İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Digg - Pligg tarzı bir script arıyorum

buraklee

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
arkadaşlar tavsiye edeceginiz digg tarzı scirpt varmi?

PHPDug - View All bunu buldum ancak Pligg.com dakini kullanan varmı arada fikir belirtir misiniz?

Miller

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Pligg çok gelişmiş bir script. Biraz karışık. http://www.bildir.net 'te Ejder'in kullandığı da Pligg. Ama o epey özelleştirmiş.
PHPDug da fena değil ama Pligg'le kıyaslanamaz.

buraklee

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
farkları nedir yani gelişmişlik bakımından şimdi kursam digerine geçsem sorun yaşarmıyım

Miller

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Şimdi kurup sonra diğerine geçemezsin sanırım. Bunu yapabilmek için iyi derecede mysql bilgin olması gerekebilir. (Tabi doğal olarak php de bilmelisin) Oto dönüştürme scriptleri varsa bilemem.
Eğer bu işi ciddi olarak yapmak istiyorsanız ve iyi bir projeniz varsa mutlaka özel bir scriptle başlayın. Gerçi pligg kullanarak sektörde sağlam yer edinmiş bir kaç proje var ama yine de sektörün asıl dişlilerinin tamamı kendi yazılımını kullanıyor.
Alternatif olarak bir de scuttle var. Onun hem tek artısı, hem de en önemli eksisi şu: Oto bookmarking yazılımları sayesinde bir sürü kişi hemen sistemi kullanmaya başlıyor ama içlerinde önemli bir kısmı spam/absürt siteler ekliyor.

Önce pligg'i indirip kurun. Size karmaşık gelmezse onunla devam edin. Siz zaten "kişisel" bir girişimde bulunacaksanız pligg'e bulaşmadan phpdug ile devam edin. İhtiyaçlarınızı karşılayacaktır.

buraklee

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
anlyorum. Duyur.org domaini ile güzel bir proje düşünüyorum. Plug basit Türkçe dil desteği var ve kullanışlı geldi ancak temaları 40 dolar.. Pligg biiiraz daha karmaşık sanki ve türkçe dil desteği yok sanırım.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.