İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Directadmin panel backup transfer

bybart

0
İyinet Üyesi
Katılım
15 Şubat 2007
Mesajlar
509
Reaction score
2
Merhabalar

Paneli directadmin olan bir hostingte sitem barınıyor. Yeni aldığım resellerde açtığım hostinge komple aktarmam gerekiyor. Şu an sitenin çalışır durumda olması gerektiği için başka domain ile açtım, orada sorunsuz çalıştığında domaini değiştireceğim.

Ben Yedekleri oluştur/geri yükle (Create Restore/backups) kısmından komple herşey dahil bir yedek oluşturdum ve onu bilgisayarıma indirdikten sonra. Resellerimde açtığım hostingin backups kısmına yükledim ve oradan restore ettim. Directadmin panele girdiğimde bana domain yönetimi diye bir kısım çıkıyor. Aktardığım domain ve şuan aktif olan domain. Eski domaini seçip default haline getirdiğimde. Ftpden tüm klasörler gözüküyor ama dosyalar ve database erişime açık değil.

Bayağı karışık bir anlatım oldu. Bir fikri olan yoksa resimde koyabilirim...
 

SuntiHosting

0
İyinet Üyesi
Katılım
21 Mart 2008
Mesajlar
34
Reaction score
0
Hocam database yedegini almamisin yada db lerin şifresi düzeltin.. inş faydali olur



Saygilarimla
 

bybart

0
İyinet Üyesi
Katılım
15 Şubat 2007
Mesajlar
509
Reaction score
2
ben yapmak istediğimi yaptım arkadaşlar şöyle bir olay oldu bu işlem. host değiştirmek istiyorsak ve her iki hosttada direct admin kurulu ise, ilk önce direct admin panelden Yedekleri oluştur/geri yükle (Create Restore/backups) kısmından full yedek alıyoruz. sonra yedeği bilgisayarımıza indiriyoruz. domainimizin dnslerini yeni hostumuza ayarlayıp hostumuz aktif olduktan sonra yedeğimizi ftpden backups kısmına yüklüyoruz. ardından yeni hostta Yedekleri oluştur/geri yükle (Create Restore/backups) diyoruz ve yedeğimizi açıyoruz. değişmesi gereken yerleri config dosyalarındaki db kullanıcıadının ön kısmı vs. ayarlayıp sitemizi sorunsuz kullanıyoruz...

(Ben bilmiyordum öğrendiğim iyi oldu 3 tane farklı sistem kurulu sitemi bigdump,ssh vs uğraşmadan komple aktarmam kebap gibi geldi)
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst