İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Dijital Dergicilik Nedir Sizce?

G

genc2002

Misafir
Dijital dergicilk nedir sizce? Daha önce duydunuz mu? Hiç örneğini gördünüz mü? Faydası, zararı nedir ? Bir dijital dergi yapımcısı olarak bu konuda biraz tanıtım yapmak istiyorum.. Dijital dergi, normal günlük hayatınızda okuduğunuz dergilerden farksız ama internet ortamında biraz değiştirilmiş bir programdır. Üstelik ücretsizdir. Son derece kullanışlı, anlaşılır ve yararlıdır. Bu dergilere bir örnekte bizim hazırladığımız The EYE Dijital Bilim ve Teknoloji Dergisidir. İncelemek için www.eyelikeit.org/TheEYE.zip adresini yada resmi sitesi olan www.eyelikeit.org u ziyaret edebilirsiniz.. Sizin bu konudaki görüşleriniz nedir?
 
C

creativeturkiye

Misafir
Bu nedir pardon?

Dijital dergicilik bu mu oluyor?
anket- forum - reklam ( baş köşeye koyulmuş ) - iletişim.

ve bir " zip. dosyası " .. Eşittir : dijital dergicilik?
merak ettim siteye girdim. acaba ( inşallah ) güzel bir şeydir diye. iyi şeyler yapılmış umuduyla.
ana! zip dosyası? dijital dergicilikte zip dosyası:)
yüklemedim tabi..yüklemem de..İnternette yayın yapan yeni bir degi sandım...zip dosyası ile karşılacağımı nerden bileyim.
neyse...9 köyden kovulacam yakında..az kaldı..

çok çalışmak lazım çokkk..hepimize söylüyorum...Hepimize...

Yazdığın" kavramın " anlamını bilerek yaz..dijital dergicilik bu değil kardeş..
 
G

genc2002

Misafir
Merhaba. Şahsen sizden böyle bir cevap almak üzdü beni. Yani emek verilerek yapılmış hiçbir yapıt yaptığınız gibi önyargılı bir biçimde eleştirilmeyi haketmez. Eğer bir kişi herhangi birşey hakkında eleştri yapacaksa o şey hakkında biraz bilgi sahibi olmalıdır. Yani daha dergimizi indirmeden, tam olarak neden bahsettiğimizi anlamadan, bilmeden dangır dungur eleştri yapmak hiç kimseye yakışmaz ve bu harcanan emeğe saygısızlıktır. Bilmiyorum internetteki bazı zip dosyalarından çok mu canınız yandı yoksa çok agresif yapılı bir insanmısınız ama dergimiz ya da sitemiz hakkında bu şekilde bir eleştri yapmak için en az dergimizi indirmeniz ne olup ne olmadığını görmeniz gerekirdi. Yani forumları sırf yazmış olmak için kullanmayalım. Üstelik eğer eleştri yapıyorsanız o konudaki bilginizin çokluğu sizi daha inandırıcı yapar. Şimdi size sorsam kastettiğimiz dijital dergicilik nedir diye eminim bir cevap alamıycam. Öyleyse ben açıklayım. "Dijital Dergi"den kastımız flash programıyla hazırlanmış, offline kullanılabilen, exe formatında bir programdır. Lütfen başka programlarla(dialer, vs...) karıştırmayın. Dergimiz The EYE Bilim ve Teknoloji alanında hazırlanmış bir dijital dergidir. İşte eğer bir eleştri yapacaksanız en az bu bilgilere sahip olmanız gerekir. Neyse fazlada uzatmak istemiyorum ama şunu da unutmayın; insanları ve onların emek harcadıkları şeyleri böyle bir çırpıda önyargılı bir şekilde kestirip atmak çok yanlış. Umarım böyle bir davranış bununla sınırlı kalır. Saygılar...
(Bu arada söylemeden geçemiycem; dergimizin zip dosyası şeklinde olduğunu anlamak için sitemize girmenize gerek yoktu. Önceki yazıma bakmanız yeterliydi.)
 
C

creativeturkiye

Misafir
Dijital dergi ve exe dosyası?
fazla bir şey yazmayacağım...seninle polemiğe de girmeyeceğim.
Avrupa dan web siteleri gez...öğren..


www.hitbox.com ( burada örnekler bulabilirsin Avrupa siteleri hakkında )
-------------------

Abuzer kadayıf vardı bizim köyde. 40 senelik " Domates " in adını değiştirmeye kalktı. Köylüler sordu : " eee Domatesin yeni adı ne olacak "? Abuzer kadayıf cevapladı : " Zipzopyus " olacak..
---------
Bir fıkra dinlediniz..
Güzel isim dimi? zipzopyus...
ha domates, ha zipzopyus..

ne o beğenmediniz mi? çok cahilsiniz çok..
--------------
 
G

genc2002

Misafir
Sizin söylemenize gerek yok ben zaten sizin kastettiğiniz dijital dergiciliğin ne olduğunu biliyorum. Yalnız sorun şu ki sizin gibi dar görüşlü(buna kabaca at gözlüklü diyorum) insanlar bir kelimenin içine sadece bir kavram sıkıştırırlar ve diğer başka yeniliklere kapanırlar. İşte sorun da burda başlar. Bizim kastettiğimiz exe formatındaki dijital dergicilik sizin bildiğiniz dijital dergiciliğin farklı bir biçimidir. Kısacası farklı bir format diyebiliriz. Ayrıca bir yapıtın dijital dergi adını alması için illa online site içinde görüntüleniyor olması gerekmez. Gerçi ben bunları size niye anlatıyorum ki. Siz zaten bu yazıyı okuduktan sonra bile fikir değiştirmeyecek "yok illa dijital dergi böyle değil!!" diye direteceksiniz. Ama umarım yanılırım da şu at gözlüklerinizden kurtulup adam gibi etrafınıza bakıp yeniliklere açık olmayı öğrenirsiniz.
 
D

DelirGEN

Misafir
Ya az daha bu creative uyup programı indirmeyecektim... Ama içim içimi yedi bi bakıyım dedim. Ya program harika. Yani çok başarılı.. Bence dijital dergi dedikleri bu olsa gerek. Hem zaten EXE formatı sadece dialler değildir. EXE standart bir program formatıdır. Sen her exe programı açmayacaksan bilgisayarla işin ne? Genc2002 arkadaşım seni takdir ettim.. Çok güzel bir iş yapıyorsunuz. Devam edin. Böyle pürüzlere de aldırmayın. Onlar at gözlükleriyle devam etsinler... BAŞARILAR...
 
C

creativeturkiye

Misafir
Damarıma basma...

Ben güzellikle " polemiğe girmeyeceğim " diyorum..sen bana " diyemezsin zaten " dediğin an şalterler atar bende..
Dijital dergine devam et..Dijital devrim yarat...Onu anlayanlar çıkar mutlaka..Yani inşallah..
Amin!
zip dosyası diye Dijital dergi yutturman nedir ki? adamlar 50 dolara koskocaaa hosting şirketleri kuruyor. sen exe dosyası diye dijital dergi çıkarmışsın çok mu? Yakışır sana. helal olsun kardeşim. Yürü be..kim tutar seni..Dijital dergi canavarı..

Internet'in adını değiştiriyorum..yeni adı : " Pazar-Yeri " ...Hadi bakalım..karşı çıkan varsa buyursun..


Bak cem uzan'a..?
" Dağ başını duman almış, yürüyelim arkadaşlarrrrrr
Güneş ufuktan şimdi doğarrrrrrrr, Açın Türkiyenin önünü, Türkiye geliyorrrrrrrrrrrr.."

Çok mu?
Koskocaaaaaaa (!) Mr.Uzan bile Devrim yaratıyor..sen devrim yaratmışsın çok mu?...
açın türkiyenin önünü. Dijital dergicilik geliyorrrrr. zip dosyasını indirin, dijital dergi okuyun...PCNET dergisi her ay bedava CD veriyor...Koyun PC nize, okuyun " Dijital derginizi "...

Allahım ya sabır...

Yolun açık olsun..

Bana bulaşma yeter..Çok doluyum zaten..sana toslarsam, inan....

neyse...kahvemi içeyim...ne yaparsanız yapın..

BU MESAJ KAPANMIŞTIR..

CreativeTurkey ( Yaratıcı Türkiye ).

NOT : Hep hayal ettiğim için bu RUMUZU seçtim..
Hayalsiz yaşanır mı?...
 

m648

0
İyinet Üyesi
Katılım
14 Ağustos 2010
Mesajlar
58
Reaction score
0
siteye girdim fakat bir dergi göremedim bir arama motoru bi sürüde reklam dergiyi anımsatacak hiç bişey yositede
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst