İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Seo İpucu Dış Seo Nasıl Yapılır?

Bora

0
Yasakli Uye
Katılım
13 Aralık 2015
Mesajlar
504
Reaction score
0
Konum
Manisa
Merhabalar,SEO Nedir? İlk olarak bunun açıklamasını yapmak istiyorum,SEO ana dilimizde Arama Moturu Optimizasyonu demektir.

Neden SEO Yapmalıyız?

SEO yapmak bizler için daha fazla kullanıcı,ziyaretçi bu da hayliyle daha fazla kazanç demektir,öncelikle şunu bi belirteyim ki SEO hemen şıp diye olacak birşey değildir uzun bir süreç gerekir ve sürekli olarak devam edilmelidir aksi taktirde düşüşler yaşanılabilir.

SEO Yapmaya Nereden Başlamalıyız ?

SEO yapmaya benim şahsi görüşüme göre ilk olarak web adresimizde özgün ve SEO uyumlu makaleler yayınlayarak başlamalıyız ilerleyen süreçlerde,sosyal medya üzerinden,bazı ücretsiz backlink veren sitelerden yavaş yavaş backlink almalıyız,tabii bu backlink sayılarınıda ziyaretçimiz arttıkça arttırmamızın bizim için yararı olacaktır.

SEO Nasıl Yapılır ?

SEO aklınıza gelebilecek hertürlü sosyal medya sitesinden veya diğer sitelerden yapılabilir,birkaç örnek verecek olursak en iyilerinden şu siteleri önerebilirim.

Reddit – Sosyal backlink
Delicious – Sosyal backlink
Blondish – Yorum backlink
Lawmacs – Yorum backlink
Bunlar haricinde Edu ve Gov uzantılı web siteleri Google tarafından çook masum olarak algılanır,Edu ve Gov uzantılı olan web sitelerindende backlink alabiliriz onlardanda birkaç örnek vereyim hem kafanızda biraz daha netleşmiş olur.

forum.portal.edu.ro – İmzanıza link ekleyerek backlink alabilirsiniz
book.caltech.edu
forums.msu.edu
mrlforums.sci.utah.edu/forums/
Bunların ilk etapta sizler için yeterli olacağına inanç duyuyorum,unutmayın ki SEO çok hızlı bir şekilde yapılırsa kötü şeylere yol açabilirir.

Ücretli Olarak Satılan Backlinkler ;Gelelim bu konuya birçok kişi sosyal olarak backlinkler almadan direk sitelerden dofollow linkler satın alıyor Google bunları çoğu zaman çok iyi şekilde algılamıyor,yani siteniz spam olarak algılanıyor ve cezaya tabii tutuluyor.Peki gelelim ücretli backlink alınırken dikkat edilecek şeylere.

Öncelikle backlink alacağınız sitenin tamamen legal bir site olmasını öneriyorum,bu sadece bir öneri ben sürekli bu şekilde çalışırım sizede öneririm,backlink satın alacağınız web sitesinde bulunan link sayısını değerlendirmeniz gerekli aşırı çok fazla link bulunduran sitelerden link almanızı önermem sıkıntılar çıkabilir.Alexa değerleri ve domain otoritesi sağlam olan sitelerden almak sizin için uygun olacaktır.Gelelim en önemli noktaya kullanacağınız kod.

<a href="http://sosyclub.com" rel="dofollow">backlink yazısı</a>

Ben çoğunlukla backlink satın alırken bu kodu kullanılırım,şuanda piyasadaki çoğu kişide zaten bu tür kodlar kullanıyor.

Rel Nedir ?

Rel site ile bağlantınızı belirtir diyebiliriz,diğer bir tabir ile rel bir mikroformatdır,yani bundan çıkaracağımız sonuç rel mikroformatı SEO için önemlidir.Bizim kullanacağımız rel türevlerinede bi göz atalım isterseniz.

Dofollow – Backlink aldığımız sitenin bize kefil olması diyebiliriz kısaca,backlink aldığımız sitenin PageRank değerini almamızı sağlar,ilerleyen zamanlarda pagerank nasıl artıyor onuda açıklayacağım.
Nofollow – Backlink aldığımız sitenin bize 100% güvenmediğini GoogleBot’a iletir,mevcut site PageRank değerimizi etkilemez.Ancak Google sıralamasında üst sıralarda çıkmamızı sağlar.


kaynak:http://sosyclub.com/dis-seo-nasil-yapilir.sosy
 

Bora

0
Yasakli Uye
Katılım
13 Aralık 2015
Mesajlar
504
Reaction score
0
Konum
Manisa
merhaba,
www.megalifeterapi.com siteme backlink alabileceğim türkiye'de edu yada gov uzantılı bildiğiniz siteler var mı?

Merhabalar,google'da şu şekilde araştırırsanız kolayca bulabilirsiniz.
Sizlere tavsiyem,sadece edu - gov çalışmalar yapmamanız,şunu unutmayın ki seo sitede başlar sitede biter.Bunun yanında sosyal medya çalışması yapmak ve düzenli olarak tanıtım yazısı satınalmak web sitenizi üst sıralara taşıyacaktır..
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

seo ajansı , sosyal medya yönetimi
Üst