İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

DMCA şikayet etmişler google mesaj göndermiş lütfen bir bakın

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

baymen35

0
İyinet Üyesi
Katılım
3 Ocak 2012
Mesajlar
110
Reaction score
0
web master tools bölümünde mesajlar kısmında google dmca şikayeti ile ilgili mesaj göndermiş gönderdikleri metin aynen şu şekilde

Merhaba,
Google, Digital Binyıl Telif Hakkı (DMCA) şartları uyarınca bazı malzemelerinizin, başkalarına ait telif haklarını ihlal ettiği iddiasında bulunan bir bildirim aldı. Hak ihlalinde bulunduğu iddia edilen malzemelerin URL'lerini bu iletinin sonunda bulabilirsiniz. Aldığımız bildirim, kişisel kimlik bilgileri kaldırılmış olarak şu adreste bulunabilir: http://www.chillingeffects.org/notice.cgi?sID=185714.
Lütfen bildirimin yukarıdaki sayfada yayınlanmasının birkaç hafta alabileceğini unutmayın.

DMCA, Amerika Birleşik Devletleri'nde telif hakkı ihlali iddialarında çevrimiçi servis sağlayıcıların sorumluluğu ile ilgili kuralları belirleyen bir telif yasasıdır. Şu anda, başkalarına ait telif haklarını ihlal ettiği iddia edilen malzemeleri Google Arama sonuçlarından kaldırma sürecindeyiz. Bu işlemi yapmamamız halinde, ortada gerçek bir ihlal olup olmadığına bakılmaksızın, bir telif hakkı ihlali davasına maruz kalabiliriz.

DMCA ile ilgili daha fazla bilgi edinmek için http://chillingeffects.org/dmca512/faq.cgi adresine ve Google'ın bir DMCA şikayetinde bulunulmasıyla ilgili şart koştuğu süreç için de http://www.google.com/support/bin/static.py?page=ts.cs&ts=1114905 sayfasına bakın.

Sitelerinizin veya sayfalarınızın, aleyhinize yapılan bir DMCA şikayeti nedeniyle yanlışlıkla kaldırıldığını düşünüyorsanız ya da ihlalde bulunan içeriği kaldırmak için gerekli adımları attıysanız, Google, bir DMCA Karşı Bildirimi veya İçerik Kaldırıldı formu aldıktan sonra, bu malzemeleri arama sonuçlarına yeniden ekleyebilir.

Hak ihlalinde bulunduğu iddia edilen içeriği barındırmaya devam eden bir URL'nin eski haline getirilmesini talep etmek için, lütfen DMCA Karşı Bildirim formumuzu doldurun:

http://www.google.com/support/bin/request.py?contact_type=lr_counternotice&product=websearch&hl=tr

Hak ihlalinde bulunduğu iddia edilen içeriği kaldırdıysanız, İçerik Kaldırma Bildirimi formumuzu doldurabilirsiniz:

http://www.google.com/support/bin/request.py?contact_type=lr_counternotice&product=cnremoved&hl=tr

Bu bildirimle ilgili yasal konularda sorularınız varsa, kendi hukuk danışmanınızla görüşmelisiniz. Bu bildirimle ilgili başka sorularınız varsa, lütfen bize iletin.

Etkilenen URL'ler aşağıda listelenmiştir:

http://www.domain.com/2011-bulent-ersoy-asktan-sabikali-albumu-tanitim/
http://www.domain.com/bulent-ersoy-asktan-sabikali-full-mp3-indir/

bu 2 konunun içersinde sadece albüm tanıtımı yapılmış olup mp3 paylaşımı yapılmamıştır. google bu durumu nasıl bildirecegim ingilizce olarak yardımlarınızı beklıyorum arkadaşlar rica ediyorum.
 

alialparslan

0
İyinet Üyesi
Katılım
16 Mart 2011
Mesajlar
673
Reaction score
1
Diijital imzan varsa online olarak yoksa faksla bildirebilirsin.
 

GsliKahraman

0
İyinet Üyesi
Katılım
13 Temmuz 2011
Mesajlar
233
Reaction score
0
Konum
Uşak
az önce bir sitede logosunu gördüm merak edip bakmıştım haklı ve doğru kullanıldığı yerde güzel sistemmiş..
 

Onur07

0
İyinet Üyesi
Katılım
3 Nisan 2011
Mesajlar
1,591
Reaction score
21
Konum
İstanbul
Site adresiniz nedir acaba? Bir tane çalıntı vardı ben şikayet etmiştim de belki sizsinizdir . :)


Benim hiç acımam yok direk DMCA başvurumu yapıyorum . :)
 

GsliKahraman

0
İyinet Üyesi
Katılım
13 Temmuz 2011
Mesajlar
233
Reaction score
0
Konum
Uşak
Site adresiniz nedir acaba? Bir tane çalıntı vardı ben şikayet etmiştim de belki sizsinizdir . :)


Benim hiç acımam yok direk DMCA başvurumu yapıyorum . :)

DMCA yı sizin sitede görmüştüm doğru :)
Şikayet hakkı birtane sanırsam devamı para ile herhalde..
 

xclever

0
İyinet Üyesi
Katılım
1 Kasım 2010
Mesajlar
1,101
Reaction score
45
Konum
Antalya
geçen sene dmca yüzünden hostgator hesabımı kapattı dikkatli olun
 

ebaydestek

0
İyinet Üyesi
Katılım
27 Mart 2011
Mesajlar
359
Reaction score
3
DMCA ücretsiz üyeliğinizde sadece 1 şikayet hakkınız var...Ondan sonra ki şikayetleriniz de aylık 10$ ödemeniz gerekir.
 

baymen35

0
İyinet Üyesi
Katılım
3 Ocak 2012
Mesajlar
110
Reaction score
0
onur 07 hocam sitenin içerigine bakılmadan şikayet edilmek dogru bir şeymi ?googlede mp3 yazısı gözüküyor diye sadece google aramalarında sırf oo yazıyı görüldü diye şikayet etmek mantıklımı acaba sadece linkin kaldırılmasını talep ettim kaldırmışlarda hiç bir geri dönüş yapmadım
 

alialparslan

0
İyinet Üyesi
Katılım
16 Mart 2011
Mesajlar
673
Reaction score
1
Microsoftun kendi Sitesinden microsoft office 2007'yi indirip içine bişey katmadan direk upload etmiştim. Microsoft yine şikayet etmişti beni. Adamlar linke falan bakmıyor. Başlığa bakıyorlar "full indir" yazıyor direk DMCA'ya yolluyorlar.
 

Hakan Damar

0
İyinet Üyesi
Katılım
18 Haziran 2011
Mesajlar
740
Reaction score
6
Konum
USA
DMCA'den kurtulmanın en iyi yolu öncelikle telif ihlali olan içerikleri sitenizden kaldırmaktır. Fakat bazen sitenizden giden linkerin sonucunda erişilen sayfalardaki telif hakları ihlallerinden de sizi sorumlu tutabiliyorlar.

Bu durumda siteniz de Terms of Use ve Privacy Policy olması çok işe yaracaktır. Ben DMCA ile yazışmalarım sonucu en son bu 2 sayfamdaki kuralları düzenlemem sonucu kurtuldum. Tabii ki bu sayfaları copy-paste yapsanız kendi sitenize DMCA kabul etmez. Çünkü, her site aynı içerikli değil. Aynı içerikli olanları da zaten Google ve DMCA direkt engelliyor.

Gizlilik Politikasın da; kullanıcılardan topladığınız her bilginin (IP, Çözünürlük, Cookie, v.b. gibi...) kullanım yerlerini ve amacını açıklamanız gerekmektedir. Bu bilgileri devletle bile paylaşıyor olsanız bunu açıklamanız ve ne kadar süre ile bu bilgileri sakladığınızı bildirmeniz gerekmektedir. Belirli bir standartı yoktur ama dediğim gibi amacı hangi bilgilerin toplandığı, ne kadar süre saklandığı ve ne amaçla kullanıldığı ile kimlerle paylaşılabileceğinin açıklamasının yapılmasıdır.

Kullanım şartları'da; sitenizi kullanan kişilerin neler ile karşılabileceğini, riskleri ve sunulan içeriğin ne kadar doğru olabileceği hakkında bilgiler vermelisiniz. Örneğin; sitenizden dışarı bağlantılar sunuyorsanız; bunların içeriğinden sorumlu olmadığınızı belirtmeniz ve ilgili sitelere erişim sonucu oluşabilecek risklerden tamamen kullanıcının sorumlu olduğunu açıklamanız gerekiyor.

Bunları tamamladıktan sonra DMCA'e biraz demogoji dolu bir ticket açın ve durumunuzu açıklayın. :) Eğer vicdanlı bir vakitlerine denk gelirseniz Google'da ki report list'nizi sıfırlıyorlar.

Tabii başta dediğim gibi içeriği siz barındırmıyorsanız veya barındırdığınız telif hakkı ihlali olan tüm içerikleri temizlediyseniz.

Özetle; bazen DMCA gerçekten başa bela olabiliyor. Eğer DMCA raporlarını dikkate almazsanız Google index'niz bir anda 1'e düşebilir :)

Bilginize...
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst