İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Dolar dibe gidiyor..

atay

0
İyinet Üyesi
Reaction score
37
Bu politikadan dolayı kimse ihracat yapamaz hale geldi. Sanayici zor zamanlar geçiriyor. İhracatın ne demek olduğunu biliyorsunuzdur herlade. Peki düşük kur yüzünden neler oluyor ! Kısaca özetlemek gerekirse ülkemizde üretilen mallar, yurt dışına pazarlanırken daha pahalıya gidiyor. Buda ülkemizde üretilen malların dış piyasada rekabet gücünü azaltıyor. Ülkemiz ithalat merkezi haline geldi...

tam olarak yazacağımı yazmışsınız.

draga

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
hocam öyle diyosunuzda çin ne yapsın :D adamlar bu yolla dünyanın en zengin ülkesi olacak bu gidişle :D

ayrıca ben bu konuyu sadece kendi kazancım için paylaşmadım ki bana 100.000 $ gelirin var diyorsun annudora adı üstünde forum paylaşım yapmayacaksak, birşeyler konuşmayacaksak ne işimiz var burada değil mi..

annudora

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
hocam öyle diyosunuzda çin ne yapsın :D adamlar bu yolla dünyanın en zengin ülkesi olacak bu gidişle :D

ayrıca ben bu konuyu sadece kendi kazancım için paylaşmadım ki bana 100.000 $ gelirin var diyorsun annudora adı üstünde forum paylaşım yapmayacaksak, birşeyler konuşmayacaksak ne işimiz var burada değil mi..

HAKLISIN - geyik kısmında bolca geyiği yapılır :) ama kendi paramız artarsa bundan korkmamak lazım... evet ithalat ihracat dengesini etkiler olumlu olumsuz - ama kendi paramızdır sonuçta...

Bırakalım dövüx düşerse düşsün... Çin inde zengin olması halkına yaramıyor hala 50 dolara çalışıyor insanlar. Trilyonluk dolar rezervi olmasına ragmen çin in - turşusunu kuracaklar dolarların :)

annudora

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3

HAKLISIN - geyik kısmında bolca geyiği yapılır :) ama kendi paramız artarsa bundan korkmamak lazım evet ithalat ihracat dengesini etkiler olumlu olumsuz - ama kendi paramızdır sonuçta...

Bırakalım döviz düşerse düşsün... Çin inde zengin olması halkına yaramıyor hala 50 dolara çalışıyor insanlar. Trilyonluk dolar rezervi olmasına ragmen çin in - turşusunu kuracaklar dolarların :)

yagmayok

1
İyinet Üyesi
Reaction score
89
Hani siz düşsün diyorsunuz da diyelim ki 1 dolar 0,50 YTL oldu. Bu durumda ihracat zarara girecek. Yani üretimimiz düşecek. Peki üretim olmadan bir ülkenin gelişebilmesi mümkün olabilir mi ? Ekonomisini sağlam temellere oturtabilir mi ? Artık devir üretimden geçmektedir.
Dünya da mevcut olan bir sıcak para vardı. Ülkemizde düşük kur - yüksek faiz uygulaması ile bu parayı çok güzel çekti. artık bu para da suyunu yavaş yavaş çekiyor. O zaman geriye tek bir seçenek kalıyor !

ÜRETİM ÜRETİM ÜRETİM...

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.