İpucu Domain Değeri Hesaplama - Alan Adı Değeri Nasıl Hesaplanır ?

daniel1336

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Katılım
27 Ağustos 2010
Mesajlar
3,114
Reaction score
100
Konum
Kocaeli
Domain değeri hesaplama konusunda birçok site bulunmakta fakat maalesef bu sitelerin neredeyse hiçbiri birbirini tutmamaktadır. Üstelik ise bu hizmetlerin çoğu Türkçe alan adlarında tam manasıyla görevini yerine getiremiyor.

Bu konuda doğru alan adını almak konusunda 4 etapta aşağıdaki adımları izlemenizi tavsiye ediyoruz.

1) Domain Değeri Hesaplama Siteleri:
Güvenilirlik ve Türkçe karakter hesaplamada yeterli bulmasamda ilk olarak aşağıdaki sitelerden alan adı fiyatı sorgulaması yapıyoruz. Arama motorlarında "Domain Appraisal" yazarak daha fazla alan adı değeri hesaplama sitesi bulabilirsiniz.

https://www.estibot.com
https://www.freevaluator.com
http://domainindex.com

2) Benzer Doaminleri Fiyatlarını Öğrenme:
Aşağıdaki listede dünya ve Türkiye piyasasında önde gelen 3 adet siteye girerek benzer domainlerin satılık fiyatlarını görebilirsiniz.

https://sedo.com
https://tr.godaddy.com/
https://www.alanadlari.com/

Bu siteler aracılığı ile aklınızdaki boşta olan domainlerin değerleri hakkında fikir edinebilirsiniz. Eğer bulduğunuz boşta olan bir alan adı yoksa geçmiş yılların satış listelerini inceleyerek hangi alan adlarının daha değerli olduğu konusunda fikir sahibi olabilirsiniz. Unutmayın bu satışlarda sadece domainin jenerik olması değil, domain yaşı, ban durumu gibi etkenlerde söz konusu olabilir.


Alanadlari.com 2015 Raporu

3) Aynı Domainin Diğer Uzantılardan Alınabilir Olanlar
https://uniregistry.com/ sitesinden alacağınız alan adının diğer uzantılarının dolu veya boş olma durumlarını sorgulayabilirsiniz. İlk akla gelenlerin dışında hatta belkide daha önce hiç duymadığınız farklı uzantıları bu sitede tek seferde sorgulayabilir ve alacağınız domainin popülerliğini görebilirsiniz.

4) Bize sorun

Almayı planladığınız domainler hakkında bizden ücretsiz olarak tavsiye isteyebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken; forumda yer alan domain appraisal kategorisinden iyinet forum üyelerine konu açarak ulaşabilirsiniz.
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Elektronik Sigara Cicisex Porno
Üst