İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Dikkat, Facebook çökecek!

EmiR34

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Katılım
9 Nisan 2011
Mesajlar
2,212
Reaction score
68
Konum
İstanbul
Anonymous, dünyanın 1 numaralı internet sitesi Facebook'a saldıracağını açıkladı.

110207-anonymou.widec.jpg

İSTANBUL - Siyasi protesto yolu olarak web sitelerine siber-saldırı yapmayı seçen uluslararası 'hek'tivistler grubu Anonymous, şimdi de Facebook'u gözüne kestirdi.

İnternet üzerinden yayınladıkları videoda, grup üyeleri ‘Mahremiyet ilkelerine aykırı hareket eden Facebook 5 Kasım’da çökecek. Facebook, üyeler tarafından yüklenen ve daha sonra silinmesine izin vermediği bilgi, fotoğraf ve videoları devlet kurumlarına aktarıyor, gizli istihbarat birimlerinin siteye girerek dünyada istedikleri insan ve kurum hakkında istediği bilgileri toplamasına izin veriyor" iddiasında bulundu.

750 milyonu aşkın ziyaretçisi olan Facebook’taki kullanıcı bilgilerinin, gizlilik ayarları kullanıcı tarafından nasıl yapılmış olursa olsun hiçbir zaman silmediğine dikkat çeken Anonymous ekibi ‘Bunu insanların iyiliği için yapıyoruz’ dedi. Duyuruda ayrıca 'bilginin özgürlüğüne ve kişisel mahremiyet hakkına inanıyorsanız bu amaca katkıda bulunun' çağrısı yapıldı.


~~~~~~~~~~~~~~



Grup, özellikle gizli Amerikan diplomatik belgelerini yayımlayarak devletlerin tepkisini çeken ve bu yüzden devlet ve onunla iş yapan özel şirketlerin yoğun susturma çabalarına maruz kalan WikiLeaks'e destek vererek adını duyurmuştu. Grup, son olarak, bu hafta başında Suriye Savunma Bakanlığı'nın web sitesine bir korsan mesaj yerleştirerek, Suriye ordusunun muhaliflere yönelik kanlı operasyonlarını eleştirmiş ve ordudaki subayları 'diktatör' Beşar Esad'a karşı ayaklanmaya çağırmıştı.

Pek çok ülkeden binlerce demokrat heker'ın fiziksel ortamda bir araya gelmeden oluşturdukları 'anonim' grubun bazı üyeleri, İngiltere Parlamentosu’nu 5 Kasım 1605‘te patlatmaya çalışan Guy Fawkes’ın hikayesinin anlatıldığı V for Vendetta çizgi romanından esinlenen maskeler kullanarak bazen kamuoyu karşısına çıkıyor.
110207-anonymou.widec.jpg



Kaynak
 

alialparslan

0
İyinet Üyesi
Katılım
16 Mart 2011
Mesajlar
673
Reaction score
1
Anonymous 1 numara deil diye biliodum
:)D okurken kelimelerin sırasına ve virgüllere dikkat etmeyince böyle oluyo)
 

BarışBey

1
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Katılım
17 Eylül 2010
Mesajlar
2,107
Reaction score
51
Ben hiç hayatımda Facebook'ta eğlendiğimi hatırlamıyorum.
Çıkarım dışarı arkadaşlarımla eğlenirim daha iyi...
 

rarfile

0
İyinet Üyesi
Katılım
29 Haziran 2011
Mesajlar
316
Reaction score
3
hay ben bu anonoymousun. anca ddoslarla yetiniyolar millet heker sanıyo :D
 

sehrialem

0
İyinet Üyesi
Katılım
3 Mayıs 2011
Mesajlar
97
Reaction score
1
Ben hiç hayatımda Facebook'ta eğlendiğimi hatırlamıyorum.
Çıkarım dışarı arkadaşlarımla eğlenirim daha iyi...

O zaman siz çıkın arkadaşlarınızla eğlenin siz sevmiyosunuz diye facebook heklenecek mi :DD Ayrıca facebook ta eğlenen milyonlarca insan varken.Hatta herkes nefret etse bir siteyi çökertmek ne kadar doğru olur ki.

Anonymouse bi ... yapamaz. 10 yıldır ayakta duran facebook Ddos ile mi çökecek :DD

Facebook Google gibi devlere zaten sürekli saldırı olur. Ve hiçbiri ciddi anlamda zarar vermezki hiçbiriniz google saldırı almış demezsiniz.

Bize saldırmaları hikaye bence facebooka saldırıp deşifre olacaklar. Ne güvendir ki bide tarih veriyolar. Bunun için facebook gerekli önlemi alacaktır zaten.
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst