İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Domain Expires ve süre

bigowner

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Registrar: NAMESDIRECT
Domain Name: xxxxxxxxx.COM
Created on: 08-NOV-03
Expires on: 08-NOV-05
Last Updated on: 09-NOV-05

Bir domain arattırdım registerfly'dan whois çektim ve bunlar çıktı. Dikkat ederseniz Expires 8 Aralık ama bosta görünmüyor.Belli bir süre mi gecmeli ne kadar?

F

fenerli

Misafir
(yanlış hatırlamıyorsam)
1-6 gün Pending Delete
7-37 gün Redemption Period (domaini kayıt eden firmanın ekstra tutma süresi bu süre içerisinde domainin ödemesini yapıp alma hakkın devam ediyor)
38+ gün Registrar Hold

uyuz

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
pending delete fix 6 veya 7 gündü yuvarlarsak 1 hafta
redemption da 30 gün çekiyor genelde
registrar hold da 30 gün çekiyor genelde. bu süre içinde isterse domaini uzatabiliyor sahibi.

A

Alexis2

Misafir
domain hala adamda sayılır lakin, söyledir ki bu domain askıya alınmıstır domain hukuklari geregi 2 ay domain sahibinin maillerine ulasması icin bekleme süresi vardır, bu süre içerisinde domaini uzatma şansı vardır domain sahibinin ama uzatmak icin sanırım yüksek rakamlar istiyor domain firması..

bigowner

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Alexis ne kadar istiyor sahibinden mesela
Bir de mesela registerfly'da "be first grab this this domain" türünden birsey var 18.95$ (1 yıllık da kayıt dahil içinde) yani fazladan neredeyse bir domain kayıt parası daha istiyor (tabi yahooya göre 3domain :))
Bunun anlamı ne?Adama uzatırsa tabi ki mantıgı yok ama uzatmazsa ilk ben mi alacam yani direk bana mı kaydoluncak demek bu domain?

Biraz uzun oldu aa idare edin :)

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.