İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Dizüstü video görüntüleyememe problemi

gifted

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Arkadaşlar dizüstü bilgisayarımdaki ekran kartı;

Nvidia GeForce Go 7300 256 mb

Görüntü ayarları;

Çözünürlük:1680*1050
Renk:En Yüksek (32 Bit)

Default olarak ayalar bu şekilde ve video görüntüleme hariç hiç bir sorun yok.Yani resimlerde,sitelerde,programlarda görüntü kalistesi gayet iyi.Ancak video görüntülemek istediğimde renkleri ayırt edemiyor.Yani ses geliyor fakat ekran siyah bir şekilde renkleri ayırt etmeye çalışıyor.Malesef başarılı olamıyor.

Daha sonra renk ayarını orta (16 bit) olarak ayarladım.Görüntü kalitesi düştü ve videoları göstermeye başladı.

Buradan çıkacak sonuç ekran kartı mı bozuk?Yoksa başka bir problem mi var?

ResSam

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Çözünürlük:1680*1050 çözünürlükleri değiştirip dene, nvidianın sitesinden güncel driver yüklemeyi dene. packard bell leptopda bende de gforce 7300 var ama hiçbir sorunu yok şuan. çözünürlük degerini 1280*800 olarak kullanıyorum.

gifted

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Çözünürlük ayarları ile oynamam hiç birşeyi değiştirmiyor,onu denedim.Ancak siteden indirip tekrar deneyeceğim.

ResSam

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Birde kullandığınız sistem nedir ? XP, Vista, Linux serisi yada vb.
Ben bi ara vista kullandım onra hata alıyordum ekran kartının 3d özelliğini aktif ettiğim anda media playerden filim falan izlediğim an makine reset atıyordu. Ekran kartının özelliklerinden 3d özelliğini kapatmayı dene.

XP de şimdi baktım 3d özelliğini bulamadım ama vistada ekran çözünürlüğü alanındaki gelişmiş sekmesindeo lması gerek. ( yanılıyorda olabilirim, arayıp bulabilirsin 3d özelliği diye bir seçenek)

gifted

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Sürücüyü yenilemeye çalıştım ancak en son sürüm olduğu için yüklenmedi.İşletim sistemim vista,3d ayarları var.Ancak kapatmak diye bir seçenek çok aradıysamda göremedim.

ResSam

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Sorunun dediğin gibi belli oldu, vistada aynı sorunu yaşadığım için hatayı tahmin edebiliyorum. açıkcası bende o ayarı nerden yaptım hatırlamıyorum, ama o ayarı bulmak için baya kurcalamıştım :S Görüntü özelliklerini bi güzel karıştır orda bi yerde olduğuna eminim ama tam olarak hangi sekmedeydi bende hatırlamıyorum :S vista kullanan aynı karta sahip arkadaşlar varsa yazsınlar bişiler sorunu buldum çözümüde dediğim gibi o 3d özelliğini kapatırsanız düzelir ;) vistayı ilk çıkınca bi ay kullandım töbe ettim daha kullanmam. Tavsiyede etmem.

gifted

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Nvidia help bölümünde vista için geliştirmelerin devam ettiği bu yüzden video,oyun vb. özelliklerde eksiklik olabileceğini belirtmişler.

ResSam

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Nvidia help bölümünde vista için geliştirmelerin devam ettiği bu yüzden video,oyun vb. özelliklerde eksiklik olabileceğini belirtmişler.

o zaman driver güncellemelerini bekliyeceksin :S dediğim gibi o 3d yi bulup kapatabilirsen büyük ihtimal sorunun hallolur.

ResSam

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
http://www.sermerane.com/nvidia-vista-driver-download.html
http://www.donanimtr.com/nvidia-vista-driver-t448.html?

http://forums.nvidia.com/index.php?showtopic=17301 sanırım burda benim anlattıgım sorundan bahsediyor, ingcem iyi sayılmaz :) tam anlayamadım açıkcası.

http://www.commentcamarche.net/pilo...00-gs-turbocache-256-mo-ddr2-pci-e-dvi-tv-out

ingcen iyiyse buralara bir bak istersen, belki işine yarar bişiler vardır. Birşey daha diyim onu dene. ama önce pc de açık uygulama varsa kaydet. sistem reset atabilir, sonra kızma bana. :)

Ekran koruyucusu alanına gel, ordan bitane ekran koruyucusu seç önizleme yapmayı dene, ordaki tüm ekran koruyucularını dene bakalım sistem reset atacakmı yada mavi ekran hatası verecekmi. eger hata verrise büyük ihtimal benim sorunumla aynı.

profilimde msn adresim var olmazsa ekle msn den masaüstüne bağlanıp ben bi bakayım ayarlara kurcalarsam bulabilirim o dediğim ayarı ;)

gifted

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Şuan bunu düzeltecek bir driver yok.Daha çıkarmamış.Forumdaki soruna gelince o arkadaşında asus makinası varmış.Seninki gibi 3d kullanacağı zaman mavi ekran filan geliyormuş.Ben şuan hiç 3d kullanmayı denemedim ancak hiç restart ve mavi ekran hatasıyla karşılaşmadım.

Dediğin ekran koruyucu olayını denedim.Bir problem yok.Normal gösteriyor.

CMYLMZ

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Xp geçmeyi çoktan düşündüm de şuan vista orjinal,xp yok elimde orjinal olan yeni almakta istemiyorum.Alırken rica etmiştim benim ki xp olsun diye ama ne yaptıysam başaramadım :)

Bir üst sürüm her daim bir alt sürümü lisanslı kullanabilir
yani elinizde Vista varsa ( ki vista XP nin üst sürümü olarak geçmektedir) XP kullanabilirsiniz.
daha önce NT den 2003 e geçtigimizde bunu yaşamıştık.
2003 lisansı alıp NT kullandık ve MikropSoft un bize söyledigi ve gerçek olan bilgidir.
umarım işinize yarar

ResSam

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
yani elinizde Vista varsa ( ki vista XP nin üst sürümü olarak geçmektedir) XP kullanabilirsiniz.
2003 lisansı alıp NT kullandık ve MikropSoft un bize söyledigi ve gerçek olan bilgidir.
umarım işinize yarar

cümleyi okuyordum, pür dikkat, o işaretlediğim yeri görünce koptum falla :D harbi mikropSoft :D ayrıca eger dediğiniz gibi bişi varsa güsel bir uygulama :)

Orjinal XP kullanıyorum @Gifted.ib Mikropsofta verecegin paranın yarısını bana gönder cd yi upload edeyim :p

gifted

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
umarım işinize yarar

Hım peki bunu nasıl yapıcaz?Bu laptoptada tek tuş özelliği var.Yani vista cd si ve drivers cd leri mevcut değil.Direk olarak kendi yüklüyor.

Xp cd'sini microsoftun sitesinden mi indireceğim?Şuan vista ürün anahtarım var aynı ürün anahtarını mı kullanacağım xp'de?

CMYLMZ

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Hım peki bunu nasıl yapıcaz?Bu laptoptada tek tuş özelliği var.Yani vista cd si ve drivers cd leri mevcut değil.Direk olarak kendi yüklüyor.

Xp cd'sini microsoftun sitesinden mi indireceğim?Şuan vista ürün anahtarım var aynı ürün anahtarını mı kullanacağım xp'de?

Öncelikle XP driver'larını zaten %80 kendisi kuruyor
XP CD sini herhangi bi yerden alman yeter yani bi arkadaşından bile orjinal bir CD elde edebilirsin ikinci soruna gelince Mikropsoft a telefon açıp Driver sorununu anlatıp elindeki ürün anahtarını söylüyorsun ve XP ürün anahtarını istiyorsun bizden istenen bunlardı

gifted

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Öncelikle XP driver'larını zaten %80 kendisi kuruyor
XP CD sini herhangi bi yerden alman yeter yani bi arkadaşından bile orjinal bir CD elde edebilirsin ikinci soruna gelince Mikropsoft a telefon açıp Driver sorununu anlatıp elindeki ürün anahtarını söylüyorsun ve XP ürün anahtarını istiyorsun bizden istenen bunlardı

Tamam saolasın microsoftu arar konuşurum...

Grafix

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
media playerinin sürümünü güncellemeyi denedin mi gifted?

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.