İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Dikkat Eksikliği ve Konsantrasyon Bozukluğu Yardım

BarışBey

1
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Katılım
17 Eylül 2010
Mesajlar
2,107
Reaction score
51
Arkadaşlar dikkatim çabuk dağılıyor ve konsantre olmakta zorluk çekiyorum bazen..
Mesela derste matematik sorusu çözerken en basitinden sorunun sonuna geliyorum mesela 3 ile beşi toplayacağıma 3 ten 5i çıkarıyorum yanlışlıkla.Bazen de soruyu yanlış anlıyorum.Örneğin hangisi değildir diyorsa ben hangisidir diye anlıyorum.
Bunu aşmam için ne tavsiye edersiniz arkadaşlar?
 

Nightmare17

0
İyinet Üyesi
Katılım
12 Temmuz 2011
Mesajlar
467
Reaction score
5
kitap oku...
her paragraftan sonra ne anladığını düşün, hiçbir şey anlamadıysan bir daha oku.
 

samanpan

0
İyinet Üyesi
Katılım
15 Şubat 2011
Mesajlar
1,457
Reaction score
48
Konum
Ankara
Dikkat eksikliği sebepleri;
-kalıtsal olabilir
-beyin sağ sol lobunun uyuşmaması olabilir
-kandaki demir oranının fazlalığı olabilir
-davranış olarak da çok fazla Tv-Pc ikilisine mağruz kalmak dikkat eksikliğini tetikler.

tanı konulduktan sonra ilaç tedavisi görmen şart.
ilaçsız tek tedavi yöntemi var biraz pahalı. geçen abd den getirttik. beyin alfa beta dalgalarını ölçüyor ve dikkat toplamayı ilaçsız şekilde öğretiyor.
bi uzmana görünmeni tavsiye ederim.
 

lagaluga

0
İyinet Üyesi
Katılım
23 Ağustos 2012
Mesajlar
38
Reaction score
0
Geçen bu konuyla ilgili bir kitap gördüm. Merak ediyorsan ne yazmışlar bak istersen
 

boritta

0
İyinet Üyesi
Katılım
1 Kasım 2012
Mesajlar
12
Reaction score
0
Dikkat Eksikliği-Dikkat Dağınıklığı ve Hiperaktivite Bozukluğu hakkında Çocuk ve Ergen Psikiyatri Uzm. Dr. Gökçe Küçükyazıcı'nın bir makalesini buldum:

Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu, bireyin akademik başarısı, aile hayatı, sosyal ilişkileri ve benlik saygısı üzerine çeşitli olumsuz etkileri olan ve oldukça sık görülen psikiyatrik bir bozukluktur. Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğunun çocuk ve ergenlerde görülme sıklığı %5-10 , erişkinlikte %4 civarındadır.

Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğunun en sık gözlenen temel belirtileri şunlardır:

- Hareketlilik
- Dikkat eksikliği
- Dürtüsellik

Bozulukta her üç belirti birada görülebileceği gibi, dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu (DEHB) özellikle dikkatsizliğin ön planda olduğu ve hiperaktivite ve dürtüselliğin ön planda olduğu alt tipler şeklinde kendisini gösterebilir. Bir kişide Dikkat Eksikliği ve HiperaktiviteBozukluğu ( DEHB ) varlığından söz edebilmek için, bu belirtilerin 7 yaştan önce başlamış olması, birden fazla ortamda görülüyor olması, sürekli olması ve kişinin günlük yaşantısını etkileyecek boyutta olması gerekir.

DİKKAT EKSİKLİĞİ

Dikkat Eksikliği ifadesinden kastedilen aslında dikkatin olmaması değil daha ziyade dikkati belli bir süreyle özellikle zihinsel uğraşıgerektiren ders çalışma, problem çözme veya çocuk için çok da eğlenceli olmayan bir görev esnasında kendisini gösteren bir konsantre olamama durumudur. Dikkat eksikliği-Dikkat Dağınıklığı ve hiperaktivite bozukluğu olan çocuklar tam tersi eğlenceli, ilgilerini çeken, renkli ve canlı görüntülerin olduğu televizyon ve bilgisayar oyunları karşısında saatlerce sıkılmadan durabilmektedirler.

Dikkat Eksikliği-Dikkat Dağınıklığı ve hiperaktivite bozukluğuna (DEHB) sahip çocukların dikkatlerinin dış uyaranlarca kolayca çelinebilmesi nedeniyle, sıklıkla bizlerin farketmedikleri ayrıntıları farkedebilir bu nedenle yanlışlıkla fazlaca dikkatli olarak değerlendirilebilirler. Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu olan öğrencilerin öğretmenleri sıklıkla öğrencinin derste dalgın olduğunu, kendisini dinlemiyormuş göründüğü veya kalemi silgisi veya etrafıyla ilgilendiğinden şikayetçidirler.

Kaynak Makale: http://cocukvegenc.com/icerikdetay-16/dikkat-eksikligi-ve-hiperaktivite-bozuklugu-dehb.html
 

boritta

0
İyinet Üyesi
Katılım
1 Kasım 2012
Mesajlar
12
Reaction score
0
Dikkat Eksikliği tedavisinde Neurofeedback Terapisi hakkında Nöroterapist Dr. Bora Küçükyazıcı’nın bir makalesini buldum:

Dikkat eksikliğine bağlı sıkıntı yaşayan kişi sayısı gün geçtikçe artış göstermektedir. Dikkat eksikliği sıradan bir dalgınlık değil, tıbbi testler ile tanısı konulan bir bozukluktur.
Dikkat testleri ile elde edilen bilimsel veriler, dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğunda tanı konulmasında uzmanlara yol göstermektedir. Son 20 sene içinde Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu tanısı konulan çocuk sayısında ciddi artış gözlenmektedir. Bunun sebebi, 20 sene öncesine kadar bu rahatsızlığın daha az gözlenmesi değil, günümüz tanı koşullarının ve uygulanan test sistemlerinin gelişmiş olmasındandır. Neurofeedback yöntemi ile, dikkatin odaklanması ve odaklanılmış dikkatin sürdürülmesi becerilerini geliştirmek mümkündür.

Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu tanısı, özellikle çocuk ve ergenlerde, uzman çocuk ve ergen psikiyatristi tarafından konulmalı ve tedavisi ilgili uzman doktor tarafından düzenlenmelidir. Amerikan Pediatri Birliği’nin Aralık 2011’de yayınladığı DEHB Tedavi Kılavuzunda, tanı ve tedavi uygulamasının 4 yaşından itibaren başlatılması gerekliliği ön planda tutulmaktadır. Zira çocuk çağında 4 yaşından itibaren bu rahatsızlığın tanısının konması mümkün olduğu gibi, tedavi konusunda izlenecek yeni ve farklı birçok alternatifler gelişmektedir. Çocuğun dikkat düzeyi ve dikkat derinliği, öğrenme sürecinde çok önemlidir. Çevresinden doğru mesajları alması, bu mesajları doğru yorumlaması ve öğrenme sürecinde bu mesajları kullanması için, dikkat süreci eksiksiz çalışmalıdır. Eğer aile çocuğunda dikkat eksikliği sorunu olduğunu fark etmez ya da gerekli tedaviyi doğru uzmanlardan almaz ise, çocukta okul eğitim-öğretim sisteminde anaokulundan itibaren akademik sorunlar yaşanabilir. Neurofeedback terapisi, dikkat eksikliğinin tedavisinde tıp hekimlerinin uyguladığı bir tedavi yöntemidir.

Dikkat Eksikliğine Bağlı Belirtiler


Çocuklar genel olarak aktif, meraklı ve heyecanlıdırlar. Dikkat Eksikliği olan çocuğun ailesi adına bazen çocuklarında böyle bir sorun olduğunu kabul etmeleri kolay olmaz. Aileleri en çok yanıltan ise, çocuğun saatlerce televizyon izleyebilmesi ya da bilgisayar oyunları oynuyor olmasını, dikkatiyle ilgili bir sorun olmadığı yönünde değerlendirmeleridir. Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu sorunu olan çocuklar, kendi istedikleri şekilde televizyon izlerken ya da bilgisayarda oyun oynarken bir sorun yoktur. Bu rahatsızlıkta beynin etkilenen bölgesindeki değişimlere bağlı olarak, çocuğun kendi istediği bir aktivitede ve çocuğun istediği zaman diliminde dikkatini toplamasında problem yoktur. Sorun, dikkatin özellikle yönlendirilmesi gereken bir konu olduğunda dağılmasıdır. Sınıf ortamı, ders dinlenmesi, ev ödevlerinin yapılması, bir spor aktivitesinde takım oyuna uyum gibi konularda, dikkatin özel olarak toplanması gerektiği anlarda, dikkat eksikliği ortaya çıkmaktadır.

Kaynak Makale: http://cocukvegenc.com/icerikdetay-132/dikkat-eksikligi-nedenleri-ve-neurofeedback-tedavisi.html
 

NoktasaL

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Katılım
20 Temmuz 2013
Mesajlar
24
Reaction score
0
Hafıza Problemleri ve Konsantrasyon Bozuklukları
Arada sırada yaşanan dikkat dağınıklıkları, sıkıntılı zamanlarımıza gelen “dikkatimizi bir türlü bir duruma yoğunlaştıramama halleri” artıyorsa; işlerimizi yapmamıza engel oluyorsa; yakın çevremiz tarafından sürekli eleştirilmemize vesile oluyorsa; yaşam kalitemiz üzerinde olumsuz etkiler yapmaya başlıyorsa…vs ; ciddi bir konsantrasyon bozukluğu olduğundan bahsetmemiz gerekir.

Dikkat dağılması veya konsantrasyon bozulması şeklinde tanımlanan bu durumun teşhisi için 3 kriter vardır:
Herhangi bir konuyu dinlerken, herhangi bir işi yaparken, çeşitli görüntü ve geçmişe ait olayların “beyninizdeki resimlerinin” zihninizden geçiyor olması… ve bu görüntülerin size, sürekli başka olayları hatırlatması.
Yaptığınız işlerden zihnen uzaklaşmanız… ve o işle ilgili diğer konulara geçmeniz. Ona benzeyen diğer meselelerde uğraşırken, işin kendisinden uzaklaşmanız.
Okunanlar, dinlenilenler, konuşulanlar ve yapılan işler sırasında sürekli geçmiş anılara gitmeniz… geçmiş hatıraları hatırlamanız.

Dikkat dağınıklığının çeşitli sebepleri vardır..

Bunların başında “Ruhsal gerginlik” gelir .. Sıkıntılı, stresli, gergin olduğunuz durumlarda konsantrasyon zorluğu çekersiniz. Düşüncelerinizin dağılmasına, beyninizin sizi yolculuk ettiren taraflarına sıklıkla şahit olursunuz. Bedensel yorgunluk da dikkat dağınıklığının bir başka nedenidir.
Bu konuda alacağınız birkaç seanslık TRANSTHERAPHY zihinsel aktivitelerinizi düzene koyarak en azında sıkıntı yaratan durumların etkisinden korunabilirsiniz.
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Üst