İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

DNS Problemi - Zaman zaman dnsler gidiyor ve daha sonra kendi kendine düzeliyor

atay

0
İyinet Üyesi
Katılım
29 Ekim 2005
Mesajlar
3,592
Reaction score
37
zaman zaman serverimda host ettiğim sitelerin bazıları veya tamamı dnslerini kaybediyor. www.domain.com olarak dns çektiğimde serverin ip adresini göstermiyor, boş durumda oluyor. sonra kendi kendine düzeliyor.

örneğin şu anda bilgisayarımda opendns'nin (208.67.222.222) dns sunucunu kullanıyorum. biraz önce 4.2.2.1'e geçiş yapayım dedim. o dns sunucusuna geçince sitelere giremedim.

bu servera taşınalı yaklaşık 20 gün oldu. artık dnslerinde oturmuş olması gerek...

problem ne olabilir?
 

atay

0
İyinet Üyesi
Katılım
29 Ekim 2005
Mesajlar
3,592
Reaction score
37
sunucuda plesk panel var. sonra 4 gündür lisans süresi doldu. ama bu sorun 1 haftadır felan var. bugün sshdan etc/hosts 'a baktım. makine adı brute.sardunya.org farklı yanlış bir ip adresini gösteriyordu, onu düzelttim. fakat sorun bitmedi.

makinedeki sitelerin dns durumlarıda çok garip. www.umuttepe.net genelde aktif oluyor, dns sorunundan çok az etkileniyor. fakat www.malm.web.tr ve www.flashartfotograf.com dns sorunundan çok fazla etkileniyor günün yarısında kapalı kalıyor. bu bahsettiğim 3 domaininde nsleri ns1.sardunya.org ve ns2.sardunya.org 'a yönlendirilmiş durumda.

problem nedir anlayamadım...

ssh üzerinden dns kayıtlarının serverda doğru şekilde olduğunu kontrol etmemizin bir yolu var mı acaba?
 

estranged

0
İyinet Üyesi
Katılım
27 Aralık 2007
Mesajlar
18
Reaction score
0
Konum
Istanbul
http://www.intodns.com/umuttepe.net

Bu adresten domainlerle ilgili dns problemlerini görebilirsin. Kırmızı yerler hataları gösteriyor. Domainlerin sorunsuz çalışması için hiç kırmızı olmaması gerekir.

ns1.sardunya.org a yönlenmiş siten ama ns.umuttepe.net yazıyor galiba dns dosyalarında. Domaini aldiğin yerden girdiğin adreslerle dns zone dosyaları arasında bir uyumsuzluk gözüküyor.
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst