İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Detaylı Seo Adımları

FUNDA

0
İyinet Üyesi
Katılım
25 Nisan 2011
Mesajlar
147
Reaction score
2
1- Başlık Uzunluğu: Sayfa başlık uzunluğu 70 karakterden az olmalıdır.


2-Anahtar Kelime Uzunluğu: Meta anahtar kelime uzunluğu 260 karakterden az olmalıdır. Yoksa fazlası spam sebebiyle tehlikeli olur.


3-Açıklama Metni Uuznluğu: Meta Description uzunluğu 160 karakterden az olmalıdır. Fazlası yine spam açısından tehlikelidir.


4-Heading Etiketleri: Bir web sitesinde mutlaka heading etiketleri bulunmalıdır.


5-Toplam Resim Sayısı: Sitelerde yer alan resim sayısı arttıkça sitenin toplam boyutu da artmakta, sitenin kaynak kodu oranı da artmakta, sitedeki sorgulama sayısı da artmakta ve seo açısından zarar vermektedir. Resim sayısı ve kullanılan resimlerin boyutları azaltılmalıdır.


6-Dahili Link Sayısı: Site içi linkleme seonun vazgeçilmezlerindendir. Ancak burda da 100 link geçilmemelidir.


7-Harici Link Sayısı: Harici linkler 20 taneyi geçmemeli, gereksiz sitelere link verilecekse "nofollow" etiketiyle verilmeli.


8-Nofollow Link Sayısı: Google mutlaka bir sitenin nofollow tagı kullanmasını önerir. Çünkü pek güvenmediğimiz bir siteye "nofollow" etiketiyle link verince o siteye kefil olmadığımızı gösterir.


9-Favicon Simgesi Kullanılıyormu: Favicon bir kalite göstergesidir. Sitelerin akılda kalması açısından gerekli olan bu uygulama seo için gereklidir.


10-"ALT" Etiketi Olmayan Resimler: Google resimleri okuyabilmesi, resim aramalarında iyi sonuçlar elde etmek için resimlere alt etiketi eklenmelidir.


11-Style Dosya Sayısı: Sitelerde yer alan birden fazla stil dosyası tek bir dosyada birleştirilmelidir.


12-Javascript Dosyası Sayısı: Javascript dosyaları sitemizin yavaşlamasına en büyük etkenlerden biridir. Bunu için gereksiz javascript dosyası kullanmaktan kaçınılmalıdır.


13-Sitedeki Tüm Sorgu Sayısı: Sitede ne kadar dosya çalıştırılıyorsa her biri için ayrı sorgu gerçekleştirilir. Bu da yavaşlamaya ve fazla açılımlarda kilitlenmeye neden olur. Bu sebeple sorgu sayısı 20'yi geçmemelidir.


14-Sitedeki Dns Sorgu Sayısı: Yine bu sorgularda siteyi yavaşlatmaktadır. Ne kadar az sayıda bulunursa siteniz için o kadar iyidir.


15-HTML Boyutu: Sitenin html boyutu 32 KB'ı geçmemelidir.


16-Table Kullanımı: Sitelerde html tablo yapısı yerine css tablo yapısı kullanılmalıdır.


17-Gzip Kullanımı: Sitelerde kullanacağınız gzip sıkıştırma ile %80'e varan bir sıkıştırma sağlanır ve bu da sitelerinizin daha hızlı açılmasını sağlar.


18-Robots.txt Dosyası: Robots.txt dosyası Google'a indekslenmesi ve indekslenmemesi istenilen dizinlerin belirtildiği dosyadır. Google botlarının sitemizde hangi sınırlar dahilinde arama yaptığını belirttiğimiz dosyadır. Bu sebeple sitelerin olmazsa olmazıdır.


19-Sitemap.xml Dosyası: Sitemap.xml dosyası sitelerin içeriğini yansıtan bir yol göstericidir. Sitelerin hızlı ve tam indekslenmesi için gereklidir.


20-Domain Yaşı: Seo açısından sitenin yaşı çok önemlidir.


21-Domainin Bitiş Tarihi: Domainin süresi ne kadar uzunsa Google açısından geleceği düşünen ve geleceğe yatırım yapan bir site imajı doğacağından önemlidir.


22-"Heıght" ve "Wıdth" Etiketi Olmayan Resimler: Eğer eklediğiniz resimlerin heıght ve wıdth ölçülerini vermezseniz, Google resimi tam ekran açar, sonra normal boyutuna getirir. Bu da zaman kaybıdır. Bunun için boyutları biz verirsek zaman kazanmaış oluruz.


23-Dmoz Kaydı: Dmoz dünyanın en büyük dizini olması sebebiyle buraya kayıt önemlidir. Buraya kayıtlı bir site Google tarafından da olumlu algılanacaktır.


24-Site Yüklenme Hızı: Siteler ne kadar hızlı yüklenirse arama botları o kadar hızlı ulaşır.


25-Strong ve Bold Etiketleri Kullanımı: Anahtar kelimlerde italik, koyu, kalın gibi etiket kullanımı arama botlarının dikaktini çekecektir.


26-Google PR Değeri: Pagerank değeri Google için çok önemlidir.


27-Google Backlink Sayısı:


28-Alexa Değeri: Sitenin dünya sırlamasındaki yerini belirtir.


29-İndeks Sayısı: Sitenin indeks sayısı ne kadar fazla ise, sitenin güvenilir ve kaliteli olduğu anlaşılır.


Bu maddelerin tamamına uymanız biraz zor. Ancak ne kadar çok maddesine uyarsanız, siteniz için o kadar iyidir.








Kaynak olarak: seohocası.com sitesinden yardım alınmıştır.
 

PauLShark

0
İyinet Üyesi
Katılım
12 Aralık 2010
Mesajlar
1,676
Reaction score
51
Konum
Ankara
Değil, browserde kelimeyi ( hedeflenen kelime ) kalın vurgulayan tag <strong> dur. Görünümü aynı olsa da işlevi farklıdır.
 

wwwxxxyyy

0
İyinet Üyesi
Katılım
31 Ekim 2005
Mesajlar
1,005
Reaction score
7
Nedir farklı olan???

Eğr CSS de kullanmak istersen bold kullanılır, ama HTML de kullanırsan strong kullanman gerekir, çünkü bold HTML 4.01 da kaldı, XHTML 1.0 den sonra HTML içinde bold değil strong kullanılması önerilmektedir. İşlev olarak hiç bir farkı yok. Bold da kullansan browser kalın olarak görüntüler.
 

PauLShark

0
İyinet Üyesi
Katılım
12 Aralık 2010
Mesajlar
1,676
Reaction score
51
Konum
Ankara
Bak şimdi bahsettiğim fark onpage seo için;

<bold> vurgu olarak kullanılır, makale içerisinde parantez içerisinde belirtmek istediğin, kullanıcıların yani canlıların farkına varmasını istediğin terimler için, başlıklar için veya komple bir paragraf ve alıntılar için kullanırsın.

<strong> ise yapı elemanı olarak kullanılır, "güçlü, güçlü etiket" olarak tanımlanır. Anlatılmak istenen temayı belli eder. Benim asıl anlatmak istediğim temel kavram budur! dersin.

Görünüm olarak sen farkına varamıyor olabilirsin, ama botlar için durum böyle değil. aynı şey <i> ve <em> içinde geçerlidir.

bknz: Semantik işaretleme
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst