olduğu bir ortam gerekir.
İşte bu arz talep ilişkisinin ortaya çıkması içinde sorular sorun diyoruz. Görevle birşey olacağını ben sanmıyorum, sanmadığım içinde hiçbir zaman iyinette görevli olmanın ayrıcalığını düşünmedim. Daha önce gerek yetkili gerek kullanıcılar tarafından yöneticilik konusunda istekler soruldu ama benim gördüğüm o ki, iyinet forumlarında insanları belli kurallar dahilinde idare etmeye ihtiyaç olan bir durum yok.
İşte bu yüzden şu an ben normal kullanıcı olarak yazmayı, paylaşmayı, sormayı ve cevaplamayı daha uygun görüyorum.
İşte bu yüzden herkes sormalı.

Forza FB

0
İyinet Üyesi
Reaction score
16
osahin benim amacımda paylaşım ekibi rütbesinde olmak falan değil veya öyle bir şey kurmak değil,sadece herkese artık ''belli,somut ve güvenilir'' adımlar atıldığını göstermek için böyle birşey olmasını istiyorum .

tabiki sorular sorulup , cevaplar alınması lazım , mantık ''biliyorsan paylaş , bilmiyorsan sor'' mantığı olması lazım ama olmuyor işte , anca bir konu açıldığında sorular soruluyor , yani kısacası güncellik lazım dediğin gibi sorularda lazım .

ve en önemlisi kullanıcı sayısının artarak ticaret hızını artırmak lazım , ticaret forumu etkin kılan mesele zaten , bende o yüzden kullanıcı artarak ticaretin doğru orantılı olarak artmasını söylüyorum , inşaAllah iyi şeyler olucak , yeterki yönetimdende istensin.

peep

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
87
forum böyle biraz daha güzel oldu yazılcak bişeler oluyor :)

webkare

1
İyinet Üyesi
Reaction score
20
Bugun işten geldim açtım forumu yeni mesajlara bakıyım dedim o da ne 4. sayfaya kadar dolu :D İlk defa böyle birşeyle karşılaştım. Çogunluguda Forza_FB Açmıştı. Gerçekten Güzel paylaşımlar yapıyor kendisi.

ZdeArBaN

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Bugun işten geldim açtım forumu yeni mesajlara bakıyım dedim o da ne 4. sayfaya kadar dolu :D İlk defa böyle birşeyle karşılaştım. Çogunluguda Forza_FB Açmıştı. Gerçekten Güzel paylaşımlar yapıyor kendisi.

evet yetkisiz olmasına rağmen fazla ilgili, kendisine pm ile geçmişten örnekleme yaptım.
iyi bir arkadaş, iyinet bu tür iyiniyetli arkadaşları elinde tutmalı

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.