neden eklenmiyor
Google'un yaptıgı her is takdire sayan herkesin begenisini kazanıyor ama herkesin google destekli dedigi bir dizinde neden bu sekil artık ayyuka cıkan bir duruma müdahale etmiyorlar anlamak zor.hani haberleri yok desek o daha beter komedi
google...haberi olmayacak...
o nedenle ates olmayan yerden duman cıkmaz kuralınca bana da isin cılkının cıkma ihtimali yüksek gözüküyor
cogu arkadas editörleri savunan onların lehine yazılar yazıyor..dogrudur hepsini itham edemeyiz bilmeden ama nerde dmoz baslıgı forumlarda hep aynı sikayet..bilmiyorum bilen var mı ben yine de yazayan soyle bir blog acıldı dmozla ilgili orda ki bir baslıgı da yazıyorum arkadas duygularıma tercüman olmus.
http://www.dmozblog.gen.tr/category/webmasterlar-icin/
Arkadasın yazdıgı yazı:
siteni hala eklenmediyse benim gibi, en azından iciniz ferahlasın. Bakın dMOZ türkce blogundan aldıgım bi yazı.duygularıma feci sekilde tercüman olmus
Arkadaşlarım hiç sitem etmeyin …
…Bakın ben sitem ediyorum mu ? 1 yıl uğraştıktan sonra Blog’umu kategoriye eklettirdim. 1 yıl içerisinde kaç kez açıklama yapılmadan bana red cevabı geldi bir bilseniz ? Son 1 yıldırda editörlük için başvuruda bulunuyorum fakat her seferinde reddediliyorum…
Şunu öğrendim ki..
1. Dmoz düşündüğümüz gibi bir yer değil.
2. Editörleri Cumhurbaşkanı gibidir. Yargılanamaz, Dokunulmazlar…
3. Editörleri arasında kötü şeyler yapanlar çıkarsa onlar yine yargılanmaz bir ara alaşağı edilirler yada edilmezler bu yine Cumhurbaşkanının bir üst seviyesindeki kralların fikridir. Onlarda dokunulmaz veya yargılanamazlar.
4. 10 kez de başvursanız 100 kez de başvursanız hiçbir cevap almadan direk reddedilebilirsiniz. Değerlendirme sırasında editör arkadaşımız sinirlidir hanımıyla kavga etmiştir reddedebilir. Yargılanamaz. Reddettiyse doğrudur.
5. Editörler yanlış yapmaz.
6. Editörler profesyonel oldukları kategoride olmaları gerekirken alakasız bir kategoride de olabilir. Yargılanamaz, soru sorulamaz.
7. Editörler üst makamlardan direktif almazlar hepsi iyi niyetlidir hiç kötü birşey düşünmezler üst makamlarda onlara asla kötü demezler.
8. 100 kez değil 1000 kez de başvursanız kale alınmayabilirsiniz. Editör arkadaşın insafına kalmıştır. Sizi kara listesinede almış olabilir.
9. Torpil geçmez. (***)
10. Para kabul edilmez. (***)
11. Editör olmak istediğiniz kategori mesleğinizde olsa 15 senedir o işi yapsanızda reddedilirsiniz bu tamamiyle editör arkadaşımızın ruh haline yada insafına veyahut değerlendirme şartlarına kalmıştır.
12. Sitem yasaktır. Kavga etmek yasaktır. Hiçbir editör hakkında kötü birşey söyleyemezsiniz. Eğer böyle birşey varsa X formunu doldurun reddedilebilir yada editörün hakkından gelinebilir bu sadece Dmoz editörlerine kalmış birşeydir. Siz söyleyin gerisi onlar doğru / yanlış düzeltirler.
13. Boşuna kasmayın arkadaşlar olursa ne ala ne güzel… olmassada yolunuza devam adamları niye kötülüyoruz ki ? Bakın ben hiç isyan ediyor muyum…
14. 10 kez başvurduktan sonra yine kabul edilmezseniz kabuğunuza çekilin yönünüzü dmoz ‘a değilde farklı yerlere çevirin olur böyle şeyler… demekki siz onlara lazım değilsiniz onlarda size lazım olmasın varsın olsun yada olmasın belki editör arkadaş Türkçe’deki -ki ekini yanlış kullanıyorsunuz diye almıyordur bir dahada almayacaktır…
Lütfen arkadaşları daha fazla meşgul edip yormayınız… 100lerce ileti var 1 kuruşta para almıyorlar çoğu internet sayfasına Dmoz editörüyüm diye yazı bile koymazken tepelerindeki editörlerden adamlar başlarını kaldıramazken birde bizimle mi uğraşsınlar ? (Heleki Wolkanca ulen senin ne işin var her yere bir el atmıssın Selamlar ve saygılar )